Wednesday, June 17, 2015

Τελεσίγραφο Τσίπρα για τις περικοπές στις συντάξεις


Πηγή: Καθημερινή
Συντάκτης: ΔΩΡΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
«Αν η Ευρώπη επιμείνει σε περικοπές στις συντάξεις, θα πρέπει να αναλάβει το κόστος μιας εξέλιξης που δεν θα είναι ευχάριστη για κανέναν», δήλωσε ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά τη συνάντηση με τον αυστριακό καγκελάριο Βέρνερ Φάιμαν, αφήνοντας εκ νέου ανοιχτό το ενδεχόμενο ρηξης. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν επιθυμεί μια τέτοια εξέλιξη, ενώ για άλλη φορά παρέπεμψε σε πολιτικές αποφάσεις για να βρεθεί λύση.


Ο κ. Φάιμαν από την πλευρά του κάλεσε σε  εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων τις επόμενες ημέρες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα διαδραματίσει μεσολαβητικό ρόλο, προκειμένου να ξεπερασθεί το και κλίμα που έχει διαμορφωθεί στις σχέσεις της Αθήνας με την Κομισιόν και να προκύψει λύση μέχρι την επόμενη σύνοδο κορυφής, στις 25 Ιουνίου, καθώς,όπως πρόσθεσε,η συμφωνία θα πρέπει να εγκριθεί από ευρωπαϊκά κοινοβούλια. Αναφερόμενος στις συντάξεις, είπε ότι είναι υπέρ της άποψης ότι δεν πρέπει να περικοπούν οι πολύ χαμηλές συντάξεις, αλλά θα πρέπει να υπάρξουν προτάσεις για αύξηση των εσόδων.

Ο κ.Τσίπρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, απέκλεισε το ενδεχόμενο εκλογών, λέγοντας ότι η κυβέρνηση θα σηκώνει βάρος να υπερασπισθεί μια έντιμη συμφωνία, εφόσον προκύψει, αλλά και το βάρος να πει το όχι σε αντίθετη περίπτωση.

No comments:

Post a Comment