Monday, February 21, 2022

Βρετανική Κολομβία: Η κυβέρνηση προσθέτει 602 θέσεις νοσηλευτών για να αντιμετωπίσει το κενό δεξιοτήτων και τις επιπτώσεις της πανδημίας

Amy Smart

The Canadian Press 

Η κυβέρνηση της Βρετανικής Κολομβίας προσθέτει 602 νέες θέσεις εκπαίδευσης νοσηλευτών σε δημόσια ιδρύματα μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κάτι που η Ένωση Νοσηλευτών αποκαλεί ένα «πολλά υποσχόμενο βήμα» για την αντιμετώπιση της κρίσης προσωπικού στην υγειονομική περίθαλψη.

Οι νέες θέσεις θα προστεθούν σε περίπου 2.000 υπάρχουσες σε προγράμματα νοσηλευτικής σε όλη την επαρχία.

Περιλαμβάνουν θέσεις για 362 εγγεγραμμένους νοσηλευτές, 40 εγγεγραμμένους νοσηλευτές ψυχιατρικής, 20 γενικούς νοσηλευτές και 180 αδειούχους πρακτικούς νοσηλευτές.

Ο υπουργός Υγείας Adrian Dix δήλωσε ότι η επένδυση αφορά στη δημιουργία του μελλοντικού εργατικού δυναμικού της Βρετανικής Κολομβίας στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, ενώ ο υπουργός Jobs Ravi Kahlon πρόσθεσε ότι θα συμβάλλει στην κάλυψη ενός χάσματος δεξιοτήτων.

Ο Aman Grewal, πρόεδρος της Ένωσης Νοσηλευτών, από την πλευρά του επισήμανε ότι τα επίπεδα στελέχωσης ήταν ήδη κρίσιμα πριν από την πανδημία COVID-19 και τώρα οι νοσηλευτές είναι κουρασμένοι, εξαντλημένοι και χρειάζονται περισσότερη υποστήριξη.

Σε μια έρευνα τον περασμένο μήνα, το 76 τοις εκατό των μελών του συνδικάτου δήλωσε ότι ο φόρτος εργασίας τους έχει αυξηθεί από την έναρξη της πανδημίας COVID-19.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι το 51 τοις εκατό όσων εργάζονται σε τμήματα επειγόντων περιστατικών και μονάδες εντατικής θεραπείας δήλωσαν ότι η πανδημία έκανε πιο πιθανό να εγκαταλείψουν το επάγγελμα τους τα επόμενα δύο χρόνια.

«Αυτή η επένδυση είναι ένα πολλά υποσχόμενο βήμα για την αντιμετώπιση της κρίσης προσωπικού που ακρωτηριάζει επί του παρόντος το σύστημα υγειονομικής περίθαλψής μας», δήλωσε ο Grewal.

Από το 2017-2018, ο Dix είπε ότι ο αριθμός των αδειοδοτημένων πρακτικών νοσοκόμων στο B.C. έχει αυξηθεί κατά 12 τοις εκατό και οι εγγεγραμμένοι νοσηλευτές έχουν αυξηθεί κατά 6 τοις εκατό.

Όμως, ενώ ο συνολικός αριθμός των νοσηλευτών έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, το ίδιο ισχύει και για τη ζήτηση. Οι συνταξιοδοτήσεις, σε συνδυασμό με τη γήρανση του πληθυσμού που θα χρειαστεί περισσότερη φροντίδα, δημιουργούν νέες πιέσεις στο σύστημα παράλληλα με την πανδημία, πρόσθεσε ο Dix.

«Ενώ ο αριθμός των νοσηλευτών αυξάνεται στοη Βρ. Κολομβία πιο γρήγορα από οπουδήποτε αλλού, οι ανάγκες για νοσηλευτές αυξάνονται, νομίζω ότι είναι δίκαιο να το πω, ακόμη περισσότερο. Και έτσι (υπάρχει) ανάγκη να επενδύσουμε στο μέλλον», είπε ο Dix.

Ο Γκρέβαλ είπε ότι εκτός από την προσθήκη περισσότερων θέσεων σε προγράμματα κατάρτισης, τα κίνητρα διατήρησης και η εξεύρεση τρόπων απασχόλησης διεθνώς εκπαιδευμένων νοσοκόμων θα είναι καίριας σημασίας για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η επέκταση των προγραμμάτων νοσηλευτικής αποτελεί μέρος του οικονομικού σχεδίου StrongerBC, το οποίο στοχεύει να κλείσει το χάσμα δεξιοτήτων με τη δέσμευση των γενεών να επιταχύνει την ανάπτυξη ταλέντων και την κατάρτιση δεξιοτήτων για το τοπικό εργατικό δυναμικό.

Η χρηματοδότηση προέρχεται από 96 εκατομμύρια δολάρια που δεσμεύτηκαν για τρία χρόνια ως μέρος του προϋπολογισμού του περασμένου έτους για την επέκταση της ικανότητας μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κατάρτισης για επαγγελματίες υγείας.

Αυτή η αναφορά του The Canadian Press δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στις 20 Φεβρουαρίου 2022.

No comments:

Post a Comment