Sunday, May 8, 2016

Τελεσίγραφο Κομισιόν (Προληπτικά μέτρα ή sudden death)


Συντάκτης: The Greek Courier
Αφού την εκβίασαν και την ανάγκασαν να εφαρμόσει Τρίτο Μνημόνιο εις βάρος των Ελλήνων με capital controls και τραπεζικό πραξικόπημα το 2015, αφού την έστυψαν σα λεμονόκουπα από το Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα χωρίς εκείνη να προβάλει καμία αντίσταση, οι εκπρόσωποι των δανειστών, δια στόματος Γιουνκέρ, φέρνουν τώρα την ήδη μεταλλαγμένη "αριστερή" κυβέρνηση μπροστά στο τελικό της αδιέξοδο: ή θα νομοθετήσει Τέταρτο Μνημόνιο με προληπτικά μέτρα-λαιμητόμο, που θα ενεργοποιούνται αυτόματα κάθε φορά που μια ελληνική κυβέρνηση δεν πιάνει τους στόχους (το ρέκβιεμ της Αριστεράς) ή δε θα γίνει η εκταμίευση των δόσεων. 



Η νέα πρόταση Γιουνκέρ ταυτόχρονα αποσυνδέει τη χρηματοδότηση της Ελλάδας από τη συζήτηση για το χρέος, για να ικανοποιηθεί η θέση της Γερμανίας που δεν επιθυμεί να φέρει στην Bundestag πριν από τις εκλογές του 2017 καμία απόφαση για απομείωση του ελληνικού χρέους. Και έρχεται σε αντίθεση με τη θέση του Ευκλείδη Τσακαλώτου που έχει ξεκαθαρίσει ότι «δεν υπάρχει συνταγματικά τρόπος να ψηφιστούν προληπτικά μέτρα στην Ελλάδα και ότι δεν μπορεί να “περάσει” από την παρούσα κυβέρνηση, ή από καμία δημοκρατική κυβέρνηση πακέτο μέτρο άνω των 5,4 δισ.»

Σαφώς, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι εξουσιοδοτημένη να περάσει τέτοια μέτρα και οι δανειστές το ξέρουν. Επίσης γνωρίζουν ότι αν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ή ό,τι έχει απομείνει από αυτήν δεν αντιδράσει άμεσα σε αυτό τον τελευταίο εκβιασμό, θα έχει καταφέρει μέσα σ' αυτό το μικρό χρόνο διακυβέρνησης το απίθανο: να κάνει ΤΙΠΟΤΑ από ό,τι υποσχέθηκε (δεν προλαβαίνει ούτε τη διαπλοκή να χτυπήσει) και να αποχωρήσει έχοντας επιτελέσει εις το έπακρον τις διαταγές τους.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ σαν στυμμένη λεμονόκουπα (αποτέλεσμα των δικών του επιλογών από ένα σημείο και πέρα) το έργο των δανειστών και των εσωτερικών τους συμμάχων γίνεται σαφώς ευκολότερο. Ειδικά σε περίπτωση εκλογών. Το νεοφιλελεύθερο στρατόπεδο ήδη ακονίζει τα μαχαίρια του. Και οι υποβολείς των δανειστών εντός της χώρας ετοιμάζονται για την αποσταθεροποίηση.

Μήπως ήρθε η ώρα να παρθούν κάποιες συνολικές αποφάσεις για τις σχέσεις της χώρας μας με αυτούς τους εκβιαστές; Αλλιώς, δύο σενάρια απομένουν: ή ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα δεχθεί όλα και θα νομοθετήσει μελλοντικά χαράτσια που ούτε τα προτεκτοράτα δεν πληρώνουν ή θα πάμε σε εκλογές όπου εκτός απροόπτου θα επιστρέψουμε στις αγκάλες της διαπλοκής και θα κλείσει άδοξα η διακυβέρνηση της Ελλάδας από μια "αριστερή" κυβέρνηση, όπως το είχαν σχεδιάσει εξαρχής ο Σόιμπλε και το επιτελείο του.


No comments:

Post a Comment