Thursday, July 23, 2015

Ανοιχτούς λογαριασμούς με το Μαξίμου άφησε η Ζωή - Ναυτεμπορική


Του Δημήτρη Χατζηνικόλα
Ανοιχτούς λογαριασμούς με το Μέγαρο Μαξίμου άφησε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου αφού αμέσως μετά τη σχεδόν δίωρη συνάντησή της με τον Πρωθυπουργό δήλωσε ότι με τον Αλέξη Τσίπρα τη συνδέει η κοινή διάθεση για τη διαφύλαξη της ενότητας της Αριστεράς, ωστόσο, όπως είπε χαρακτηριστικά, έχει σημασία σε τέτοιες στιγμές οι εκπρόσωποι των θεσμών να μπορούν να συνεννοούνται και να καταλήγουν σε λύσεις, χωρίς όμως να διευκρινίσει ποιες και προς ποια κατεύθυνση μπορεί να είναι αυτές οι λύσεις.


Κύκλοι του Μαξίμου πριν τη συνάντηση δήλωναν ότι το σημερινό τετ - α - τετ το ζήτησε η ίδια η κ. Κωνσταντοπούλου, αφήνοντας με νόημα να εννοηθεί ότι από πλευράς Πρωθυπουργού δεν πρέπει να αναμένουμε κάποια πρωτοβουλία αφού η έτσι κι αλλιώς δύσκολη συγκατοίκηση έχει ημερομηνία τέλους στις εκλογές του Φθινοπώρου.
Το πραγματικό ερώτημα για κάποιους εντός του κυβερνητικού στρατοπέδου είναι αν η πρόεδρος της Βουλής θα επιλέξει η ίδια μια «ηρωική έξοδο» πριν τις εκλογές και αν το κατάλληλο timing γι' αυτό είναι ενδεχομένως και τώρα ή ίσως το επικείμενο συνέδριο του κόμματος τον Σεπτέμβριο.
Αμέσως μετά τη συνάντηση με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου συνεδριάζει επί της ουσίας ένα μίνι υπουργικό συμβούλιο αφού την πόρτα του Μαξίμου πέρασαν ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Πάνος Σκουρλέτης, ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.
Σύμφωνα με πληροφορίες εκτός από την αποτίμηση της κατάστασης μετά και τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή και εν όψει της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται να συζητηθεί η έλευση αύριο στην Αθήνα των Ντέκλαν Κοστέλο, Ντέλια Βελκουλέσκουμ, Ράσμους Ρούφερ και Νικόλα Τζιαμαριόλι και οι διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής των θεσμών και του ESM, όπου από ελληνικής πλευράς στο επίπεδο της τεχνικής διαπραγμάτευσης θα ηγείται ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ), Γιώργος Χουλιαράκης.
Τέλος χρέη νέου Γενικού Γραμματέα Συντονισμού της Κυβέρνησης αναλαμβάνει ο Δημήτρης Παπαγιαννάκος, ο οποίος είναι απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Ιστορία και Φιλοσοφία των Επιστημών και της Τεχνολογίας.

No comments:

Post a Comment