Friday, April 29, 2022

Αμερικάνοι τουρίστες απέδειξαν πόσο δίκιο είχε ο Αϊνστάιν για την ανθρώπινη βλακεία


Γιάννης Δαμέλλος

Πηγές Εφσυν, SkyNews

Μόνο δύο πράγματα είναι άπειρα: το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, και ως προς το σύμπαν διατηρώ κάποιες αμφιβολίες.

Αλβέρτος Αϊνστάιν, 1879-1955, Γερμανοεβραίος φυσικός

Σκηνικό από την κωμωδία του Χόλιγουντ "Ηλίθιος και Πανηλίθιος" εξελίχθηκε σε ένα ισραηλινό αεροδρόμιο εντούτοις κάλλιστα θα μπορούσε να μετατραπεί σε τραγωδία αν οι παρευρισκόμενοι δεν είχαν τύχη βουνό. Πρωταγωνιστές μια αμερικανική οικογένεια που προκάλεσε πανικό και τρόμο στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν όταν ζήτησαν από τους αξιωματούχους ασφαλείας να τους βάλουν σε μια βαλίτσα μια οβίδα που είχαν βρει στις διακοπές τους στα Υψίπεδα του Γκολάν για να την πάρουν μαζί τους ως σουβενίρ. Σημειωτέον, η οβίδα ακόμα δεν είχε εκραγεί. 

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, "ο ισραηλινός ειδησεογραφικός ιστότοπος YNet ανέφερε το περιστατικό το βράδυ της Πέμπτης, λέγοντας ότι ένα μέλος της οικογένειας έβγαλε από το σακίδιό του την οβίδα και ρώτησε έναν υπάλληλο ασφαλείας εάν μπορούσε να τη βάλει σε μια βαλίτσα. Η υπάλληλος της ασφάλειας του αεροδρομίου διατήρησε την ψυχραιμία της και διέταξε να εκκαθαριστεί η περιοχή γύρω απ' το αντικείμενο, αλλά ένας άλλος επιβάτης που είχε στήσει αυτί, άκουσε μάλλον κάτι λάθος, κι άρχισε να φωνάζει «τρομοκράτες πυροβολούν», προκαλώντας μαζικό πανικό".

Το τί ακολούθησε μπορείτε να το δείτε σε βίντεο που κυκλοφόρησε στον εβραικό τύπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (ακολουθεί παρακάτω) που δείχνει πανικόβλητους επιβάτες να τρέχουν στην αίθουσα αναχωρήσεων. Μέσα στον πανικό ένας άνδρας τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να απομακρυνθεί πηδώντας πάνω σε ένα καρουσέλ αποσκευών και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για θεραπεία.

https://twitter.com/i/status/1520031758225444865

Τηλεοπτικοί σταθμοί μετέδωσαν  ότι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της οικογένειας ένα από τα παιδιά είχε βρει την οβίδα που δεν είχε εκραγεί ενώ επισκεπτόταν τα Υψίπεδα του Γκολάν και την είχε συσκευάσει για να την πάρει στο σπίτι ως αναμνηστικό.

Όταν την έδειξαν στο προσωπικό ασφαλείας καθώς έλεγχαν τις αποσκευές τους, οι αξιωματούχοι κάλεσαν αμέσως την εκκένωση της περιοχής. Η ομάδα εξουδετέρωσης βομβών κλήθηκε στο σημείο και ο συναγερμός τελικά διακόπηκε, ενώ τρομοκρατημένοι τουρίστες προσπαθούσαν να καταλάβουν τί είχε γίνει.

Η Αρχή Αεροδρομίων του Ισραήλ ανέφερε ότι τελικά επετράπη στην οικογένεια να επιβιβαστεί στην πτήση της μετά από ανάκριση που της έκανε το προσωπικό ασφαλείας.

No comments:

Post a Comment