Wednesday, March 30, 2022

Τραμπ: Βλάντιμιρ, σώσε με. Βγάλε στη φόρα τα άπλυτα του Μπάιντεν!


Γιάννης Δαμέλλος

The Greek Courier

Με τη φήμη του Μαντσουριανού υποψήφιου να τον κυνηγάει από τη μέρα που εκλέχτηκε Πρόεδρος και του πραξικοπηματία από τη μέρα που ξαναέγινε ένας κοινός απατεώνας του κλαμπ των δισεκατομμυριούχων, θα περίμενε κανείς ότι ο Ντόναλντ Τραμπ τουλάχιστον μέχρι να τελειώσει η Ουκρανική κρίση θα κρατούσε ένα χαμηλό προφίλ περιμένοντας να χτυπήσει τον αντίπαλό του όταν θα είναι πιο αδύναμος. Όμως, φαίνεται πως ο Τραμπ είναι πανικόβλητος γιατί τα δικαστήρια και οι επιτροπές που τον κυνηγούν έχουν φθάσει πολύ κοντά σε αυτά που κρύβει. 

Μόλις σήμερα αποκαλύφθηκε ότι απέκρυψε από την επιτροπή για την επίθεση στο Καπιτώλιο όλες τις κλήσεις  που έκανε από τις 11:17 π.μ. έως τις 6:54 μ.μ. στις 6 Ιανουαρίου του 2021- κι ενώ γινόταν επίθεση από τους ακροδεξιούς υποστηρικτές του. Ο Νίξον απέκρυψε 17 λεπτά από τις κασσέτες του Γουότεργκέιτ και παραιτήθηκε. Ο Τραμπ απέκρυψε επτά ώρες και 37 λεπτά. Και τί έκανε γι αυτό; Κάλεσε τον κορυφαίο αντίπαλο της Αμερικής Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να δημοσιοποιήσει οποιαδήποτε επιζήμια πληροφορία έχει για την οικογένεια του Προέδρου της Αμερικής Τζο Μπάιντεν. Κι αυτό εν καιρώ πολέμου. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί και τα κάνει όλα αυτά τώρα, γιατί ακόμη του το επιτρέπει η δημοφιλία του και γιατί το επιβάλει ο εγωισμός του, αν και ο τελευταίος δεν υπήρξε ποτέ ο καλύτερός του σύμβουλος. Όμως η προθυμία του να ζητήσει για δεύτερη φορά πολιτική βοήθεια σε εσωτερικά ζητήματα της ηγεμονίας από το βασικότερο εχθρό της -- τον Πούτιν, που ταυτόχρονα διεξάγει έναν οδυνηρό πόλεμο κατά της Ουκρανίας, φανερώνει μια αδικαιολόγητη πρεμούρα που μπορεί να του κοστίσει την επανεκλογή του. Και ποιος ξέρει, ίσως μια μέρα ακόμη και την ελευθερία του.

Όπως μεταδίδει το CNN, σε σημερινή συνέντευξή του στο JustTheNews, "ο Τραμπ προώθησε έναν αναπόδεικτο ισχυρισμό σχετικά με τις επιχειρηματικές συναλλαγές του Χάντερ Μπάιντεν στη Ρωσία και ζήτησε από τον Πούτιν να δημοσιοποιήσει οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να έχει για την κατάσταση". "Δεν είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει υλικό ή εάν το Κρεμλίνο έχει πρόσβαση σε αυτό" λέει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, αλλά ο Τραμπ έχει τη δική του γνώμη επί του ζητήματος. «Πιστεύω ότι ο Πούτιν γνωρίζει την απάντηση σε αυτό», είπε ο Τραμπ, αναφερόμενος στις πιθανές συναλλαγές του Χάντερ Μπάιντεν στη Ρωσία. "Πιστεύω ότι πρέπει να δημοσιοποιήσει αυτή την απάντηση. Νομίζω ότι πρέπει να ξέρουμε αυτή την απάντηση."

Το τί κρύβεται στα λόγια του Τραμπ είναι ακριβώς αυτό που θα ήθελαν να ακούσουν οι υποστηρικτές του, μια απόδειξη ότι η οικογένεια Μπάιντεν κρύβεται πίσω από οικονομικές ατασθαλίες. Όμως, αν και είναι αλήθεια ότι ο Χάντερ Μπάιντεν πληρώθηκε αδρά για τη συμβουλευτική εργασία που έκανε σε ξένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας και της Κίνας, ενώ ο πατέρας του -- ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν -- ήταν αντιπρόεδρος, ακόμη δεν προέκυψαν στοιχεία που να υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς του Τραμπ ότι οι Μπάιντεν εμπλέκονταν σε διαφθορά ή επηρέασαν την πολιτική των ΗΠΑ για προσωπικό τους όφελος ή ότι ο ίδιος ο Τζο Μπάιντεν είχε εμπλακεί σε κάποιο οικονομικό σκάνδαλο. Πάντως το Υπουργείο Δικαιοσύνης διεξάγει ποινική έρευνα για αυτές τις συναλλαγές ενώ κι ο ίδιος ο Χάντερ Μπάιντεν αρνήθηκε ότι έκανε αδίκημα και λέει ότι θα απαλλαγεί όταν τελειώσει η ποινική έρευνα. Θα δούμε...

Πόσο σημαντικός είναι ο Πούτιν για τον Τραμπ;

Ο Πούτιν αποτελεί πηγή έμπνευσης για τον Τραμπ. Είναι αυταρχικός, καταφερτζής, επιθετικός, επαρκώς σεξιστής και αυστηρά συντηρητικός όπως άλλωστε και όλο το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, μαζί με το 1% που κυβερνά τις ΗΠΑ. Γι αυτό και ο Τραμπ μπορεί και λέει αυτά που λέει. Υπάρχει ένα ολιγαρχικό αμερικανικό ακροατήριο για τον ρωσικό συντηρητισμό μέσα στις ΗΠΑ, όπως υπήρχε και αθηναικό ακροατήριο για τον σπαρτιατικό συντηρητισμό στη διάρκεια του Πελοποννησιακού Πολέμου. Για αυτό το λόγο ίσως θα ήταν πιο έξυπνο να ρωτάμε πόσο σημαντικός είναι ο Τραμπ για τον Πούτιν, αν και η Ρωσία δεν είναι τόσο ηλίθια να παραδεχθεί ότι ο πρώην Πρόεδρος κάνει εργολαβίες για εκείνη σε ιδεολογικό επίπεδο, εκτός από το γεωπολιτικό ή το καθαρά οικονομικό.

Πρέπει επίσης να γίνει κατανοητό ότι εκατομμύρια Ρεπουμπλικανοί είναι πρώτα εχθροί του Δημοκρατικού Κόμματος και μετά πατριώτες. Η άποψή μου είναι πως θα πουλούσαν και την ψυχή τους στο διάολο για να ξεφορτωθούν τους προοδευτικούς συμπολίτες τους και την Αριστερα στις ΗΠΑ. Μερικοί εξ αυτών ακόμη πιστεύουν ότι χρωστούν ευγνωμοσύνη προς τον Πούτιν που το 2016 προώθησε στον Τραμπ και το επιτελείο του τακτικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των Δημοκρατικών και της Χίλαρι Κλίντον που παραβιάστηκαν και διέρρευσαν από τον ρωσικό στρατό στην αμερικανική κοινή γνώμη. Γιατί αυτό χάρισε τη νίκη στον αγαπημένο τους υποψήφιο.

Γι αυτό το λόγο όταν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες παραδέχθηκαν ότι μέλη του στενού κύκλου του Τραμπ συναντήθηκαν κατά τη διάρκεια της εκστρατείας με έναν Ρώσο πράκτορα που υποσχέθηκε να βγάλει στη φόρα τα άπλυτα της Κλίντον, η αντίδραση των Ρεπουμπλικανών ήταν νωθρή. 

Γι αυτό το λόγο, όταν το 2019, ο Τραμπ πίεσε τον νυν Πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky να ξεκινήσει έρευνες για διαφθορά εναντίον του τότε υποψηφίου Τζο Μπάιντεν και τον εκβίασε μάλιστα ότι θα ακυρώσει σχεδόν 400 εκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ ως μέρος του προγράμματος αν δεν έκανε ό,τι του έλεγε, δεν άνοιξε ρουθούνι στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. 

Αυτό όμως ήταν και το περιστατικό που τρομοκράτησε τους Δημοκρατικούς και οδήγησε στην πρώτη παραπομπή του Τραμπ μολονότι δεν τον πτόησε απ' το να το επαναλάβει, καθώς κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του 2020, ο δικηγόρος του, Ρούντι Τζουλιάνι, συνεργάστηκε, παρά τις αντιρρήσεις των μυστικών υπηρεσιών με έναν γνωστό Ρώσο κατάσκοπο για να διακινήσει παραπληροφόρηση για τον Μπάιντεν και την οικογένειά του, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων από τους ίδιους ισχυρισμούς διαφθοράς που ανέφερε ο Τραμπ στη σημερινή συνέντευξη.

Κρατάει χρόνια λοιπόν αυτή η κολόνια. Όμως στηρίζεται πάνω σε γυάλινα πόδια. Όπως και οι περισσότερες πηγές της ακροδεξιάς προπαγάνδας στις ΗΠΑ, ο στόχος δεν είναι να απελευθερώσει την αλήθεια στο υπνωτισμένο κοινό. Ο στόχος είναι να το αποπροσανατολίσει, ώστε ανάμεσα στα δύο κακά να διαλέξει αυτό που τη συμφέρει. Όσον αφορά στον Μαντσουριανό υποψήφιο, αυτός συνεχίζει να συγκεντρώνει δωρεές για την επόμεη προεκλογική του εκστρατεία, Μένει να δούμε αν ο Βλαδιμηρος του στείλει την πολυπόθητη βοήθεια που περιμένει. Κι αν εκείνες οι επτά ώρες σιωπής τη μέρα του αποτυχημένου πραξικοπήματος γίνουν το νέο Γουότεργκέιτ του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και το τέλος της πολιτικής καριέρας του πιο δημοφιλούς του υποψηφίου.

No comments:

Post a Comment