Sunday, July 26, 2015

Ο συστημικός τύπος φοβάται τον αριστερό ΣΥΡΙΖΑ και προτρέπει τον πρωθυπουργό να τον ξαποστείλει


The Greek Courier
Η τελευταία ευκαιρία του Αλέξη Τσίπρα να σώσει την αριστερή του συνείδηση είναι η σύγκρουσή του με τα διαπλεκόμενα συμφέροντα μέσα στην Ελλάδα και όχι η σύγκρουσή του με τους συντρόφους του. Η άφεση αμαρτιών που του έδωσε ο ελληνικός λαός για τις σκληρές πλην όμως αποτυχημένες διαπραγματεύσεις που διεξήγαγε στην Ευρώπη, δεν πρόκειται να επαναληφθεί αν αποτύχει και σ' αυτό το μέτωπο. Και η Αριστερά δεν πρόκειται ποτέ να τον συγχωρέσει, ειδικά αν καταλήξει μια "φθηνή" απομίμηση του Ανδρέα... του 1979.


Τα μέτρα που τώρα ψηφίζονται ήδη έχουν αρχίσει να πνίγουν τα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα αλλά και την αγορά. Η ανυπαρξία ρευστότητας, προϊόν του συνεχούς εκβιασμού δανειστών και τραπεζιτών, καθηλώνει οποιαδήποτε προσπάθεια ανάπτυξης. Οι εκβιασμοί εκ μέρος του συστήματος είναι ασταμάτητοι και η προσπάθεια χειραγώγησης του Τσίπρα ανελέητη. Το σχέδιο των "εθνικών ευεργετών" είναι αφενός η επαναχρηματοδότηση τους αφετέρου η αναστολή της πληρωμής των οφειλών τους προς το κράτος. 

Σ' αυτό το στημένο παιχνίδι μοναδικό εμπόδιο στέκεται ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ που από τη Δευτέρα που μας έρχεται ξεκινά το δικό του Γολγοθά με τους Προεδρικούς, πρώτα στην Πολιτική Γραμματεία και μετά στην Κεντρική Επιτροπή. Κανένα δεν συμφέρει αυτή η αντιπαράθεση, εκτός βέβαια των εχθρών του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί περιμένουν να χυθεί αίμα...

Η λύσσα που διακατέχει τους συστημικούς φαίνεται ξεκάθαρα στους τίτλους των πρωτοσέλιδων, στις ερωτήσεις που εξαπολύουν τα τσιράκια τους στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο, στις προβοκάτσιες που εξυφαίνονται καθημερινά εναντίον της Αριστερής Πλατφόρμας και των υποστηρικτών του ΟΧΙ μέσα στο κόμμα, στην πρεμούρα τελος που τους διακατέχει είτε να διασπαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ή να καταντήσει τέτοιος που ακόμα κι εκείνοι θα βρουν τρόπο να τον αλώσουν.

Οι εξελίξεις που δρομολογούνται με τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ τη Δευτέρα, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, είναι βούτυρο στο ψωμί τους.

Όμως είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός που τελικά θα διαμορφώσει τις εξελίξεις, τόσο στην Πολιτική Γραμματεία, όσο και σε ενδεχόμενη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο 1-2 Αυγούστου.

Αν απομονώσει περαιτέρω την αριστερή πτέρυγα του κόμματός του, η σύγκρουση στο έκτακτο συνέδριο που όπως όλα δείχνουν θα γίνει τον Σεπτέμβριο, προτού προκηρυχθούν οι εκλογές, θα είναι αναπόφευκτη. Η ναυαρχίδα των διαπλεκόμενων, η εφημερίδα Έθνος της Κυριακής προαναγγέλλει μάλιστα ότι "η Κυριακή 8 Νοεμβρίου έχει κλειδώσει ως η ημέρα διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, που θα φέρουν και το ξεκαθάρισμα εντός του ΣΥΡΙΖΑ, αφού όπως προβλέπει το Σύνταγμα θα γίνουν με λίστα και όχι με σταυρό προτίμησης."

Ευσεβής πόθος του Βήματος της Κυριακής, είναι εξάλλου ο Αλέξης Τσίπρας "να προχωρήσει σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού, με επικεφαλής πιθανότατα τον ίδιο, με διευρυμένη όμως πολιτική νομιμοποίηση και στήριξη από τη Βουλή και με συμμετοχή μη πολιτικών προσώπων, χωρίς κομματική ιδιότητα." Αν μπορούσε να χωθεί κι ο Ψυχάρης στο σχήμα, ακόμα καλύτερα. Είναι γνωστό ότι χώνεται πάντα εκεί που φυσάει ο άνεμος...

Πάντως, η Αριστερή Πλατφόρμα δεν το βάζει κάτω. Έριξε μεν τους τόνους, όμως δεν παραιτείται των αρχών της. Και λίγες ώρες μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας προγραμματίζει για το απόγευμα της Δευτέρας συγκέντρωση με ομιλητή τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και θέμα «Το ΟΧΙ δεν ηττήθηκε! Συνεχίζουμε...». 

Όπως δήλωσε και ο ίδιος στο Real.gr, «αν η κυβέρνηση ταυτιστεί αμετάστρεπτα με νέα και παλιά μνημόνια και με πολιτικές που τα εφαρμόζουν, δεν θα βρει μόνο εμένα απέναντι της, αλλά και τη μεγάλη πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, σύσσωμο σχεδόν, τον δημοκρατικό, προοδευτικό και αριστερό λαϊκό κόσμο». Μάλιστα σε μια άλλη εφημερίδα, τη Free Sunday, ο Λαφαζάνης τόνισε ότι η Αριστερή Πλατφόρμα είναι «σάρκα εκ της σαρκός του ΣΥΡΙΖΑ» προσθέτοντας ότι "ήταν εκείνη που πρωτοπόρα εργάστηκε για να συγκροτηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως ενωτικό εγχείρημα της Αριστεράς, όταν άλλοι, αρκετοί εκ των οποίων στηρίζουν τώρα φανατικά το μνημόνιο, επιχειρούσαν να τον διαλύσουν». 

Τον απεγκλωβισμό από την μνημονιακή πολιτική προέταξε σημερα ως πρωταρχική ανάγκη και ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης και «στρατηγός» του Παναγιώτη Λαφαζάνη στην Αριστερή Πλατφόρμα, Δημήτρης Στρατούλης.

Υπεραμύνθηκε δε των εναλλακτικών που ισχυρίζονται οι διαφωνούντες ότι είχε η κυβέρνηση, τονίζοντας ότι "δυστυχώς δεν υπήρχε η πολιτική βούληση από την κυβέρνηση να αποδεχθεί τη σύγκρουση με την Ευρωζώνη, να την επεξεργαστεί, να την αναδείξει και να προετοιμάσει το λαό να την πιστέψει και να τη στηρίξει. Αυτό που έφταιγε δεν ήταν η απουσία εναλλακτικής λύσης, αλλά η δογματική εμμονή στην πάση θυσία παραμονή στην ευρωζώνη."

No comments:

Post a Comment