Sunday, September 4, 2016

Και τώρα Fraulein Σουβλίτσα, γύρνα στο σπιτάκι σου...


Συντάκτης: Γιάννης Δαμέλλος
Έκανε μπαμ από χιλιόμετρα όπως η σακαράκα που κατεβαίνει τον κατήφορο βγάζοντας καπνούς και άναρθρες κραυγές από την εξάτμιση. Η Γερμανίδα καγκελάριος και Μαριονέτα της Χρονιάς για το 2015, Άγκελα Μέρκελ, φαίνεται πως χάνει ακόμα και την δεύτερη θέση στο γερμανικό κρατίδιο του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας, που φαίνεται πως κατακτά το ξενοφοβικό και ακροδεξιό «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (Afd), σύμφωνα με το exit poll που ανακοινώθηκε με το κλείσιμο της κάλπης. Αν επαληθευτούν τα exit polls, πρόκειται για μια προσωπική ήττα για τη Μέρκελ και την πολιτική της στο μεταναστευτικό, αφού  το κρατίδιο αυτό αποτελεί την εκλογική περιφέρεια της καγκελαρίου, μια ήττα που όπως έγραψε το Der Spiegel, θα σημάνει την αρχή του τέλους της. Όμως είναι και μια νίκη των Ακροδεξιών και είτε η κυρία μείνει είτε πάει σπίτι της, την ήττα της Μέρκελ εμείς θα την φορτωθούμε στην πλάτη μας, ως παρακαταθήκη για ένα δυσοίωνο μέλλον. 


Και φανταστείτε πως, αν είχε απλά δηλώσει πως η Γερμανία έχει ένα στεγανό σχέδιο απορρόφησης των μεταναστών, που θα απορροφούσε ορθολογικά όσους χρειάζεται η οικονομία της και θα προωθούσε τους υπόλοιπους στην υπόλοιπη Ευρώπη, λαμβάνοντας υπόψιν και τις συνθήκες ασφαλείας μέσα στη χώρα, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΟΥΝΗΘΕΙ ΟΥΤΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙ. Αλλά, είπε αυτά που της υπαγόρευσαν αυτοί που κουνάνε τις κλωστές της, δηλ. "ΜΠΑΤΕ ΣΚΥΛΟΙ ΑΛΕΣΤΕ", και τώρα καλούμαστε όλοι εμείς να αντιμετωπίσουμε την αναδυόμενη Γερμανική μισαλλοδοξία και να βγάλουμε ΤΟ ΦΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ. Ήταν η χειρότερη πολιτικός που έβγαλε η μεταπολεμική Γερμανία, και θα ήταν καλύτερο για όλους μας αν πήγαινε σπιτάκι της... Άντε γειά.


Τώρα, όσον αφορά στις λεπτομέρειες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του exit poll, οι Σοσιαλδημοκράτες έρχονται πρώτοι με ποσοστό 30,5% και ακολουθεί το Afd με 21%. Στην τρίτη θέση οι Χριστιανοδημοκράτες της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ. 

Στη Βουλή επίσης, μπαίνουν το Αριστερό Κόμμα (με 12,5%) και οι Πράσινοι (οριακά, με 5%). Αυτό είναι το 9ο περιφερειακό συμβούλιο στο οποίο εισέρχεται το Afd, γεγονός που αποδεικνύει την εδραίωση του κόμματος στους πολίτες. 

Σοσιαλδημοκράτες και οι Χριστιανοδημοκράτες κυβερνούσαν μαζί στο συγκεκριμένο κρατίδιο, τα τελευταία δέκα χρόνια. 

No comments:

Post a Comment