Wednesday, August 3, 2016

«3 το πρωί»: Οι Simpsons σατιρίζουν χωρίς οίκτο τον Τραμπ (video)


Συντάκτης: Η Εφημερίδα των Συντακτών
Εδώ και 17 χρόνια είναι η σειρά κινουμένων σχεδίων ορόσημο για τις ΗΠΑ και τον κόσμο σχολιάζοντας με τι δικό τους εκρηκτικό τρόπο την καθημερινότητα και τα παγκόσμια γεγονότα. Οι Simpsons, άλλωστε, είχαν καταφέρει να... προβλέψουν από το 2000 τις ΗΠΑ με πρόεδρο τον Ντόναλντ Τραμπ. Τώρα ήρθε η ώρα να τον σατιρίσουν με το δικό τους μοναδικό στιλ.


Το νέο σποτάκι των Simpsons ασχολείται με το δίλημμα της προεδρικής εκλογής στις ΗΠΑ και κριτικάρει τόσο την Χίλαρι Κλίντον όσο και τον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά δείχνει σαφή... προτίμηση τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών.

Η Μαρτζ παραμένει άυπνη δίπλα στον χαλαρό Χόμερ και προσπαθεί να καταλήξει ποιον θα ψηφίσει για πρόεδρο των ΗΠΑ. Έτσι εξετάζει ένα υποθετικό σενάριο.


Στην εκδοχή της Χίλαρι, στις 3 τη νύχτα, το τηλέφωνο χτυπάει στον Λευκό Οίκο και το σηκώνει ο Μπιλ Κλίντον, τον οποίον ειδοποιούν για μια έκτακτη κρίση. Από κεκτημένη ταχύτητα ο πρώην πρόεδρος ετοιμάζεται να βρεθεί στο κέντρο επιχειρήσεων ώσπου συνειδητοποιεί ότι το τηλεφώνημα έχει ως αποδέκτη τη σύζυγό του.

«Τα τηλεφωνήματα θα είναι πάντα για μένα από εδώ και πέρα» εξηγεί η Χίλαρι στο σύζυγό της.

Το σενάριο, βέβαια, είναι διαφορετικό στην εκδοχή Τραμπ. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αρχικά δεν σηκώνει το τηλέφωνο γιατί προτιμά να τρολάρει στο Twitter. Όταν τελικά το πράττει καλεί τους «αυλικούς» του για να του κάνουν κούρα ομορφιάς (μπότοξ, βάψιμο, σολάριουμ και περουκίνι).

Μέχρι να γίνουν όλα αυτά, βέβαια, τον ειδοποιούν ότι οι Κινέζοι έχουν περάσει τον Ειρηνικό.

«Τι; Ε τότε χτίστε τείχος» είναι η απάντηση του Ντόναλντ Τραμπ.

No comments:

Post a Comment