Monday, September 26, 2016

Καλογρίτσσας STOP Σαββίδης GO


Συντάκτης: Γιάννης Δαμέλλος
Η "καυτή πατάτα" που λεγόταν Καλογρίτσας τέθηκε εκτός διαδικασίας του διαγωνισμού τηλεοπτικών αδειών με συνοπτικές διαδικασίες, αφού "δεν πρόλαβε να μαζέψει τα χρήματα της πρώτη δόσης για την τηλεοπτική άδεια". Οι άλλοι τρεις πλήρωσαν ήδη. Ο Κυριακού χθες πλήρωσε την πρώτη δόση που του αναλογεί (25.300.000 ευρώ - το ένα τρίτο των 75,9 εκατ. ευρώ της προσφοράς του) ενώ οι Γιάννης Αλαφούζος και Βαγγέλης Μαρινάκης κατέβαλαν την προκαταβολή για τις άδειες την Παρασκευή. Τη θέση του Καλογρίτσα παίρνει ο Ιβάν Σαββίδης με το επιχειρηματικό σχήμα Dimera Media Ltd και, μάλιστα, με περισσότερα χρήματα (61,5 εκατομμύρια). Ακολούθως θα διενεργηθεί πενθήμερος έλεγχος του πόθεν έσχες του μεγαλομέτοχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όπως προβλέπει η προκήρυξη, και μετά από 15 μέρες θα κληθεί να πληρώσει την πρώτη δόση.


Οι δηλώσεις του Καλογρίτσα δεν αφήνουν καμία αμφισβήτηση για το τί συνέβη. Ο Καλογρίτσας, μετά την απόσυρσή του, επικαλέστηκε λόγους «που δεν σχετίζονται με δικές του επιλογές» και τον «εμποδίζουν στην καταβολή της δόσης αυτής εντός της σήμερον». Συμπλήρωσε ότι θα προστατεύσει τον εαυτό του και την οικογένειά του παρότι χάνει, όπως είπε "3 εκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχούν στην εγγυητική επιστολή", την οποία έχει καταθέσει. Μάλιστα, στην ανακοίνωσή του ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι: 
«μετά από 44 χρόνια κοινής ζωής με τον πατέρα μου Χρήστο Καλογρίτσα, ανακάλυψα πως η διαπλοκή βρίσκεται μέσα στο ίδιο μου το σπίτι. Επί ένα περίπου μήνα, κανιβαλίστηκα μαζί με την οικογένειά μου, έμαθα πως είμαι ανήθικος, πως χρωστάω στο Δημόσιο, πως φοροδιαφεύγω και αν δεν είχα την τύχη να έχω γεννηθεί μετά το 1962, ίσως να μου χρέωναν και τη δολοφονία του Κέννεντυ». 
Ύστερα έριξε και τα βέλη του στον Γιάννη Αλαφούζο λέγοντας: 

«Η φοροδιαφυγή για την οποία ελέγχεται ο κύριος Αλαφούζος ύψους 21 εκατομμυρίων ευρώ και η φοροδιαφυγή για την οποία κατηγορείται ο κύριος Κοντομηνάς, ύψους 41 εκατομμυρίων, αποδόθηκαν σε μένα που δεν χρωστάω ούτε ένα ευρώ και δεν έχω καμία καταδίκη».
Ο Σαββίδης με τη σειρά του δήλωσε  στην ΕΡΤ ότι είναι έτοιμος εντός δυο - τριών ημερών να πληρώσει την πρώτη δόση προκειμένου να λάβει την τηλεοπτική άδεια κι επανέλαβε ότι διατίθεται να διαπραγματευτεί τους όρους μίας συνεργασίας με τον Alpha του Δημήτρη Κοντομηνά και το Star του επιχειρηματία Γιάννη Βαρδινογιάννη, που μάλλον περιλαμβάνουν περικοπές προσωπικού στις δικές τους επιχειρήσεις κι όχι στο Σαββίδη. Ο επιχειρηματίας πρόσθεσε ότι εντός των 90 ημερών που έχει θέσει το κράτος ως προθεσμία θα λυθεί αυτό το ζήτημα πιθανών συνεργασιών, καθώς πιο σωστό είναι να παραμείνουν στις θέσεις τους οι υπάρχοντες εργαζόμενοι στα κανάλια.

Γεροβασίλη: Κάντε μήνυση στην πραγματικότητα»


«Οι διαδικασίες του διαγωνισμού θα ολοκληρωθούν κανονικά. Κάντε μήνυση στην πραγματικότητα», τονίζει η Όλγα Γεροβασίλη, με ανάρτησή της στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter.Τις εξελίξεις σχολίασε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, μέσω twitter: «Η κυβέρνηση απέδειξε οτι οι δήθεν ''κολλητοί" κόβονται».  

No comments:

Post a Comment