Monday, June 15, 2015

Της κακομοίρας! Γερμανίδες χαρτορίχτρες προέβλεψαν... Capital control!

Κείμενο: The Greek Courier
Εμείς κουραστήκαμε, αλλά εσείς, αν δε βαρεθήκατε να διαβάζετε τα ίδια και τα ίδια, διαβάστε κι αυτό... Ένα νέο σενάριο τρομοκράτησης του ελληνικού λαού, -σενάριο γκεμπελικής προπαγάνδας να το πω ή επιστημονικής φαντασίας όπως και πολλά προηγούμενα- εξαπέλυσε σήμερα μια ακόμη γερμανική εφημερίδα η Süddeutsche Zeitung, η οποία προαναγγέλλει νέα Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ που «θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή σε περίπτωση που οι συνομιλίες για το ελληνικό ζήτημα στο Eurogroup της Πέμπτης ναυαγήσουν». 


Μάλιστα, μολονότι περιγράφει ένα υποθετικό σενάριο, η εφημερίδα το πάει και παραπέρα, τονίζοντας πως «όλα δείχνουν ότι δύσκολα θα υπάρξει λύση για την Ελλάδα στη νέα συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης». Και μετά επικαλούμενη γερμανικές πηγές -Σόιμπλε ίσως;- αναφέρεται στα βήματα που ετοιμάζονται να προτείνουν οι Ευρωπαίοι στην Ελλάδα, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία. Αν λοιπόν πραγματοποιηθεί νέα Σύνοδος Κορυφής, θα ζητηθεί από την Ελλάδα να προχωρήσει σε ειδικό νόμο που θα προβλέπει τον έλεγχο στην κίνηση κεφαλαίων. Αν η ελληνική κυβέρνηση δεν ψηφίσει έναν τέτοιο νόμο, τότε θα απομονωθεί από το χρηματοπιστωτικό σύστημα. 

Για να μη γίνει ρόμπα όμως στις προβλέψεις της η εφημερίδα αναφέρει ότι στη Σύνοδο Κορυφής -αν τελικά συγκληθεί- θα αναζητηθεί πιθανή πολιτική λύση για την Ελλάδα και τελικά η Αθήνα θα προχωρήσει σε παράταση του τρέχοντος προγράμματος έως τον Νοέμβριο και χρηματοδότηση ύψους 25-35 δισεκατομμυρίων ευρώ. Τον Τσίπρα τον ρώτησε κανείς για όλα αυτά; Κι αν η Zeitung, με το συμπάθιο δηλαδή, ξέρει να λέει το μέλλον, καλύτερα ν' αφήσει τη δημοσιογραφία και να γίνει χαρτορίχτρα.



No comments:

Post a Comment