Friday, July 17, 2015

Τεράστια μεταγραφή της κυβέρνησης. Απέκτησε το Στίγκλιτς!


Πηγή: The Greek Courier
Στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται αυτήν την ώρα ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς, που έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ναι, πρόκειται για τη σπουδαιότερη μεταγραφή αυτής της μεταγραφικής περιόδου και την έκανε ο πρωθυπουργός. Ο κύριος Στίγκλιτς είναι κλασικό φορ περιοχής, λίγο μεγάλο στην ηλικία αλλά μάλλον αφηνιασμένο κατά των δανειστών και της γερμανικής στάσης, και μολονότι προέρχεται από διαφορετικό εθνικό πρωτάθλημα, θεωρείται λίρα εκατό παγκοσμίως με εξαίρετη απόδοση στους αγώνες κατά της γερμανικής οικονομικής θεολογίας και πολλά γκολ. 

Φυσικά, καθόλου δε θα μας χαλούσε αν το νέο φορ της κυβέρνησης δημιουργούσε ένα παγκόσμιο πάνελ οικονομολόγων για το κούρεμα του ελληνικού χρέους. Ούτε θα μας πείραζε αν έδινε και καμιά συμβουλή στον τερματοφύλακα Τσακαλώτο γιατί μετά την αναμέτρηση κορυφής με τη Γερμανία στο τελευταίο πολιτικό Euro θύμιζε το Νικοπολίδη στη Ριζούπολη.

Η τελευταία ήττα από τη Γερμανία έχει θορυβήσει το Μαξίμου που φοβάται πλέον μηχανορραφία της ΕΠΟ για να σταματήσει το πρωτάθλημα. Οπότε μια μεταγραφή τέτοιου μεγέθους δικαίως μεγαλώνει τις απαιτήσεις από την ομάδα στην Ευρώπη αλλά και παγκοσμίως τις επόμενες ημέρες, ειδικά αν όπως διατείνεται και ο ίδιος ο "παίκτης", τόσο αυτός όσο και ένας μεγάλος αριθμός γνωστών και έγκριτων επιστημόνων από την Ευρώπη και την Αμερική προσφέρονται να βοηθήσουν την ελληνική κυβέρνηση με όποιον δυνατό τρόπο  στην προσπάθειά της για τερματισμό της λιτότητας και έξοδό της από τη βαθιά οικονομική κρίση. Ο ίδιος πάντως εξέφρασε τις επιφυλάξεις του ως προς την οικονομική λογική της συμφωνίας, γεγονός που δεν άφησε το Μαξίμου ανεπηρέαστο.  

ΥΓ: Η αντίδραση της Γερμανίας αναμένεται σφοδρή. Στοπ. Η κυρία Μέρκελ απειλεί να αποβάλλει την Ελλάδα πριν γίνει καν το παιχνίδι. Στοπ. Ετοιμάζει μεταγραφή καραμπινάτη. Στοπ. Φέρνει φορ από Λατινική Αμερική, κλώνο μεγάλου παίκτη των ευρωπαϊκών γεγονότων τον περασμένο αιώνα. Στοπ. Γυναίκα, μη τηγανίσεις απόψε. Θα βράσω γλάρο.

No comments:

Post a Comment