Sunday, October 2, 2016

Ούτε ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ΝΔ θέλουν οι Έλληνες! Καλύτερη μαριονέτα ο Μητσοτάκης από τον Τσίπρα και μπράβο στην Αυγή που δεν φοβήθηκε να κοιτάξει στον καθρέφτη!


Συντάκτης: Γιάννης Δαμέλλος
Χα, χα χα...Αυτή κι αν ήτανε πρωτιά. Η Αυγή, το κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, δημοσίευσε τα ευρήματα του μηνιαίου Πολιτικού Βαρόμετρου της Public Issue στο κυριακάτικο φύλλο της, όπου το 90% των ερωτηθέντων εμφανίζεται δυσαρεστημένο από τη λειτουργία της κυβέρνησης και το 80% από τη λειτουργία της αντιπολίτευσης. Καταρχάς, να δηλώσω ότι ο Γρηγόρης ο Γιάνναρος θα ήταν περήφανος για το σημερινό φύλλο, γιατί η Αυγή ποτέ δεν σταμάτησε να κάνει την αυτοκριτική της, ειδικά όταν το σημερινό κυβερνών κόμμα βρισκόταν στις εσχατιές της αντιπολίτευσης. Αλλά επιστρέφοντας στην ουσία, εγώ αυτό που βλέπω είναι στις επόμενες εκλογές, ελλείψει σοβαρής εναλλακτικής λύσης, να ψηφίζουν αποκλειστικά και μόνο οι κομματικοί στρατοί και οι υπόλοιποι Έλληνες να μένουν σπίτι τους για να δουν το νέο επεισόδιο του Game of Thrones ή τον Άδωνι να πουλάει εγκυκλοπαίδειες. That's entertainment!



Βάσει της ίδιας δημοσκόπησης καλύτερος υποψήφιος για Καραγκιόζης στην καλύβα του Μαξίμου με σχεδόν διπλάσια ποσοστά ο Κυριάκος από τον Αλέξιο, ενώ σύμφωνα με το κόμμα που χρέωσε τη χώρα με θαλασσοδάνεια που δεν θα αποπληρωθούν ποτέ, "ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντιμετωπίζεται από την πλειοψηφία των πολιτών, ως ο πολιτικός που αποτελεί αξιόπιστη λύση στο τεράστιο κοινωνικό και πολιτικό πρόβλημα της χώρας..." (όχι όμως και το οικονομικό!!!). 

Φυσικά και η αντίδραση του Μαξίμου ήταν άμεση. «Ας μην αγχώνονται άδικα. Εκλογές θα γίνουν. Το φθινόπωρο του 2019. Και ο λαός θα κρίνει ελεύθερα και ανεπηρέαστα» επισήμαναν οι κυβερνητικοί παράγοντες για να καταλήξουν: «Μιλάει και ο κ. Θεοδωρικάκος για δημοσκοπήσεις. Μάλιστα. Υποθέτουμε με το κύρος του δημοσκόπου που προέβλεψε με ασφάλεια βέβαιη νίκη της Ν.Δ. στις τελευταίες εκλογές. Ή με τον αέρα των επιτυχιών της Gpo που έχει πέσει έξω σε όλες τις προβλέψεις από το 2012 μέχρι σήμερα. Καλή συνέχεια».

Και ρωτνάω εγώ τώρα...


Γιατί ρε παιδιά να μην πάμε στις κάλπες; Θέλει η Νέα Δημοκρατία κάλπες; Ευχαρίστως. Να δούμε πώς θα λύσει εκείνη το πρόβλημα του χρέους, να δούμε πώς θα αντιμετωπίσει την αμφισβήτηση του Αιγαίου από τους Τούρκους, να δούμε και τί ακριβώς σκοπεύει να κάνει με την Δημόσια Παιδεία και την Δημόσια Περίθαλψη. Γιατί για τα ακίνητα του δημοσίου και τις δουλειές των υπαλλήλων του Δημοσίου ξέρουμε καλά τι μέλλει γενέσθαι. Ως δια μαγείας, όσα δεν ξεπούλησε έως τώρα ο Σαμαράς με τον Μπένι και τον Αλέξιο προσφάτως, θα εξαφανιστούν από το χάρτη. Και σειρά θα πάρουν τα σπίτια μας, που ήταν και η αρχική πρόθεση των δανειστών. Και με την ανεργία τί θα γίνει; Όλες αυτές οι θέσεις εργασίας θα αναπληρωθούν ποτέ από τον ιδιωτικό τομέα; Γιατί δεν υπάρχει πια τέτοιος στην Ελλάδα, εκτός κι αν μιλάμε για πολυεθνικές που είθισθαι να απολύουν, όχι να προσλαμβάνουν. 

Σιγά -σιγά θα μάθουμε να αγαπάμε και τον Σόιμπλε, θα μάθουμε να μιλάμε σιγανά, για να μην μας ακούσει ο θυρωρός της πολυκατοικίας και το καρφώσει στους μπάτσους, εν τέλει θα γυρίσουμε πενήντα χρόνια πίσω, και θα ξεκινήσουμε ξανά από την αρχή να μαχόμαστε για τα δικαιώματά μας ως εργαζόμενοι κι ως πολίτες. 

Και οι κύριοι-κύριοι της Νέας Δημοκρατίας θα κρατήσουν τις καρέκλες τους και τους παχυλούς μισθούς τους όπως κάνουν άλλωστε και όλοι οι κοινοβουλευτικοί χλεχλέδες και ουδόλως θα ασχοληθούν να βρουν λύσεις για τη χώρα, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι άλλοι αποφασίζουν για εκείνους και ότι αυτοί καλούνται μόνο να εγκρίνουν τις οδηγίες της Τρόϊκας, των Βρυξελλών, της Ουάσιγκτον και όλων εκείνουν που κουνάνε τις κλωστές τους. 

ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ, ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΥΣ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ. 

No comments:

Post a Comment