Friday, July 31, 2015

Πλήρη κάλυψη Τσίπρα σε Βαρουφάκη με αντεπίθεση εναντίον της διαπλοκής


Ρεπορτάζ: The Greek Courier
Αιχμηρότατος και ανταποδοτικός στις κατηγορίες που εισέπραξε ήταν ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην ώρα του πρωθυπουργού στη Βουλή παρέχοντας αφενός πλήρη υποστήριξη στον πρώην ΥΠΟΙΚ του Γιάνη Βαρουφάκη σχετικά με τα όσα τον κατηγορεί η αντιπολίτευση για το σχέδιο Β κι εξαπολύοντας συγχρόνως σφοδρή επίθεση εναντίον των κομμάτων της διαπλοκής και ειδικά κατά των προηγουμένων Υπουργών Οικονομικών τους. «Φυσικά, αυτονοήτως είχα δώσει εντολή προσωπικά στον Γιάνη Βαρουφάκη» δήλωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι «σχέδια εξόδου από το ευρώ δεν είχαμε και δεν επεξεργαστήκαμε. Σχέδιο διαχείρισης εκτάκτου ανάγκης είχαμε όμως και οφείλαμε να έχουμε».


Αφού πρώτα απομυθοποίησε την καμπάνια πολιτικής εξόντωσης του Γ.Βαρουφάκη ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε στην αντεπίθεσή του, κάνοντας μια απλή σύγκριση του πρώην ΥΠΟΙΚ του με τους προκατόχους του. "Μπορεί να τον κατηγορείτε", είπε, "ότι έκανε λάθη, ότι φοράει παράξενα πουκάμισα, ότι φεύγει ταξιδάκια στην Αίγινα, αλλά δεν μπορείτε να τον αποκαλείτε λαμόγιο, όπως ήταν κάποιοι άλλοι Υπουργοί Οικονομικών που έκρυβαν λίστες στα γραφεία τους, ή έβγαζαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό μέσα στην κρίση όπως ο περασμένος ΥΠΟΙΚ πριν από το ΣΥΡΙΖΑ. Ο ελληνικός λαός που ξέρει ποια είναι τα λαμόγια, δεν επηρεάζεται από τους ισχυρισμούς σας", επισήμανε ο πρωθυπουργός ρίχνοντας ευθέως τα βέλη του και στον Βαγγέλη Βενιζέλο. "Στο σπίτι του κρεμασμένου μην μιλάτε για σχοινί" είπε μάλιστα στη Φώφη Γεννηματά, υπενθυμίζοντας με πολιτικό σαρκασμό το "λαγός την φτέρη έτριβε κακό του κεφαλιού του."

Efsyn.gr: «Φυσικά είχα δώσει εντολή για σχέδιο εκτάκτης ανάγκης»

Απαντώντας σε ερώτηση της Φώφης Γεννηματά ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κάνοντας λόγο για «προσπάθεια περίεργη και πρωτοφανή να στοχοποιηθεί η διαπραγματευτική διαδικασία, η προσπάθεια που έκανε η κυβέρνηση πέντε μήνες να φέρει το καλύτερο αποτέλεσμα».
«Είναι κατανοητό να στοχοποιούν την κυβέρνηση επειδή αισθάνονται ότι στα δικά τους τα χρόνια όχι μόνο δεν διαπραγματεύτηκαν, όχι μόνο δεν έφτασαν στα όρια, αλλά έπαιρναν χωρίς να φέρουν καμία αντίρρηση όλα όσα τους έφερναν οι εταίροι και οι δανειστές» είπε ο πρωθυπουργός.
«Αφορμή για όλα αυτά έδωσαν οι δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε λέγοντας «Όλος αυτός ο ορυμαγδός δηλώσεων συνειδητής διαστρέβλωσης θα ήταν διασκεδαστικός αν δεν έκρυβε πολιτικές σκοπιμότητας και δεν ήταν επικίνδυνος. Θέλει να ποινικοποιήσει την αυτονόητη προσπάθεια για τυχόν ατόπημα και να υπερασπιστεί τη χώρα και τους πολίτες απέναντι σε ακραίους κύκλους που ήθελαν να οδηγήσουν την Ελλάδα σε χρεοκοπία»

Ρωτήστε την Κομισιόν και τη Γερμανία

«Σχέδια εξόδου από το ευρώ δεν είχαμε και δεν επεξεργαστήκαμε. Σχέδιο διαχείρισης εκτάκτου ανάγκης είχαμε και οφείλαμε να έχουμε» επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας για να υπογραμμίσει «Αντί να ψάχνετε ευθύνες για σχέδιο Grexit καλύτερα να απευθυνθείτε σε αυτούς που το προετοίμαζαν. Έχετε ευρωβουλευτές απευθυνθείτε στην Κομισιόν. Δεν έχετε ακούσει για το Plan B 1.000 σελίδων της Κομισιόν;».
«Για πρώτη φορά είχε λεχθεί ότι η Κομισιόν ετοιμάζει σχέδιο από το 2012 όχι τώρα. Το σχέδιο αυτό επικαιροποιείται συνεχώς και την ύπαρξή του παραδέχθηκε ο ίδιος ο Γιούνκερ. Ρωτήστε αυτούς εμάς ρωτάτε; Ρωτήστε τη γερμανική κυβέρνηση για το σχέδιο που λένε ότι υπάρχει ακόμη στο τραπέζι. Ο Ντάισελμπλουμ μετά το Eurogroup στη Ρίγα είπε ότι ορισμένοι υπουργοί εξέφραζαν την αγωνία τους και ζήτησαν να αρχίσουν οι διαβουλεύσεις για σχέδιο Β» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.
«Αν είχαν έτοιμο και το δήλωναν ευθαρσώς, εμείς ως κυβέρνηση δεν έπρεπε να σχεδιάσουμε τις άμυνές μας στο ενδεχόμενο που γινόταν πράξη αυτή η απειλή; Όχι μόνο δικαίωμα, αλλά υποχρέωση. Δεν καταλαβαίνω τί ακριβώς μέμφεστε» αναρωτήθηκε.
«Είναι σαν να βρίσκεται μια χώρα σε απειλή πολέμου και εσείς να κατηγορείτε το επιτελείο ως φιλοπόλεμο επειδή σχεδίασε την άμυνα της χώρας» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Αυτονοήτως»

«Φυσικά, αυτονοήτως είχα δώσει εντολή προσωπικά στον Γιάνη Βαρουφάκη να συγκροτήσει ομάδα επεξεργασίας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Θα ήμουν αφελής και ανεύθυνος αν δεν το έκανα. Αυτό είναι ένδειξη ότι επιδίωξα την έκτακτη ανάγκη;» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
«Ανακαλύπτετε πολιτικό σκάνδαλο κάτι που είναι κατανοητό αφού το κόμμα σας δεν προετοιμάστηκε ποτέ και για τίποτα. Κάνατε τα Μνημόνια ιδεολογία σας. Ο ίδιος ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ότι “το μνημόνιο είναι ευλογία και αν δεν υπήρχε θα έπρεπε να το ευφεύρουμε”» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Κοιτάξτε το κόμμα σας» 

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζοντας την επίθεση στο ΠΑΣΟΚ τόνισε «να σας παρακαλέσω κυρία πρόεδρε την επόμενη φορά που θα ψάξετε για σκάνδαλα και για πιθανή τέλεση παράνομων πράξεων να ψάξετε στο κόμμα σας και στις προηγούμενες κυβερνήσεις. Στις υποθέσεις υποβρυχίων, λίστας Λαγκάρντ, στη δεύτερη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, στο PSI».
«Αν θέλετε να ψάξετε για σκάνδαλα να ψάξετε στα θαλασσοδάνεια της Αγροτικής Τράπεζας. Να ψάξετε στην υπόθεση μεταβιβάσεων ακινήτων του δημοσίου από το ΤΑΙΠΕΔ που ακόμη και με τις ασυλίες που ψηφίσατε σήμερα πάει στα δικαστήρια. Όχι στην κυβέρνηση που έδωσε μάχη» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

No comments:

Post a Comment