Friday, July 3, 2015

Σταματήστε τον εκφοβισμό


Συντάκτης: Μιχάλης Μαραγκάκης*
«Πρόσθες αυτοίς κακά Κύριε,
πρόσθες αυτοίς κακά , τοις ενδόξοις της Γης»
Ησαϊας 26,15

Κύριε πρόεδρε της  αξιωματικής  αντιπολίτευσης (βλ. Αντώνη) μετά των  συνεργατών  σας της ελάσσονος (βλ. Σταύρο) της ελάχιστης (βλ. Φώφη) και των συμπορευόμενων κλακαδόρων δημοσιογράφων γίνεστε επικίνδυνοι! Εμείς οι εκπαιδευτικοί έχουμε ιδιαίτερη ευθύνη να υπερασπίσουμε τα παιδιά από κινδύνους εκφοβισμού (bullying) που μπορεί να τα αδικήσουν πρόσκαιρα ή να επιβάλλουν μακροχρόνιες επιπτώσεις στην ψυχοσωματική τους υγεία την κοινωνική τους εξέλιξη την ίδια τη ζωή τους. Βέβαια σαν ενεργοί πολίτες  έχουμε την υποχρέωση να δώσουμε το καλό παράδειγμα και με την ίδια αποφασιστικότητα να υπερασπίσουμε από κινδύνους εκφοβισμού την κοινωνίας μας, τους συμπολίτες μας, τις οικογένειές μας, την ίδια την ζωή μας δηλαδή. Σταματήστε επιτέλους τον εκφοβισμό!


Ο εκφοβισμός έχει ορισθεί ως μια επιθετική, σκόπιμη πράξη συμφέροντος, ή συμπεριφορά που εκδηλώνεται επαναλαμβανόμενα από ένα άτομο (π.χ. πολιτικός αρχηγός), ή ομάδα ατόμων (π.χ. πολιτικό κόμμα), έχει διάρκεια στο χρόνο, αποτελεί απειλή (κατάχρηση εξουσίας ) και απευθύνεται σε ένα άτομο θύμα  ( π.χ. πολίτης) ή πολλά (π.χ. λαός ), που δεν μπορούν να υπερασπίσουν εύκολα τον εαυτό τους. H σκοπιμότητα αυτού που ασκεί τη βίαιη συμπεριφορά του εκφοβισμού, είναι η πρόκληση φυσικής ή ψυχολογικής βλάβης στα θύματα με στόχο αφού προκληθεί σύγχυση (π.χ. παραπληροφόρηση), πόνος (π.χ. φτώχεια), αναστάτωση (π.χ. ανεργία, περιθωριοποίηση), και ανασφάλεια (έλλειψη κοινωνικής προστασίας), την αποκόμιση οφέλους (π.χ. οικονομικού ή εκλογικού). Με την επαναληψιμότητα των εκφοβισμών του, ο θύτης επιβεβαιώνει την ισχύ του και ενισχύει την κυριαρχία του πάνω στο θύμα.

Παρά το ότι  οι ειδικοί επιμένουν ότι τα παιδιά και οι πολίτες πρέπει να μη φοβούνται, να έχουν το θάρρος της γνώμης και να μάθουν να «αντιδρούν» ο έμμεσος εκφοβισμός ( κοινωνική χειραγώγηση ) που επιβάλλετε εσείς σήμερα με τη δύναμη των Μ.Μ.Ε., του διαδικτύου και των επώνυμων εντεταλμένων δημοσιογράφων σε διατεταγμένη αποστολή πλύσης εγκεφάλου των πολιτών, βρίσκει τα θύματα  δυσανάλογα αδύναμα να υπερασπίσουν τον εαυτό τους και να προβάλλουν αντίλογο αντίστασης. Ως θύτης του κυβερνοχώρου δράτε επώνυμα ή ανώνυμα και με τη δυνατότητα που σας παρέχουν τα Μ.Μ.Ε. μπορείτε να  διασπείρετε και να διαδώσετε σε ανεξέλεγκτο αριθμό ατόμων ανεπιβεβαίωτης εγκυρότητας εκτιμήσεις (π.χ. έρχεται καταστροφή), ψευδείς πληροφορίες (π.χ. θα φύγουμε από το ευρώ ) και κινδυνολογίες (π.χ. θα μας πάρουν τις καταθέσεις  και τα σπίτια), εδραιώνοντας τον φόβο και επιβάλλοντας αντιδράσεις πανικού που σας  ωφελούν ( π.χ. λήθη των τεράστιων ευθυνών σας, ψήφο και πάλι στα κόμματα της συγκυβέρνησης των μνημονίων).

Όχι ότι οι πολιτικοί σας αντίπαλοι δεν έχουν τις ελλείψεις,τις αδυναμίες τους αλλά αυτός ο άγαρμπος εκβιασμός οδηγεί σε «τυφλή» πόλωση, σε επώδυνο κοινωνικό διχασμό, παγιδεύει τους πολίτες, αποδυναμώνει τη χώρα μας, τη διαπραγματευτική μας ικανότητα και μας κάνει ευάλωτη λεία στις λαίμαργες επιδιώξεις των ισχυρών τραπεζιτών-τοκογλύφων συνεργατών σας.

Εμείς δίνουμε καθημερινά αγώνα να κάνουμε τα παιδιά του σχολείου μας άξιους πολίτες ικανούς στο όνομα της κοινωνικής δικαιοσύνης και του κοινού συλλογικού καλού να θυσιάσουν το προσωπικό συμφέρον τους και να τα βάλουν με τους φαινομενικά ανίκητους ισχυρούς του κόσμου. Κάποιοι χλευάζουν μια τέτοια οπτική αλλά κατ’ επανάληψη ο λαός μας επιβεβαίωσε ότι είναι ικανός να το κάνει με επιτυχία, και όσοι μπήκαν εμπόδιο έμειναν στο περιθώριο της ιστορίας.

Έτσι και εσείς όλοι οι ηθικοί και φυσικοί συναυτουργοί με αυτό το ποινικά κολάσιμο «οργανωμένο έγκλημα» υπογράφετε την οριστική πολιτική καταδίκη σας και την εξαφάνισή σας από την πολιτική σκηνή.

Όμως με την ίδια φροντίδα που υπερασπίζουμε τα παιδιά και τους πολίτες θύματα εκφοβισμού, αντιμετωπίζουμε και όλους εσάς που είστε επιρρεπείς και γοητεύεστε   από τη δύναμη του εκφοβισμού, συμβουλεύοντας σας να διακόψετε τη σχέση σας με κακές παρέες (π.χ. βαθύπλουτους τραπεζίτες, τοκογλύφους, μαυραγορίτες, εκβιαστές, αεριτζήδες, χρηματιστές, μιλιταριστές, λαμόγια, μιζαδόρους, καναλάρχες, ιδιοκτήτες off shore εταιριών, διακινητές μαύρου χρήματος, μεγαλοκαταθέτες σε ελβετικές τράπεζες, κ.τ.λ.), και να αποκαταστήσετε την αξιοπρέπειά σας με υγιείς σχέσεις στον κοινωνικό σας περίγυρο (π.χ. πολιτική ζωή, συμπολίτες, πολιτικά κόμματα, Μ.Μ.Ε.  κ.τ.λ.). Σαν πρώτο θετικό βήμα αλλαγής σας, σας προτείνω να ψηφίσετε την Κυριακή ΟΧΙ στους αδίσταχτους εκβιασμούς και τις αδιέξοδες καταστροφικές για τη χώρα και τον λαό μας προτάσεις των αδίστακτων εταίρων δανειστών μας.

Καλή επιτυχία.

*Μιχάλης Μαραγκάκης 
Πρώτος Αντιρρησίας Συνείδησης (Αρνητής Στράτευσης).
Μέλος Πανελλαδικού Συμβουλίου ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ.
Πρώην υποψήφιος βουλευτής και ευρωβουλευτής των Ο.Π..
Εκπαιδευτικός, αντιπρόεδρος της Ε.Λ.Μ.Ε. Λευκάδας.
Πατέρας πέντε παιδιών.

No comments:

Post a Comment