Wednesday, September 7, 2016

Μετά τη Γερμανία και η Γαλλία κατρακυλά προς την Ακροδεξιά. Τρεις στους δέκα Γάλλους ψηφίζουν Λεπέν


Συντάκτης: Γιάννης Δαμέλλος
Δεν είναι μόνο η άνοδος των ακροδεξιών στη Γερμανία που θα έπρεπε να μας ανησυχεί. Η Γαλλία παρουσιάζει παρόμοια φαινόμενα και όλοι γνωρίζουμε πώς μπορεί να διεισδύσει η μισαλλοδοξία από τη μία χώρα μέσα στην άλλη, ειδικά σε τούτη την Ευρωπαϊκή Ένωση και στο τέλος να φτάσει στη δικιά μας.

 

Το μεταναστευτικό έχει γονατίσει την Ευρώπη και δε βοηθάει το γεγονός ότι οι ηγέτες της είναι τυχάρπαστοι πολιτικοί και μαριονέτες των Τραπεζών. Η υποβάθμιση του δημοκρατικού λόγου απέναντι στην επιδρομή των νεοφιλελεύθερων ιδεών και η διαπλοκή με την οποία συνοδεύτηκε  η νομιμοποίηση τους, απαξίωσε τους mainstream πολιτικούς στα μάτια του κόσμου σχεδόν σε όλη την Ευρώπη, σπρώχνοντας στην απόγνωση τα λαϊκά στρώματα και στην άνοδο τα ακροδεξιά κόμματα. 

Πού ακούστηκε στη χώρα της Δημοκρατίας, το 30% του πληθυσμού να ψηφίζει την κόρη του Ζαν Μαρί Λεπέν; 

Κι όμως αν γίνονταν Προεδρικές εκλογές τώρα στη Γαλλία, ο Ολάντ θα αποκλειόταν από τον πρώτο κιόλας γύρο και θα συναγωνιζόταν τον αριστερό Μελανσόν για την τέταρτη θέση, ο πρώην ΥΠΕΞ του, Μανουέλ Μακρόν -που εγκατέλειψε και επίσημα τον Ολάντ την προηγούμενη εβδομάδα- θα έβγαινε τρίτος και ουσιαστικά η Λεπέν θα έπαιζε στο δεύτερο γύρο τα ρέστα της ενάντια στον απολογούμενο για σκάνδαλα Σαρκοζί ή στον Αλάν Ζιπέ, ανάλογα με ποιον θα εκλέξουν οι Δεξιοί στις προκριματικές εκλογές τους για υποψήφιο τις Προεδρικές εκλογές του 2017. 



No comments:

Post a Comment