Monday, June 15, 2015

Μαξίμου: Εμείς είμαστε έτοιμοι για νέο γύρο... Εσείς;


Κείμενο: The Greek Courier - Πληροφορίες: EFSYN.GR
Πολλά μπορεί να πει κανείς για αυτή την κυβέρνηση, αλλά τουλάχιστον, με τον ΣΥΡΙΖΑ χορταίνουμε διαπραγματεύσεις... Η δίχως προηγούμενο συνέχιση της πολιτικής αντισφαίρισης μεταξύ Μαξίμου και θεσμών καλά κρατεί με το Μαξίμου να απαντά στο ρεβέρ των δανειστών με καρφί στην αριστερή γωνία... και τους Έλληνες να κρατούν την αναπνοή τους μέχρι το τέλος του αγώνα. 


Κι επειδή ο χρόνος τελειώνει και τα υπογλώσια πάνε κι έρχονται, όλα δείχνουν ότι την τελική απόφαση που μάλλον θα είναι πολιτική, θα τη πάρει η Γερμανίδα καγκελάριος. Όλοι, ακόμα κι ο Βαρουφάκης, περιμένουν από την Άνγκελα Μέρκελ να παραμερίσει τις τεχνικές διαφωνίες και ως Μεσσίας των Ευρωπαίων να σώσει την παρτίδα για την Ελλάδα και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει μέσα στα επόμενα 24ωρα να αναλάβει πρωτοβουλίες και να εξηγήσει στο γερμανικό λαό τι παίζεται και πού κολλάει η διαπραγμάτευση. Γιατί εμείς τις προτάσεις τις καταθέσαμε και οι εκπρόσωποι των δανειστών δήλωσαν αναρμόδιοι και ανέτοιμοι να απαντήσουν. Και όσον αφορά στις ιδεοληψίες, ό,τι ισχύει για τον Τσίπρα, ισχύει και για το ΔΝΤ. Όμως ο Τσίπρας αντιμετωπίζει μια ανθρωπιστική κρίση και το Ταμείο βρίσκεται σε denial. 

Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς και αυτός ήταν ο λόγος που ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές και τώρα δεν κάνει πίσω. Και σ' αυτό το σημείο θα πρέπει να επικρατήσει η κοινή λογική. Αν κοπούν περαιτέρω οι συντάξεις που ουσιαστικά αποτελούν πλέον το βασικό εισόδημα των νοικοκυριών - ας όψεται η επιτυχία των μέχρι τώρα διαρθρωτικών μέτρων που πήρε το ΔΝΤ - όχι μόνο θα εξαπλωθεί η ανθρωπιστική κρίση, αλλά θα καταβαραθρωθεί η ΑΓΟΡΑ. Οποιοσδήποτε φοιτητής των Economics 101 μπορεί να βεβαιώσει αυτή τη στιγμή ότι ένα τέτοιο μέτρο θα αποτελούσε τη χαριστική βολή μιας ήδη ασθμαίνουσας οικονομίας και θα είχε οδυνηρές κοινωνικές επιπτώσεις! Αν μάλιστα συνδυασθεί με ραγδαία αύξηση του ΦΠΑ, να είστε σίγουροι ότι η αγορά ποτέ δεν θα ορθολογικοποιηθεί, θα γίνει ακόμη πιο τριτοκοσμική, και στο τέλος θα παραδώσει τα κλειδιά στις ξένες πολυεθνικές και θα αυτοκτονήσει... αυτό είναι το φάρμακο που θέλει να μας δώσει το ΔΝΤ

Γι αυτό και η κυβέρνηση με αρκετή ψυχραιμία έριξε ξανά το «μπαλάκι» στη μεριά των δανειστών μετά την ολοκλήρωση και της συνεδρίασης της ομάδας πολιτικής διαπραγμάτευσης. Καταρχήν, ανέφερε πως από την πλευρά της προσήλθε στις Βρυξέλλες με συγκροτημένες αντιπροτάσεις, με στόχο τη γεφύρωση των διαφορών που απομένουν και τη συμφωνία. Όμως, «ο γύρος αυτός δεν έγινε ποτέ. Οι εκπρόσωποι των τεχνικών ομάδων των τριών θεσμών δήλωσαν αναρμόδιοι. Οι εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης κατέθεσαν προτάσεις σύγκλισης, σε αντίθεση με τους αντίστοιχους των θεσμών, οι οποίοι κατέθεσαν κείμενο που περιείχε μέτρα που απέρριψε η Ελληνική Βουλή» σημειώνει το Μέγαρο Μαξίμου.

Η ελληνική πλευρά επικαλείται τη χθεσινή δήλωση του Γιάννη Δραγασάκη από τις Βρυξέλλες, που «κατέστησε σαφές ότι η ελληνική πλευρά παραμένει σε ετοιμότητα για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων», ενώ από το Μέγαρο Μαξίμου σημειώνουν πως «αναμένουμε την πρόσκληση των θεσμών και ανά πάσα στιγμή θα ανταποκριθούμε για την συνέχιση της διαπραγμάτευσης».

Θα υπάρξει συμφωνία

«Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να μιλάμε για αδιέξοδο, γνωρίζαμε ότι οι διαπραγματεύσεις είναι δύσκολες, αφού και οι απαιτήσεις των πιστωτών είναι σκληρές και η κυβέρνηση αυτή έχει εκλεγεί με σαφή εντολή», δήλωσε νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι θα υπάρξει συμφωνία.

Στο Μαξίμου Θεοδωράκης – Γεννηματά

Συναντήσεις με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη στις 10.00 το πρωί και με τη νέα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά στις 11.30, θα έχει την Τρίτη (16/06) ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Οι συναντήσεις θα γίνουν στο Μέγαρο Μαξίμου και ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τους δύο αρχηγούς κομμάτων για τις τελευταίες εξελίξεις.


No comments:

Post a Comment