Sunday, September 25, 2016

Παππάς για τις τηλεοπτικές άδειες: "Αν δεν είναι εντάξει κάποιος, φεύγει το επόμενο δευτερόλεπτο"


Συντάκτης: Γιάννης Δαμέλλος
"Δεν είμαστε σε θέση να εγγυηθούμε σε κανέναν από τους τέσσερις ότι θα πάρει την άδεια, συντρέχουν και άλλες προϋποθέσεις", δήλωσε ευθαρσώς ο Νίκος Παππάς για τη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών στα «Παραπολιτικά 90,1», προσθέτοντας με έμφαση: «Αυτός ο διαγωνισμός είχε αλλεπάλληλα φίλτρα τα οποία οι πολιτικοί μας αντίπαλοι που εξαπολύουν εμετούς υπερασπιζόμενοι συμφέροντα δικά τους, δεν ομολογούν. Τώρα είμαστε στο στάδιο να εξετάσουμε τις ενστάσεις. Υπάρχει ενδεχόμενο να μην περάσουν στην επόμενη φάση κάποιοι από τους υπερθεματιστές. Αν δεν είναι εντάξει κάποιος φεύγει το επόμενο δευτερόλεπτο. Εμείς δεν είμαστε σκιτζήδες. Στην Ελλάδα έχει συντελεστεί αυτά τα χρόνια μια αεροπειρατεία. Πήραν με σκοτεινό τρόπο τον αέρα της χώρας».

Ο υπουργός Επικρατείας, σημείωσε ότι «Σε κάθε σημείο αυτή η διαδικασία δοκιμάζεται. Όταν λοιπόν την Δευτέρα έχουμε την καταβολή των χρημάτων αυτό θα είναι περιουσία της διαδικασίας». Για τους υπάρχοντες καναλάρχες τόνισε ότι «Το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ είναι τα επιχειρήματα του κ. Αλαφούζου, το δελτίο του Alpha είναι τα επιχειρήματα του κ. Κοντομηνά, το δελτίο του Star είναι τα επιχειρήματα του κ. Βαρδινογιάννη». Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον κ. Καλογρίτσα είπε ότι «έχουν εξαντληθεί τα επιχειρήματα για την αρτιότητα και τη διαφάνεια του διαγωνισμού» και πρόσθεσε ότι «θα εξεταστούν όλες οι ενστάσεις που έχουν κατατεθεί».Σε όσους αναφέρουν ότι η υπόθεση Καλογρίτσα, είναι το Βατοπέδι του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παππάς απάντησε «τους εύχομαι καλή τύχη». Τέλος διευκρίνισε ότι «μετά τον διάρκειας 15 ημερών έλεγχο θα έχουμε την οριστικοποίηση των υπερθεματιστών, εφόσον καταβληθούν τα χρήματα».

Όταν ρωτήθηκε αν ένας υπερθεματιστής και μέτοχος μπορεί να δανειστεί από μια ναυτιλιακή εταιρεία και να το εμφανίσει στο πόθεν έσχες του, απάντησε ότι εκείνος θα κληθεί να αποδείξει αν έχει τα οικονομικά μέσα για να ανταποκριθεί στο τίμημα. Ωστόσο υποστήριξε ότι εγείρονται ερωτήματα σχετικά με τη δυνατότητα κάποιου να ανταποκριθεί οικονομικά όταν έχουν μπλοκαριστεί οι λογαριασμοί του.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» επισήμανε ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες δεν τελείωσε την ημέρα που ανακοίνωσε ποιοι είναι οι νικητές της δημοπρασίας, τονίζοντας ότι υλοποιείται σε στάδια και διαδικασίες και κάθε στάδιο αποτελεί και μια δικλίδα ασφαλείας για τα στάδια που προηγήθηκαν.

Για τις προδικαστικές προσφυγές, σημείωσε ότι θα τις αναλάβει η Επιτροπή Ενστάσεων, μαζί με όλες τις ενστάσεις που έχουν εγείρει οι υποψήφιες εταιρείες έναντι άλλων, αναφορικά και με το πόθεν έσχες και με τον έλεγχο της επάρκειας των οικονομικών μέσων. 


No comments:

Post a Comment