Saturday, July 11, 2015

Καμμένος: Με τις αποζημιώσεις θα καλύψουμε τα 200 εκατ. ευρώ - efsyn.gr


Συντάκτης: Μάνος Τσαλδάρης
Η εξοικονόμηση των 200 εκατομμυρίων από τις αμυντικές δαπάνες, που υπάρχει ως πρόταση της κυβέρνησης προς τους δανειστές, θα προέλθει από τις αποζημιώσεις που θα ζητηθούν από τις εταιρείες των οποίων οι συμβάσεις έχουν τελεσιδικήσει στη Δικαιοσύνη και αφορούν υποθέσεις δωροδοκίας.


Αυτό αποκάλυψε χθες το πρωί ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. Πάνος Καμμένος στη συνέντευξη που έδωσε στον «Real FM» και στους δημοσιογράφους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελατόλλα.

«Αυτά τα 200 εκατομμύρια, τα οποία περιλαμβάνονται στην πρόταση, και είναι δική μου πρόταση, δεν είναι μειώσεις επί του προϋπολογισμού, είναι το μέρος των αποζημιώσεων που θα λάβουμε με 20% για το υπουργείο Οικονομικών από τις συμβάσεις οι οποίες αυτή τη στιγμή έχουν τελεσιδικήσει στη Δικαιοσύνη», ανέφερε συγκεκριμένα ο υπουργός, ο οποίος έφερε ως παράδειγμα την υπόθεση της Rheinmetall. «Δηλαδή, όταν έχουν δώσει όπλα αξίας δύο δισεκατομμυρίων και γι’ αυτά έχουν πληρώσει μίζες 62 εκατομμύρια, δεν μπορεί να δίνουν στη Γερμανία 67 εκατομμύρια αποζημίωση και στην Ελλάδα, που υπέστη ζημιά, να μη δίνουν 200-300 ή 500 εκατομμύρια. Από αυτά τα λεφτά που θα εισπράξουμε, μέρος θα δοθεί προκειμένου να καλύψουμε, αν μπορέσουμε, αυτό το οποίο αναφέρεται ως 200 εκατομμύρια για τις αμυντικές δαπάνες», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο υπουργός αρνήθηκε για άλλη μια φορά ότι θα γίνουν περικοπές στις απολαβές του προσωπικού και στη συντήρηση των οπλικών συστημάτων. Ανέφερε όμως ότι θα γίνουν οικονομίες «με την αλλαγή των σχεδίων, με το κλείσιμο στρατοπέδων, με τη σύμπτυξη στρατοπέδων, με τη διακλαδικότητα», οι οποίες «όλες θα πάνε προς όφελος του προσωπικού». 

Αποκάλυψε ακόμη ότι για τον ίδιο σκοπό αυτό το διάστημα επεξεργάζονται τρόπους εκμετάλλευσης της ύψους 35 δισ. περιουσίας των Ταμείων της Εθνικής Αμυνας.


No comments:

Post a Comment