Wednesday, August 31, 2016

Το Δημοκρατικό Κόμμα του Μπέβερλι Χιλς αντεπιτίθεται


Συντάκτης: Γιάννης Δαμέλλος με πληροφορίες από efsyn.gr
Αν στη θέση της βρισκόταν ο Μπέρνι και ξυπόλητος να κατέβαινε στις εκλογές θα νικούσε τον Τραμπ με διψήφια διαφορά, αλλά η Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα με τους οικονομικούς της συμβούλους, πρέπει να συγκεντρώσει άλλο... ένα δισεκατομμύριο δολαριάκια για να καταφέρει να νικήσει τον αντίπαλό της στις εκλογές του Νοεμβρίου. Τουτέστιν, ξεκίνησε τις περιοδείες (δείπνα) στις ακριβές γειτονιές της Καλιφόρνια και του Λονγκ Αιλαντ προσπαθώντας να ρεφάρει. Όμως δεν ακούγεται λίγο παράλογο αυτό το ποσό;



Όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών στην Ελλάδα, στις τελευταίες 10 ημέρες του Αυγούστου μέχρι χθες, 30 Αυγούστου, η Κλίντον αφιέρωσε τις επτά στην προσπάθεια της να συγκεντρώσει χρήματα και παραβρέθηκε σε 20 διαφορετικές εκδηλώσεις- αποκομίζοντας έως και επταψήφια ποσά. 



Και μολονότι το 1 δισ. δολάρια είναι ποσό παρόμοιο με αυτό που συγκέντρωσαν Ομπάμα και Μιτ Ρόμνεϊ στην εκστρατεία του 2012, ο οικονομικός διευθυντής της εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον Ντένις Τσενγκ, δήλωσε ότι στο οικονομικό επιτελείο της Χίλαρι, βρίσκονται στα μισά του δρόμου όσον αφορά στην επίτευξη των χρηματοδοτικών στόχων αυτόν τον μήνα. 



Μάλιστα, ένας σημαντικός στόχος της Χίλαρι είναι η συγκέντρωση χρημάτων από μικρούς δωρητές, όπως ακριβώς έκανε και ο Μπέρνι, γι αυτό και στέλνει email σε υποστηρικτές της με την προειδοποίηση ότι «δεν πετυχαίνει τους στόχους της» τον Αύγουστο, μολονότι πολλοί σύμβουλοί της την προειδοποιούν να μη χρησιμοποιεί εκτενώς το ηλεκτρονικό της ταχυδρομείο, γιατί γράφει πράγματα που μετά πρέπει να διαψεύδει...  

Όχι άλλα e-mail...

Ας είναι καλά πάντως το πλούσιο παραδοσιακό κατεστημένο του Δημοκρατικού κόμματος, που προέρχεται από τις Τράπεζες, τη Σίλικον Βάλει, τον αθλητισμό και το Χόλιγουντ και φροντίζει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Χίλαρι. 



Μεταξύ αυτών η οικογένεια του θρύλου του μπάσκετ, Μάτζικ Τζόνσον και της συζύγου του Κούκι τους οποίους επισκέφθηκε πρόσφατα η υποψήφιος των Δημοκρατικών ή το διάσημο ζεύγος Τζέσικα Μπίελ- Τζάστιν Τιμπερλέικ, στη Χολιγουντιανή βίλα των οποίων -σε συγκέντρωση μόνο 100 ατόμων- η Χίλαρι εξασφάλισε «δωρεές» άνω των 3,3 εκατομμυρίων δολαρίων. 

Επίσης στην Καλιφόρνια, περίπου 20 προσκεκλημένοι σε δείπνο στο σπίτι της Λωρέν Πάουελ Τζομπς, χήρας του ιδρυτή της Apple Στηβ Τζομπς πλήρωσαν 200.000 δολάρια ο καθένας, για να έχουν την τιμή να δειπνήσουν με την κα Κλίντον. 



Ο λογαριασμός ήταν σαφώς μικρότερος στο Nantucket της Μασαχουσέτης όπου οι καλεσμένοι έναντι 27.000 δολαρίων ο καθένας τσίμπησαν ορεκτικά με την κ.Κλίντον στο Innisfree, το κτήμα που ανήκει στην Ελίζαμπεθ Μπάγκλεϊ, πρώην πρεσβευτή στην Πορτογαλία. 

Τέλος, τις τελευταίες ημέρες, η Χίλαρι βρέθηκε στο δημοφιλές θέρετρο The Hamptons του Λονγκ Αϊλαντ για έξι διαφορετικές εκδηλώσεις σε 48 ώρες, όπου εκτιμάται ότι συγκέντρωσε 14 εκατομμύρια δολάρια. Μάλιστα, σε μια από τις εκδηλώσεις αυτές στο σπίτι του τραγουδιστή Τζίμι Μπάφετ, μια κατ'ιδίαν συνάντηση με την υποψήφια, κόστισε 100.000 σε κάθε ενδιαφερόμενο και την διασκέδαση των καλεσμένων είχε αναλάβει ο Μπον Τζόβι.   





No comments:

Post a Comment