Friday, July 3, 2015

Η μεγαλειώδης συγκέντρωση του ΟΧΙ στο Σύνταγμα γκρέμισε το ΝΑΙ στο Καλλιμάρμαρο - Σήμερα γιορτάζει η Δημοκρατία, είπε ο πρωθυπουργός


Συντάκτης: Efsyn.gr
"Σήμερα δεν διαμαρτυρόμαστε, σήμερα γιορτάζουμε, σήμερα γιορτάζει η Δημοκρατία. Η Δημοκρατία είναι γιορτή,χαρά, λύτρωση, διέξοδος. Ό,τι και να ξημερώσει τη Δευτέρα, είμαστε ήδη νικητές. Η Ελλάδα έστειλε μήνυμα αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας" δήλωσε στην πλατεία Συντάγματος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στον χαιρετισμό του προς την τεράστια συγκέντρωση των υποστηρικτών του "όχι" στο δημοψήφισμα της Κυριακής.



"Σήμερα γιορτάζουμε και τραγουδάμε για να ξεπεράσουμε το φόβο" τόνισε. Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως "όλος ο πλανήτης έχει τα μάτια του στραμμένα στην Ελλάδα" και ανέφερε πως "δεν θα επιτρέψουμε στους τεχνοκράτες να αρπάξουν τη Δημοκρατία από τον τόπο που γεννήθηκε". 

Χαιρέτισε τους πολίτες που πλημμύρισαν τις πλατείες αψηφώντας "το κρεσέντο της τρομοκρατίας και της τρομολαγνείας" που υπέστη τις τελευταίες ημέρες. "Ο ελληνικός λαός έχει αποδείξει πως ξέρει να επιστρέφει τα τελεσίγραφα, τα τελεσίγραφα ενίοτε επιστρέφονται" ανέφερε.

"Οι πιο λαμπρές σελίδες στην ιστορία αυτού του λαού, ήταν σελίδες τόλμης και αρετής. Σας καλώ να ξαναγράψουμε μαζί ιστορικές σελίδες ανάτασης και ελευθερίας. Σας καλώ την Κυριακή να πείτε ξανά ένα μεγάλο και υπερήφανο όχι στα τελεσίγραφα, να γυρίσετε την πλάτη σε εκείνους που σας τρομοκρατούν καθημερινά", πρόσθεσε.

"Είμαστε μικρός λαός που πολεμά χωρίς σπαθιά και βόλια, αλλά θα νικήσουμε γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Ό,τι και να γίνει είμαστε ελεύθεροι, αναπνέουμε αέρα ελευθερίας. Το 'όχι' θα γράψει ιστορία, η Ελλάδα θα νικήσει" κατέληξε.


No comments:

Post a Comment