Sunday, July 5, 2015

Πανηγυρικό κλίμα αλλά και χαμηλοί τόνοι στην κυβέρνηση



Συντάκτης: efsyn.gr
Το μεγάλο προβάδισμα και η διαφαινόμενη καθαρή νίκη του «όχι» δημιουργεί πανηγυρικό κλίμα στην κυβέρνηση με τους υπουργούς να σπεύδουν στο Μέγαρο Μαξίμου για να συνομιλήσουν με τον πρωθυπουργό.


Η κυβέρνηση κρατάει ως ένα σημείο χαμηλά τους τόνους, ωστόσο, είναι εμφανές ότι εκλαμβάνει το «όχι» ως ένα ηχηρό μήνυμα του ελληνικού λαού προς την Ευρώπη. Κυβερνητική πηγή: Σημαντικό μήνυμα προς την Ευρώπη μέσα σε δύσκολες συνθήκες. Για σημαντικό μήνυμα προς την Ευρώπη κάνει λόγο κυβερνητική πηγή μετά την σαφή εκτίμηση πως το «όχι» στο δημοψήφισμα έχει μεγάλο προβάδισμα έναντι του «ναι». Σημαντικό μήνυμα μέσα σε δύσκολες συνθήκες προς την Ευρώπη ήταν αυτό που έστειλε σήμερα ο ελληνικός λαός, ανέφερε πριν από λίγο κυβερνητική πηγή.

«Αυτό που προέχει τώρα είναι η ενότητα και η ομοψυχία. Ελληνικός λαός έστειλε σημαντικό μήνυμα μέσα σε δύσκολες συνθήκες», ανέφερε η ίδια πηγή

Σε κάθε περίπτωση, κορυφαία κομματικά στελέχη εκφράζουν την απόλυτη ικανοποίησή τους για το ομαλό κλίμα που επικρατεί σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, τις πρώτες απογευματινές ώρες πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ με την συμμετοχή στελεχών και υπουργών, όπου έγινε μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων για την επόμενη ημέρα, ενώ επαναβεβαιώθηκε η θέση του κόμματος ότι σε όλες τις εμφανίσεις τους, υπουργοί και κομματικά στελέχη θα πρέπει να υπογραμμίζουν την σημασία της εθνικής ενότητας.

Ο πρωθυπουργός πήγε στο Μέγαρο Μαξίμου στις επτά το απόγευμα, από όπου θα παρακολουθήσει τη μετάδοση των αποτελεσμάτων.

Παναγιώτης Κουρουμπλής: Η δημοκρατία στην Ευρώπη δεν πέθανε


«Το αποτέλεσμα ακυρώνει όλες εκείνες τις πολιτικές που επιβλήθηκαν στην χώρα και αποδείχθηκαν άκαρπες. Δίνει στον Αλέξη Τσίπρα τη δύναμη και την εθνική ευθύνη να διαχειριστεί τη δύσκολη στιγμή ενώνοντας τον λαό, το έθνος, την πατρίδα, δημιουργώντας πατριωτικό μέτωπο. Η διαπραγμάτευση που θα αρχίσει θα έχει το αποτέλεσμα που αφορά την συντριπτική πλειοψηφία. Εγώ αισθάνομαι Ευρωπαίος, πιστεύω ότι η δημοκρατία στην Ευρώπη δεν πέθανε. Πιστεύω ότι θα αρχίσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις και οι τράπεζες θα αρχίσουν να μπαίνουν σε καλύτερη λειτουργία» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής μεταβαίνοντας στο Μαξίμου.

Πάνος Καμμένος: Η Δημοκρατία νίκησε


Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σχολίασε μέσω Twitter την πρώτη εκτίμηση αποτελέσματος σημειώνοντας ότι «Απέδειξε ο Ελληνικός Λαός ότι δεν εκβιάζεται, δεν τρομοκρατείται, δεν απειλείται. Η Δημοκρατία νίκησε».

No comments:

Post a Comment