Saturday, September 24, 2016

Τι συζήτησαν οι Δειπνοσοφιστές της Νέας Τάξης Πραγμάτων με τον Ερντογάν στη Νέα Υόρκη;


Γράφει ο Γιάννης Δαμέλλος
Συνδαιτυμόνες σε κεκλεισμένων των θυρών επιχειρηματικό φόρουμ που οργάνωσε στη Νέα Υόρκη ο Μάικλ Μπλούμπεργκ βρέθηκαν πρόσφατα ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν με τον Αμερικανό πρώην ΥΠΕΞ που ενορχήστρωσε τον Αττίλα στην Κύπρο, Χένρι Κίσινγκερ και τον James Rothschild της οικογένειας Ρόθτσιλντ, εκπρόσωπο της Νέας Παγκόσμιας Τάξης. Ομοτράπεζος και ο Νορβηγός grand master του σκακιού Magnus Carlsen με τον ατζέντη του Espen Agdestein (ένας σκακιστής είναι πάντοτε απαραίτητος, ποιος δε θυμάται το "Από τη Ρωσία με αγάπη";), ενώ η σύσκεψη -που πραγματοποιήθηκε μετά την συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ερντογάν- αφορούσε, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, στην προσπάθεια του Τούρκου Προέδρου να προσελκύσει επενδυτές, μετα από το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου που αναστάτωσε τη χώρα. Εκτός πάντως από τα οικονομικά ζητήματα, ένα μεγάλο μέρος της συζήτησης αφιερώθηκε στο Προσφυγικό ζήτημα (ας μην ξεχνάμε ότι τους πρόσφυγες τους δημιουργούν οι Πόλεμοι της Νέας Τάξης Πραγμάτων και οι στοχευμένες οικονομικές κρίσεις παντού στον κόσμο) αλλά και στην στήριξη του Γκιουλέν και των Κούρδων από τις ΗΠΑ, το αγκάθι στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις. 


Στη διάσκεψη παραβρέθηκαν επίσης οι: 
  • James C Cowels (Citigroup's Chief Executive Officer for Europe, Middle East & Africa), 
  • Jeft Enslin (Partner, President, and Secretary at HAWK Quantitative Strategies LLC), 
  • Hamilton E James, (Blackstone President)
  • Manuel Gonzalez Paramo (Executive Director at Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, S.A. and Head of Global Economics, Regulation & Public Affairs),κ. α., ενώ από τουρκική πλευρά μετείχαν εκτός από τον Ερντογάν και ο 
  • Ömer Çelik υπουργός υπεύθυνος για την Ευρωπαϊκή Ένωση, 
  • o Berat Albayrak υπουργός Ενέργειας, γαμπρός και στενός συνεργάτης του Ερντογάν, 
  • ο Yasin Aktay αντιπρόεδρος του κόμματος του Ερντογάν, 
  • ο Serdar Kılıç πρέσβης της Τουρκίας στις ΗΠΑ,  
  • και ο ειδικός σύμβουλος του Ερντογάν, İbrahim Kalın.

Πριν από το οικονομικό forum ο Ερντογάν συναντήθηκε με τον αμερικανό αντιπρόεδρο Joe Biden, Και αμέσως παραπονέθηκε για την επιμονή της αμερικανικής κυβέρνησης να μην παραδίδει τον ιεροκήρυκα και "υποκινητή" κατά την Άγκυρα του πραξικοπήματος, Gülen στην Τουρκία, αλλά και για τη σημαντική στρατιωτική βοήθεια (οπλισμό) και πληροφορίες που δόθηκαν στις Κουρδικές Μονάδες Λαϊκής Προστασίας (YPG) από τις ΗΠΑ -με αερομεταφορά στο Kobani- πριν από δύο ημέρες. 



No comments:

Post a Comment