Sunday, October 13, 2024

Ποιές κατηγορίες βαρύνουν τον Παφ Ντάντι - Ένα χρονοδιάγραμμα

Επιμέλεια: Γιάννης Δαμέλλος

Πηγή: NPR, Σίντνεϊ Μάντεν και Σέλντον Πιρς

Ο Sean 'Diddy' Combs δεν ήταν ποτέ κάποιος αξιόλογος καλλιτέχνης της ραπ, ούτε κάποιος ιδιοφυής παραγωγός της αμερικανικής χιπ χοπ σκηνής, όπως θα ήθελε ο ίδιος να πιστεύει. Αν ένας μεγάλος αριθμός θυμάτων δεν είχε βγει από το σκοτάδι, μετά τις εξελίξεις με την πρώην σύντροφό του Κάσι Βεντούρα, να τον κατηγορήσει ότι είχε μετατρέψει τα λευκά πάρτι στα estates του στο Χάμπτονς, στην Καλιφόρνια και τη Φλόριντα σε τόπους βιασμών, η ιστορία στο μέλλον θα έγραφε ότι ήταν ένας αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας των mixed media που αναρριχήθηκε στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων μέσω των γνωριμιών του με όλο το Χόλιγουντ εκμεταλλευόμενος την χιπ χοπ σκηνή της Νέας Υόρκης, και τον πόλεμο που είχε ξεσπάσει με τη χιπ χοπ σκηνή της δυτικής Ακτής. 

Όμως οι πρόσφατες αγωγές κατά του μεγιστάνα της ραπ καταγγέλλουν βίαια και ανάρμοστη συμπεριφορά που χρονολογείται από την αρχή της τριακονταετούς καριέρας του και διατρέχει ολόκληρη τη μετεωρική του άνοδο, γεγονός που δημιουργεί πολλά εύλογα ερωτήματα: Πόσοι και ποιοί επώνυμοι του Χόλιγουντ και πόσοι και ποιοί πολιτικοί που τον υποστήριζαν στις επιχειρηματικές του κινήσεις γνώριζαν τις παράνομες δραστηριότητές του και γιατί δεν έβγαλαν στη φόρα τα άπλυτά του πιο νωρίς, πριν περισσότερα θύματα πέσουν στα δίχτυα του; Οι ομοσπονδιακές αρχές που επέδραμαν στις πολυτελείς κατοικίες του έχουν κατασχέσει μεγάλο οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες που ο ίδιος ο Κομπς είχε τοποθετήσει και αναλύουν εξονυχιστικά τα στοιχεία που αφορούν σε παράνομες δραστηριότητες του μεγαλοπαραγωγού. Εκεί βρίσκεται η απάντηση στα ανωτέρω ερωτήματα. 



Σε αυτό το στάδιο με τη βοήθεια του δικτύου npr θα παρουσιάσουμε ένα χρονοδιάγραμμα με τις κατηγορίες εναντίον του Sean 'Diddy' Combs που συγκέντρωσαν οι Σίντνεϊ Μάντεν και Σέλντον Πιρς. Αυτά είναι τα γεγονότα.

Συνολικά από τον Νοέμβριο του 2023, ο ιδρυτής της Bad Boy Records, Sean "Diddy" Combs, έχει γίνει αντικείμενο πολλών αστικών αγωγών που τον κατηγορούν για σεξουαλική κακοποίηση, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού και της επίθεσης. Όμως για πολλά χρόνια, η πορεία του Combs - που μετέτρεψε το μερίδιό του στη δισκογραφική εταιρεία Bad Boy Entertainment σε μια αυτοκρατορία που επεκτάθηκε στη μόδα, τα μέσα ενημέρωσης, το ποτό και όχι μόνο- όχι μόνο δεν υπήρξε δείγμα του «Ό,τι θέλω, πρέπει να το κερδίσω» αλλά τώρα μοιάζει περισσότερο σαν απόδειξη μιας επιθετικής, εξουσιαστικής διάθεσης, που ταιριάζει με το μοχθηρό πρόσωπο που απεικονίζεται στα αρχεία.

Στο ρεπορτάζ του δικτύου ένα χρονοδιάγραμμα αυτών των γεγονότων, που χρονολογείται πριν από 30 χρόνια, αντιπαρατίθεται με ορόσημα από την καριέρα του Combs, δεν δείχνει μόνο μια ανατριχιαστική ιστορία υποτιθέμενης βίαιης συμπεριφοράς αλλά και τον τρόπο με τον οποίο η δύναμη και η διασημότητα τον έχουν θωρακίσει.

1990

Ο Combs ξεκινά την καριέρα του στη μουσική βιομηχανία ως ασκούμενος στην Uptown Records, υπό τον στέλεχος Andre Harrell.

1990/1991 - Σύμφωνα με μήνυση του Νοεμβρίου 2023, ο Combs και ο τραγουδιστής της R&B Aaron Hall φέρεται να επιτέθηκαν σεξουαλικά σε ένα "μη επονομαζόμενο θύμα" και έναν φίλο του μετά από μια εκδήλωση της μουσικής βιομηχανίας και στη συνέχεια την χτύπησαν αρκετές ημέρες αργότερα όταν βρέθηκαν ξανά αντιμέτωποι.



1991

Σύμφωνα με μήνυση του Νοεμβρίου 2023, ο Combs φέρεται να πήρε ναρκωτικά, να επιτέθηκε σεξουαλικά και να βιντεοσκόπησε τη 19χρονη Joi Dickerson (βλέπε φωτό), αφού βγήκε ραντεβού μαζί της.

1993

Αφού απολύθηκε από τα καθήκοντά του στην Uptown Records, ο Combs ξεκινά τη δική του δισκογραφική, Bad Boy Records. Η εταιρεία αυξάνεται σε δημοτικότητα και φήμη κατά τη διάρκεια της δεκαετίας, φτιάχνοντας τις καριέρες των Craig Mack, The Notorious B.I.G, Mase, The Lox, Faith Evans και άλλων. 

1995-1996 - Σύμφωνα με αγωγή του Μαΐου 2024, ο Combs φέρεται να επιτέθηκε σεξουαλικά στην April Lampros (αριστερά)σε πολλές περιπτώσεις. Σε ένα περιστατικό, ισχυρίζεται ότι την ανάγκασε να κάνει στοματικό σεξ σε ένα αυτοκίνητο, το οποίο, όπως λέει, είδε ένας υπάλληλος στάθμευσης. Σε ένα άλλο, ισχυρίζεται ότι της έριξε έκσταση στο στόμα, την έκανε να κάνει σεξ με την τότε κοπέλα του Κιμ Πόρτερ και στη συνέχεια τη βίασε.

1996

Ο Combs κρίνεται ένοχος για εγκληματική κακοποίηση επειδή απείλησε έναν φωτογράφο από τη New York Post με όπλο.

1998

Ο Combs αρχίζει να διοργανώνει τα ετήσια ολόλευκα πάρτι του στο Χάμπτονς που γίνονται γνωστά ως τόσο πολυτελή και αποκλειστικά, που κερδίζει τον τίτλο του «σύγχρονου Γκάτσμπι». Οι επισκέπτες ποικίλλουν από στελέχη και καλλιτέχνες της μουσικής βιομηχανίας μέχρι ηθοποιούς, μεγιστάνες ακινήτων και ιδιοκτήτες αθλητικών ομάδων.

1999

16 Απριλίου 1999 - Ο Combs συλλαμβάνεται και κατηγορείται για δύο κακουργήματα — επίθεση δευτέρου βαθμού και εγκληματική κακοποίηση — στον ξυλοδαρμό του στελέχους δίσκων Steve Stoute, ο οποίος λέει ότι ο Combs και δύο σωματοφύλακες τον χτύπησαν με τις γροθιές τους, ένα τηλέφωνο, ένα μπουκάλι σαμπάνιας και μια καρέκλα. Όταν ο Combs ζητά δημόσια συγγνώμη, ο Stoute ζητά να απορριφθούν οι κατηγορίες. (Ο Combs φέρεται να έχει πληρώσει στον Stoute  $500.000.) Η κατηγορία επίθεσης απορρίπτεται, ο Combs παραδέχεται την ενοχή του για τη μικρότερη κατηγορία παρενόχλησης και καταδικάζεται σε μαθήματα διαχείρισης θυμού μιας ημέρας.



27 Δεκεμβρίου 1999 - Ο Combs, μαζί με την τότε φίλη Jennifer Lopez και τον ράπερ Shyne, συλλαμβάνονται σε σχέση με πυροβολισμούς στο Club New York. Ο Combs κατηγορείται για παραβιάσεις όπλων, αλλά τελικά αθωώνεται. Ο Σάιν γίνεται το εξιλαστήριο θύμα και τρώει δέκα χρονάκια. Μετά την έκτιση μέρους της ποινής απελαύνεται από τις ΗΠΑ.

2000

Μάρτιος 2000 - Η πρώτη σεζόν του Making The Band προβάλλεται στο ABC και αργότερα στο MTV. Ο διαγωνισμός του ριάλιτι επικεντρώνεται στον Combs καθώς αναζητά νέα ταλέντα για να τα βάλει σε ένα συγκρότημα. Έχοντας τρέξει για 12 σεζόν συνολικά, η σειρά έγινε αργότερα πολιτιστική βάση για το MTV και, μέσω αυτής, ο Combs δημιούργησε συγκροτήματα όπως οι Day26 και Danity Kane, που υπέγραψαν όλα με την Bad Boy Records.

Λίγο αργότερα, σύμφωνα με μήνυση του Μαΐου 2024, ο Combs φέρεται να επιτέθηκε ξανά στην April Lampros στο διαμέρισμά της.

2001

Σε μια αγωγή του Σεπτεμβρίου 2024, η Thalia Graves ισχυρίζεται ότι ο Combs και ο σωματοφύλακάς του, Joseph Sherman, τη βίασαν σε ένα στούντιο ηχογράφησης της Bad Boys.



Τόσο στη μήνυση όσο και σε μια τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε από τη δικηγόρο της, Gloria Allred, η Graves (επάνω) ισχυρίζεται ότι ήταν 25 ετών τη στιγμή της επίθεσης και έβγαινε με έναν παραγωγό δίσκων που τότε δούλευε για το Bad Boy. Η Γκρέιβς λέει ότι αφού ο Combs την κάλεσε στο στούντιο, της έβαλε ναρκωτικά στο ποτό και εκείνη ξύπνησε «δεμένη» πριν πέσει ξανά αναίσθητη. Ο Combs και ο Sherman στη συνέχεια φέρονται να τη βίασαν βίαια ενώ «χτυπούσαν το κεφάλι της σε ένα τραπέζι μπιλιάρδου» επανειλημμένα.

Η Graves ισχυρίζεται επίσης ότι έμαθε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2023 ότι ο Combs και ο Sherman είχαν βιντεοσκοπήσει τον εαυτό τους να τη βιάζουν και έδειξε το βίντεο σε πολλούς άνδρες για να ταπεινώσει την ίδια και τον παραγωγό της με τον οποίο έβγαινε εκείνη τη στιγμή. Η Graves πιστεύει επίσης ότι η ηχογράφηση της επίθεσής της διανεμήθηκε ως πορνογραφία μέσω της εταιρείας πορνογραφίας του Joseph Sherman.

26 Μαρτίου 2001 - Σε μια ακόμη μήνυση, ο τοπικός τηλεοπτικός παρουσιαστής Roger Mills μηνύει τον Combs, κατηγορώντας τον για επίθεση, ψευδή φυλάκιση, καταστροφή περιουσίας, σκόπιμη πρόκληση συναισθηματικής αγωνίας και μια πολιτική συνωμοσία, σε μια ανταλλαγή όπου το περιβάλλον του Combs τον οδήγησε και κατέστρεψε την κάμερά του. «Καθώς δεν έχουμε ακόμη επιδοθεί με αυτήν την καταγγελία, δεν είμαστε σε θέση να σχολιάσουμε συγκεκριμένους ισχυρισμούς», δήλωσε εκπρόσωπος της Combs σε δήλωση του . 

Το 2004, ορκωτό δικαστήριο θα αποφανθεί ότι "οποιοσδήποτε ισχυρισμός ότι ο κ. Combs συμμετείχε σε οποιαδήποτε αδικοπραγία είναι εντελώς ψευδής. Επιπλέον, η διευκόλυνση του Τύπου με αυτήν την αβάσιμη καταγγελία είναι μια κραυγαλέα προσπάθεια εκμετάλλευσης της διασημότητας του κ. Combs για την προσοχή των μέσων ενημέρωσης." 

2003

Σύμφωνα με μήνυση του Δεκεμβρίου 2023, ο Combs, ο πρώην πρόεδρός του στην Bad Boy Records, Harve Pierre, και ένας τρίτος άγνωστος άνδρας φέρεται να βίασαν ένα ανώνυμο 17χρονο θύμα σε ένα στούντιο ηχογράφησης του Μανχάταν.

Επίσης την ίδια εποχή, σύμφωνα με αγωγή του Μαΐου 2024, ο Combs φέρεται να έδωσε ναρκωτικά και να επιτέθηκε σεξουαλικά την 22χρονη τότε μοντέλο Crystal McKinney στο στούντιο του στη Νέα Υόρκη, αναγκάζοντάς την να κάνει στοματικό σεξ.

2004

Σύμφωνα με μια αγωγή του Σεπτεμβρίου 2024 που κατατέθηκε από την τραγουδίστρια Dawn Richard, η Richard πέρασε από οντισιόν για να είναι διαγωνιζόμενη στο διαγωνιστικό σόου του Diddy's Making The Band. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παραγωγής του σόου που διήρκεσε ένα χρόνο, η Richard και οι συνεργάτες της στο συγκρότημα βιντεοσκοπήθηκαν από τα συνεργεία κάμερας του MTV 24 ώρες το 24ωρο και κακοποιήθηκαν λεκτικά και σωματικά από τον Combs. Ο Ρίτσαρντ ισχυρίζεται ότι την ανάγκασε ο Combs να κάνει πρόβες έως και 48 ώρες χωρίς διαλείμματα ή φαγητό, αυτή και οι συμπαίκτες της επικρίθηκαν συνεχώς από τον Combs. Ως αποτέλεσμα, παρουσίασε υπερβολική απώλεια βάρους και αφυδάτωση και αργότερα διαγνώστηκε με αναιμία.

6 Ιουλίου 2004 - Ο Combs φτάνει στο ετήσιο ολόλευκο πάρτι του στο Χάμπτονς, έχοντας στην κατοχή του αυθεντική κόπια της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας, σηματοδοτώντας ένα νέο επίπεδο περιουσίας και καυχησιολογίας για τον μεγιστάνα.

2005

Ο Combs και η τραγουδίστρια Cassie Ventura (κάτω) συναντιούνται για πρώτη φορά και ο Combs εκδηλώνει ενδιαφέρον να θέλει να την υπογράψει στην εταιρεία του. Η Ventura είναι 19 ετών και ο Combs είναι 37.



Η Dawn Richard ισχυρίζεται ότι είναι παρούσα κατά την πρώτη συνάντηση του Combs και της Ventura. Σύμφωνα με μήνυση της Ρίτσαρντ τον Σεπτέμβριο του 2024, η τραγουδίστρια είδε την Combs να πλησιάζει τη Βεντούρα και να την απομονώνει από όλους τους άλλους στο δωμάτιο.

Μάρτιος 2005 - Η τρίτη σεζόν του Making The Band, με την Dawn Richard και τους συμπαίκτες της μπάντας στο σχηματισμό του γκρουπ κοριτσιών Danity Kane, αρχίζει να προβάλλεται στο MTV.

2006

Φεβρουάριος 2006 - Η Βεντούρα υπέγραψε συμφωνία 10 άλμπουμ με την Bad Boy Entertainment. Κυκλοφορεί το ντεμπούτο της single "Me & U" και το ομότιτλο άλμπουμ της κυκλοφορεί την ίδια χρονιά. Σύμφωνα με μια αγωγή του Νοεμβρίου 2023, ο «φαύλος κύκλος κατάχρησης» του Combs ξεκινά εδώ.

Η Ventura καταγγέλλει χρόνια σωματική, ψυχολογική και συναισθηματική κακοποίηση. Ισχυρίζεται ότι ο Combs την ανάγκασε να αγοράζει και να παίρνει παράνομα ναρκωτικά όπως κοκαΐνη, κεταμίνη και έκσταση. Ότι την κινηματογράφησε καθώς την ανάγκαζε να συμμετάσχει σε σεξ με επαγγελματίες πορνοηθοποιούς σε πολλές πόλεις για τη δική του ηδονοβλεψική ευχαρίστηση σε μια πρακτική που ονόμασε «φρικ οφ». και ότι την έδειρε πολλές φορές ως αντίποινα επειδή μίλησε με άλλους άνδρες, συχνά με παρόντες μάρτυρες.

Αύγουστος 2006 - Το γκρουπ Danity Kane κυκλοφόρησε το ομότιτλο ντεμπούτο του υπό την Bad Boy Records και την Atlantic Records. Μετά την κυκλοφορία, το άλμπουμ έκανε το ντεμπούτο του στο Νο. 1 του Billboard 200. Σύμφωνα με την αγωγή της Dawn Richard, οι ζημιές της με τη μορφή απλήρωτου μισθού για τη δουλειά σε αυτό το άλμπουμ υπολογίζονται σε 1 εκατομμύριο δολάρια.

2006-2009

Σε μήνυση τον Ιούλιο του 2024, η χορεύτρια Adria English ισχυρίζεται ότι τη νάρκωναν και την ανάγκαζαν να κάνει σεξ με καλεσμένους σε πάρτι κατά τη διάρκεια των περιβόητων «Λευκών πάρτι» του Combs στο Χάμπτονς της Νέας Υόρκης και στο Μαϊάμι της Φλόριντα επανειλημμένα για χρόνια.

Η English (αριστερά) λέει ότι προσλήφθηκε από την υπάλληλο της Bad Boy Enterprise Tamiko Thomas και από τον Combs για να λειτουργήσει ως eye model στο Hamptons White Party του για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2004. Ισχυρίζεται ότι ο Combs έδωσε εντολή σε αυτήν και στα άλλα μοντέλα να πίνουν από συγκεκριμένα μπουκάλια όπου «έριχνε έκσταση» και παρόλο που δεν χρειαζόταν να κάνει σεξ με κανέναν στο πρώτο πάρτι που παρευρέθηκε, «αναγκάσθηκε σε σεξουαλική διακίνηση με την πάροδο του χρόνου» από τους Combs και Thomas. Την ανάγκασαν να κάνει κολπική επαφή με καλεσμένους, ισχυριζόμενοι ότι το παρελθόν της στην ψυχαγωγία ενηλίκων ήταν ένας λόγος για να υποβαθμιστεί η σωματεμπορία της. Αν και οι καλεσμένοι στα περιβόητα πάρτι έπρεπε να φορούν ολόλευκα, η English λέει ότι σε πολλές περιπτώσεις της έδωσαν ένα μικρό μαύρο φόρεμα για να φορέσει για να γνωρίζουν όλοι ότι ήταν "επαγγελματίας του σεξ.

Εκτός από τους υπαλλήλους των Combs και Bad Boy Enterprises, η English κατηγορεί και το περιοδικό VIBE και την Penske Media Corporation στην μήνυσή της, λέγοντας ότι οι συντάκτες γνώριζαν την πορνεία που συνέβαινε στα πάρτι και δημοσίευσαν τη φωτογραφία της στο περιοδικό χωρίς τη συγκατάθεσή της. Αναφέρει επίσης τον Jacob Arabov, γνωστό στους κύκλους της hip-hop ως «Jacob The Jeweler», ως συγκατηγορούμενο, ισχυριζόμενη ότι ήταν συχνός σύντροφός της στο σεξ και γνώριζε ότι διακινούνταν από τον Combs και την BBE.

24 Οκτωβρίου 2007 - Ο Combs γίνεται πρεσβευτής μάρκετινγκ και μέτοχος της Ciroc Vodka από την εταιρεία παραγωγής ποτών Diageo. Οι πωλήσεις της βότκας εκτοξεύονται και το Combs γίνεται συνώνυμο της μάρκας.

6 Μαρτίου 2007 - Σε μια αγωγή, ο Gerard Rechnitzer ισχυρίζεται ότι ο Combs τον γρονθοκόπησε, έσπρωξε την κοπέλα του και προσπάθησε να φτύσει μια άλλη γυναίκα έξω από το νυχτερινό κέντρο διασκέδασης του Teddy στο Hollywood Roosevelt Hotel. Σε δήλωσή του, ο δικηγόρος του Combs, Benjamin Brafman, λέει: «Είναι απλώς ένα άλλο παράδειγμα οπορτουνιστή που επιδιώκει να κατασκευάσει μια αγωγή βασισμένη σε ένα ξεκάθαρο ψέμα για να προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τη διασημότητα του κ. Combs». Η υπόθεση διευθετήθηκε εξωδικαστικά τον Μάρτιο του 2008, οι όροι δεν αποκαλύφθηκαν.

11 Μαΐου 2007 - Σε μια καταγγελία στην αστυνομία, η συμπρωταγωνίστρια του Combs στο Making the Band, Laurieann Gibson, ισχυρίζεται ότι την απείλησε με μια καρέκλα ενώ ο Michael Bivins της New Edition την κρατούσε στη θέση της. Ο δικηγόρος του Combs, Brafman, ισχυρίζεται ότι η Gibson αντέδρασε υπερβολικά στις βιντεοσκοπήσεις για τις κάμερες. (Πηγές ισχυρίστηκαν στο The New York Daily News ότι φώναξε για να απενεργοποιηθούν οι κάμερες.) "Αυτό είναι απλώς ένα άλλο παράδειγμα ψευδούς κατηγορίας από κάποιον που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την επιτυχία και τη διασημότητα του Sean", λέει ο Brafman.

2008

Στην αγωγή της, η Dawn Richard ισχυρίζεται ότι ο Combs την προσκάλεσε στην κατοικία του στο Μαϊάμι και όταν έφτασε φορούσε μόνο εσώρουχα και αρνήθηκε να φορέσει ρούχα όταν του ζητήθηκε.

2009

Όταν το γκρουπ Ντάνιτι Κέιν διαλύθηκε, η Ρίτσαρντ συνέχισε να εργάζεται με τον Combs μέσω ενός νέου μουσικού τρίο που σχημάτισε με τον εαυτό του ως ράπερ, την Ρίτσαρντ και την τραγουδίστρια Καλένα Χάρπερ (κάτω).



Η Ρίτσαρντ ισχυρίζεται ότι ο Κομπς ασκούσε ακόμη περισσότερη δύναμη πάνω της κατά τη διάρκεια της τριάδας, μπήκε στο καμαρίνι της απροειδοποίητα, ψηλαφώντας το στήθος και τους γλουτούς της κατά τη διάρκεια των δοκιμών του στυλίστα της και την πρόσταξε να μείνει με τα εσώρουχά της κατά τη διάρκεια της πρόβας. Η Ρίτσαρντ ισχυρίζεται ότι αν τον απέφευγε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ή απέρριπτε τις ορέξεις του, θα ανταπαντούσε με απειλές, αρνούμενος να την αφήσει να τραγουδήσει μέρη στα τραγούδια του γκρουπ.

2010

Στη μήνυση του Νοεμβρίου 2023, η Βεντούρα ισχυρίζεται ότι όλες οι πτυχές της ζωής της «ελέγχονταν είτε από τον κ. Combs είτε από τις εταιρείες διαχείρισης του. Ισχυρίζεται ότι ο Παφ Ντάντι πλήρωσε για το διαμέρισμά της και όλα τα έξοδα διαβίωσης και ότι είχε πρόσβαση στα ιατρικά της αρχεία: «Για παράδειγμα, όταν η κα Βεντούρα άρχισε να αντιμετωπίζει απώλεια μνήμης — πιθανώς λόγω υπερβολικής χρήσης ναρκωτικών ή/και τραυματισμών στο κεφάλι που προκλήθηκαν από τον κ. Combs ξυλοδαρμούς, όπως περιγράφεται παρακάτω — τα αποτελέσματα της μαγνητικής τομογραφίας της παρασχέθηκαν απευθείας στον κ. Combs ."

Σύμφωνα με μια μήνυση του Σεπτεμβρίου 2024, η Ρίτσαρντ είδε τον Combs να κακοποιεί σωματικά την τότε κοπέλα του Κάσι Βεντούρα πολλές φορές. Ενώ παρακολούθησε ένα δείπνο δισκογραφικών στο Δυτικό Χόλιγουντ, με μια λίστα καλεσμένων που περιελάμβανε τους τραγουδιστές Ne-Yo και Usher και το στέλεχος της Interscope Record Jimmy Iovine, η Richard ισχυρίζεται ότι ο Combs χτύπησε τη Ventura στο στομάχι μπροστά στους καλεσμένους του δείπνου, «κάνοντάς την να διπλώσει στα δύο σε απίστευτο σωματικό πόνο». Η Ρίτσαρντ ισχυρίζεται ότι η Βεντούρα αποσύρθηκε από το δείπνο και ότι το δείπνο συνεχίστηκε.

Η Ρίτσαρντ ισχυρίζεται στην αγωγή της ότι όταν προσπάθησε να παρηγορήσει την Βεντούρα αφού είδε την κακοποίηση και ενθάρρυνε την Βεντούρα να φύγει από τον Κομπς, ο Κομπς εξοργίστηκε και απείλησε την Ρίτσαρντ, λέγοντας: «Μην πεις στην σκύλα μου τι πρέπει να κάνει». «Απλώς κάνε χρήματα και κλείσε το στόμα σου». «Μπορεί να εξαφανιστείς». «Εσείς σκύλες θέλετε να πεθάνετε σήμερα».

Οκτώβριος 2010 - Στην ίδια μήνυση, η Ρίτσαρντ ισχυρίζεται ότι είδε τον Combs και αρκετούς άλλους άντρες «να βιάζουν από κοινού τη γραμματέα του κ. Comb στην πισίνα του ξενοδοχείου» κατά τη διάρκεια μιας στάσης του σόου Diddy — Dirty Money στη Γλασκώβη της Σκωτίας. Αργότερα, κατά την πτήση της επιστροφής στις Η.Π.Α. η Ρίτσαρντ παρατήρησε ότι η γραμματέας του απουσίαζε και αργότερα έμαθε ότι ο Combs είχε πάρει το διαβατήριο της και την άφησε αποκλεισμένη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Δεκέμβριος 2010 - Σύμφωνα με τη μήνυση της Richard, ο Combs επέπληξε τις γυναίκες στο λόμπι των SIR Studios τόσο δυνατά κατά τη διάρκεια μιας πρόβας του Diddy — Dirty για το Saturday Night Live στη Νέα Υόρκη που τράβηξε την προσοχή του προσωπικού του λόμπι των στούντιο. Όταν η Ρίτσαρντ ζήτησε από τον Κομπς να σταματήσει να τις αποκαλεί «σκύλες» μπροστά σε όλους, η Ρίτσαρντ ισχυρίζεται ότι ο Κομπς κούνησε τη γροθιά του για να τη χτυπήσει στο πρόσωπο, αλλά ότι την τράβηξε μακριά ο σωματοφύλακας του Κομπς. Στη συνέχεια, η Ρίτσαρντ και η Καλένα Χάρπερ οδηγήθηκαν έξω και κλείστηκαν στην εταιρική Bentley της Bad Boy Records.

Η Richard ισχυρίζεται ότι στη συνέχεια κάλεσε τον πατέρα της μέσα από το αυτοκίνητο σε κατάσταση πανικού και λίγες ώρες αργότερα, ο πατέρας της έφτασε στη Νέα Υόρκη από τη Βαλτιμόρη, απειλώντας να καλέσει την αστυνομία στον Combs. Ο Combs φέρεται να είπε στον πατέρα της Richard: «Σκεφτείτε την οικογένειά σας… σκεφτείτε την καριέρα της κόρης σας».

Μετά την παράσταση του SNL στις 4 Δεκεμβρίου, ο Combs φέρεται να είπε στη Richard: «Τον μπαμπά σου δεν θα τον παίρνεις τηλέφωνο, παρά μόνο αν είσαι στο νοσοκομείο».

14 Δεκεμβρίου, 2010 - Το Diddy — Dirty Money, το συνεργατικό τρίο με τους Combs, Dawn Richard και Kalenna Harper, κυκλοφόρησε το μοναδικό στούντιο άλμπουμ, Last Train to Paris. Το άλμπουμ έκανε το ντεμπούτο του στο Νο. 7 στο Billboard 200 chart.

Δεκέμβριος 2010 - Σύμφωνα με τη μήνυση του Σεπτεμβρίου 2024, κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης χριστουγεννιάτικων πάρτι στο σπίτι του Combs στο LA, η Richard ισχυρίζεται ότι ο Combs άρπαξε το στήθος της μπροστά σε όλους στο πάρτι και είπε: «Θέλω να σου κάνω δώρο ψεύτικα βυζιά για τα Χριστούγεννα. … Είσαι νούμερο Α. Σκέφτομαι ένα νούμερο D», μετά συγκρούστηκαν και βγήκε από το δωμάτιο.

2012 - 2014

Φεβρουάριος 2012 - Στη μήνυση του Νοεμβρίου 2023, η Ventura ισχυρίζεται ότι ο Combs είπε ότι επρόκειτο να ανατινάξει το αυτοκίνητο του ράπερ Kid Cudi, με τον οποίο η Ventura έβγαινε εκείνη την εποχή, «και ότι ήθελε να διασφαλίσει ότι ο Kid Cudi ήταν σπίτι με τους φίλους του όταν αυτό θα συνέβαινε. Όντως εκείνη την ώρα, το αυτοκίνητο του Kid Cudi εξερράγη στο δρόμο έξω από το σπίτι του.»

Ο Kid Cudi, σε μια δήλωση στους New York Times, επιβεβαίωσε ην πληροφορία.

21 Οκτωβρίου 2013 - Ο Combs εγκαινιάζει το καλωδιακό του δίκτυο ειδήσεων, Revolt TV. Το δίκτυο επεκτείνεται αργότερα στον ραδιοφωνικό, ψηφιακό και κινηματογραφικό χώρο.

8 Ιανουαρίου 2014 - Ο Combs ανακοινώνει μια νέα κοινοπραξία με την Diageo, την DeLeon Tequila, και γίνεται ξανά συνώνυμος με μια μάρκα ποτών.

2015

Ο Combs γιορτάζει την 20ή επέτειο της Bad Boy Records με ένα box set και μια περιοδεία με τους καλλιτέχνες της δισκογραφικής.

Σεπτέμβριος 2018 - Μετά από πολλές απόπειρες να διακόψει τους δεσμούς με τον Combs, η Ventura λέει ότι συναντήθηκε μαζί του για να δειπνήσουν και πίστευε ότι ήταν για να μιλήσει για τον τερματισμό του συμβολαίου της με το Bad Boy και «να συζητήσουν για να κλείσουν οριστικά τη σχέση τους». Αλλά μετά το δείπνο, η Βεντούρα ισχυρίστηκε ότι ο Κομπς μπήκε με το ζόρι στο διαμέρισμά της και τη βίασε.

Από τη μήνυσή της τον Νοέμβριο του 2023: "Σύντομα μετά, η κα Βεντούρα έλαβε μέτρα για να διαχωρίσει εντελώς τον εαυτό της από τον μακροχρόνιο κακοποιό της, μεταξύ άλλων εγκαταλείποντας το σπίτι που πλήρωσε και επιστρέφοντας το αυτοκίνητο που της αγόρασε."

2022

Σύμφωνα με μήνυση του Σεπτεμβρίου 2024, ο Ντίντι φέρεται να νάρκωσε και να επιτέθηκε σε ένα ανώνυμο θύμα, εμποτίζοντας το και αργότερα προσπαθώντας να την αναγκάσει να κάνει έκτρωση.

Η επίθεση και ο εξαναγκασμός φέρεται να άρχισαν την άνοιξη του 2022 και συνεχίστηκαν μέχρι τον Ιούλιο του 2024. Η ενάγουσα λέει ότι αφότου άρχισαν να βλέπονται το 2021 η ίδια μεταφέρθηκε πολλές φορές σε διάφορες πολιτείες από την εταιρεία του, Bad Boy Enterprises, συμπεριλαμβανομένης της Νέας Υόρκης και της Καλιφόρνια, για να κάνουν σεξ με τον ραπ μεγιστάνα. Σύμφωνα με την κατάθεση, η επικεφαλής του προσωπικού του Combs, Kristina Khorram, ήταν ένας από τους ανθρώπους που θα πλήρωναν για το ταξίδι της ενάγουσας. Η ενάγουσα ισχυρίζεται ότι εξαναγκάστηκε να συναντά τον Combs από μέλη της ομάδας του, τα οποία «έστελναν οδηγούς στο σπίτι της για να την πάρουν πριν συμφωνήσει να ταξιδέψει, σε σημείο που δεν πίστευε ότι είχε άλλη επιλογή».

Η ενάγουσα ισχυρίζεται ότι την άνοιξη του 2022 διατάχθηκε να πάρει κεταμίνη και αναγκάστηκε να κάνει σεξ με τον Combs στα σπίτια του στο Λος Άντζελες και στο Μαϊάμι. Σε μια περίπτωση, «ξύπνησε και τα πόδια της ήταν μοβ και μελανιασμένα και είχε ένα σημάδι δαγκώματος στη φτέρνα της», αλλά δεν θυμόταν πώς έπαθε τα τραύματα. Εκείνο το καλοκαίρι, η ενάγουσα λέει ότι ανακάλυψε ότι ήταν έγκυος και όταν το είπε στον Combs, η φίλη του τότε, Caresha Brownlee, γνωστή και ως ράπερ Yung Miami, την παρενόχλησε τηλεφωνώντας της επανειλημμένα και λέγοντάς της να κάνει έκτρωση. Το άγχος της κατάστασης έκανε την ενάγουσα να υποστεί αποβολή.

Το άγνωστο θύμα ισχυρίζεται ότι είδε τον Combs να χαστουκίζει και να κακοποιεί άλλες γυναίκες και λέει ότι την πρόσταζε να ταξιδέψει για να «βρεθεί μαζί του» μέχρι τον Ιούλιο του 2024. Μέχρι σήμερα η ενάγουσα λέει ότι ο Combs συνεχίζει να επικοινωνεί μαζί της σε μια προσπάθεια να την εκφοβίσει.

26 Ιουνίου 2022 - Ο Combs λαμβάνει το Βραβείο Lifetime Achievement στα βραβεία BET 2022 και ερμηνεύει μια μίξη των επιτυχιών του με ειδικούς καλεσμένους σταρ κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής.

28 Οκτωβρίου 2022 - Το Forbes αναφέρει ότι ο Combs είναι πιστοποιημένος δισεκατομμυριούχος χάρη στις συμφωνίες του με Diageo, Revolt TV και μουσικές επιχειρηματικές επιχειρήσεις.

2023

Σε μήνυση τον Φεβρουάριο του 2024, ο παραγωγός Rodney "Lil Rod" Jones, πρώην παραγωγός του Combs που συνεργάστηκε μαζί του στην τελευταία του κυκλοφορία, The Love Album: Off the Grid, ισχυρίζεται ότι ο μεγιστάνας της μουσικής τον χούφτωσε επανειλημμένα και κατά τη διάρκεια της παραγωγής του άλμπουμ, ο Combs ανάγκασε τον Jones να κάνει σεξ με επαγγελματίες, να πάρει παράνομα ναρκωτικά και πολλά άλλα.

Η αγωγή περιλαμβάνει κι άλλους ανθρώπους κοντά στον Combs, συμπεριλαμβανομένου του γιου του Combs, Justin Dior Combs, και υψηλόβαθμων μελών της Motown Records και της Universal Music Group, ως συνεναγόμενους.



15 Σεπτεμβρίου 2023 - Ο Combs λαμβάνει το κλειδί της Νέας Υόρκης από τον δήμαρχο Eric Adams (επάνω).

16 Νοεμβρίου 2023 -Η Ventura κατηγορεί τον Diddy για χρόνια σεξουαλικής παρενόχλησης, σεξουαλικής εμπορίας και βιασμού. Οι ισχυρισμοί της Βεντούρα διήρκεσαν για το σύνολο της εργασιακής και προσωπικής τους σχέσης.

Η Βεντούρα καταθέτει την πολιτική αγωγή στο Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης σύμφωνα με έναν νόμο της Νέας Υόρκης που επιτρέπει στα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης να περιμένουν ένα χρόνο για να υποβάλουν πολιτική αγωγή ανεξάρτητα από την παραγραφή των ίδιων των εγκλημάτων. (Η Tiffany Red, τραγουδοποιός και συνεργάτης της Cassie αργότερα επιβεβαιώνει δημόσια τους ισχυρισμούς της.)

Ο Combs, μέσω του δικηγόρου του, Benjamin Brafman, είπε στους New York Times, "Ο κ. Combs αρνείται κατηγορηματικά αυτούς τους προσβλητικούς και εξωφρενικούς ισχυρισμούς. Τους τελευταίους έξι μήνες, ο κ. Combs έχει υποβληθεί στην επίμονη απαίτηση της κας Ventura για 30 εκατομμύρια δολάρια, την απειλή να γράψουν ένα επιζήμιο βιβλίο για τη σχέση τους, το οποίο απορρίφθηκε κατηγορηματικά ως κραυγαλέος εκβιασμός.

Παρά το γεγονός ότι απέσυρε την αρχική απειλή της, η κ. Βεντούρα έχει καταφύγει τώρα στην υποβολή μήνυσης γεμάτη με αβάσιμα και εξωφρενικά ψέματα, με στόχο να αμαυρώσει τη φήμη του κ. Κομπς και να ζητήσει μια αμοιβή».

Μια μέρα μετά τη δημόσια κατάθεση της αγωγής της, η Βεντούρα και ο Κομπς συμβιβάστηκαν εκτός δικαστηρίου για ένα άγνωστο ποσό.

Στην δήλωση της μετά τον συμβιβασμό, η Ventura ανέφερε: "Αποφάσισα να επιλύσω αυτό το θέμα φιλικά εφόσον έχω κάποιο επίπεδο ελέγχου", ενώ η δήλωση του Combs ήταν "Εύχομαι στην Cassie και στην οικογένειά της ό,τι καλύτερο. Αγάπη."

23 Νοεμβρίου 2023 - Μία ημέρα πριν κλείσει το παράθυρο για την κατάθεση αγωγών βάσει του νόμου για που προαναφέραμε, δύο ξεχωριστές αγωγές που ισχυρίζονται ότι υπέπεσε σε ανάρμοστη συμπεριφορά στις αρχές της δεκαετίας του 1990 κατατέθηκαν κατά του Combs στο Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης: η μία από την Joi Dickerson και η άλλη από έναν ενάγοντα που δεν κατονομάζεται.

28 Νοεμβρίου 2023 - Ο Combs παραιτείται προσωρινά από τη θέση του προέδρου του Revolt TV εν μέσω των αγωγών.

6 Δεκεμβρίου 2023 - Ένα τέταρτο άτομο που δεν κατονομάζεται κατηγορεί τον Combs και άλλους για ομαδικό βιασμό το 2003.

6 Δεκεμβρίου 2023 - Αφού μίλησε μόνο μέσω του δικηγόρου του μέχρι αυτό το σημείο, ο Combs αρνείται τις κατηγορίες μέσω του λογαριασμού του στο Instagram, γράφοντας "Enough is Enough".

10 Δεκεμβρίου 2023 - Σε απάντηση στις κατηγορίες, 18 μάρκες προιόντων διακόπτουν τους δεσμούς τους με την επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου της Combs, Empower Global.

11 Δεκεμβρίου 2023 - Μια δημόσια αίτηση που ξεκίνησε από την ομάδα υπεράσπισης των φεμινιστών και επιζώντων σεξουαλικών εγκλημάτων UltraViolet κυκλοφορεί και καλεί την Ακαδημία Ηχογράφησης να ακυρώσει την υποψηφιότητα του Combs για Grammy 2024 για προοδευτικό άλμπουμ R&B εν μέσω ισχυρισμών σεξουαλικής κακοποίησης.

11 Δεκεμβρίου 2023 - Η Ακαδημία Ηχογράφησης δημοσιεύει μια δήλωση ως απάντηση στην υποψηφιότητα του Diddy για Grammy 2024 και στους ισχυρισμούς: «Λαμβάνουμε αυτό το θέμα πολύ σοβαρά και βρισκόμαστε στη διαδικασία να το αξιολογήσουμε με τον χρόνο και τη φροντίδα που του αξίζει».

13 Δεκεμβρίου 2023 - Σε απάντηση στις κατηγορίες, το δίκτυο ροής Hulu καταργεί ένα έργο ριάλιτι με τον Combs που ήταν στο παρελθόν υπό ανάπτυξη και επικεντρωνόταν στον μεγιστάνα και την οικογένειά του.

12 Ιανουαρίου 2024 - Ένας εκπρόσωπος του Combs λέει στο Hollywood Reporter ότι ο μεγιστάνας δεν θα είναι παρών στα Grammy. Στη συνέχεια απουσίασε από την τελετή και όλες τις δημόσιες εκδηλώσεις που προηγήθηκαν των βραβείων.

16 Ιανουαρίου 2024 - Η Diageo και ο Combs επιλύουν τη νομική τους αγωγή σχετικά με την εμπορία προϊόντων και τερματίζουν επίσημα τη σχέση εργασίας τους.

26 Φεβρουαρίου 2024 - Η πέμπτη μήνυση για επίθεση κατατίθεται εναντίον του Combs από τον Rodney "Lil Rod" Jones. Ο δικηγόρος του Combs αρνείται τους ισχυρισμούς, υποστηρίζοντας: «Έχουμε συντριπτικές, αδιαμφισβήτητες αποδείξεις ότι οι ισχυρισμοί του είναι εντελώς ψέματα».



25 Μαρτίου 2024 - Σε σπίτια στο Λος Άντζελες και στο Μαϊάμι που σχετίζονται με την Combs γίνονται επιδρομές από ομοσπονδιακούς πράκτορες, (επάνω) συμπεριλαμβανομένων αξιωματούχων της Εσωτερικής Ασφάλειας, ως μέρος αυτού που οι αρχές αναφέρουν ως "μια έρευνα σε εξέλιξη".

17 Μαΐου 2024 - Κυκλοφόρησε η βιντεοπαρακολούθηση του Combs που επιτέθηκε στην Ventura. Το βίντεο, που δημοσιεύτηκε από το CNN και χρονολογείται από τον Μάρτιο του 2016, φαίνεται να δείχνει τον Combs να κυνηγά τη Ventura στο διάδρομο του ξενοδοχείου InterContinental στο Λος Άντζελες φορώντας μόνο μια πετσέτα και κάλτσες και να τη χτυπά και να την κλωτσά επανειλημμένα ενώ είναι ξαπλωμένη στο πάτωμα. Ο Combs φαίνεται επίσης να προσπαθεί να σύρει τη Βεντούρα από το πουκάμισο στο διάδρομο και να της πετάει αντικείμενα.

Αυτό το βίντεο φαίνεται να επιβεβαιώνει έναν από τους ισχυρισμούς κακοποίησης που έκανε η Βεντούρα στη μήνυσή της τον Νοέμβριο του 2023 εναντίον της Combs, μια επίθεση που περιέγραψε και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο μάτι.

19 Μαΐου 2024 - Ο Combs δημοσιεύει ένα βίντεο στον λογαριασμό του στο Instagram ως απάντηση στο βίντεο παρακολούθησης της επίθεσης της Βεντούρα, παραδεχόμενος ότι είναι ο άνδρας που της επιτίθεται στο βίντεο και λέγοντας ότι «λυπάται πραγματικά».

«Η συμπεριφορά μου σε αυτό το βίντεο είναι ασυγχώρητη», λέει στην κάμερα. "Αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη για τις ενέργειές μου σε αυτό το βίντεο... Αηδίασα τότε όταν το έκανα. Είμαι αηδιασμένος τώρα."

Ο Combs δεν κατονομάζει την Ventura (ή οποιονδήποτε άλλο κατήγορο ή ενάγοντα στο τρέχον πλήθος των εκκρεμών αγωγών) και δηλώνει ότι δεν ζητά συγχώρεση. Ισχυρίζεται ότι έχει πάει σε θεραπεία, αποτοξίνωση και ζήτησε από τον Θεό το έλεος και τη χάρη του.

Οι δικηγόροι της Βεντούρα δίνουν μια δήλωση ως απάντηση στο βίντεο του Combs την ίδια μέρα, λέγοντας: "Η πιο πρόσφατη δήλωση του Combs αφορά περισσότερο τον εαυτό του παρά τους πολλούς ανθρώπους που έχει πληγώσει. Όταν η Cassie και πολλές άλλες γυναίκες εμφανίστηκαν, αρνήθηκε τα πάντα και πρότεινε ότι τα θύματά του έψαχναν για μια ημέρα πληρωμής ότι αναγκάστηκε να «ζητήσει συγγνώμη» μόνο όταν αποδεικνύονταν ψευδείς οι επανειλημμένες αρνήσεις του δείχνει την αξιολύπητη απόγνωσή του και κανείς δεν θα επηρεαστεί από τα ανειλικρινή του λόγια».

22 Μαΐου 2024 - Η έκτη μήνυση επίθεσης κατατίθεται εκ νέου κατά του Combs από την Crystal McKinney. Η εταιρεία Bad Boy Entertainment του Combs, η μητρική της εταιρεία Universal Music Group και η εταιρεία ρούχων του Sean John αναφέρονται επίσης στη μήνυση.

24 Μαΐου 2024 - Η έβδομη μήνυση για επίθεση κατατέθηκε κατά του Combs από την April Lampros στο Ανώτατο Δικαστήριο της Κομητείας της Νέας Υόρκης. Η Bad Boy Entertainment και η Arista Records ονομάζονται επίσης στη μήνυση.

Ιούνιος 2024 - Η όγδοη μήνυση για επίθεση κατατέθηκε εναντίον του Combs από τον κρατούμενο στο Μίσιγκαν Derrick Lee Cardello-Smith σε ένα περιφερειακό δικαστήριο της κομητείας Lenawee.

3 Ιουλίου 2024 - Η ένατη αγωγή επίθεσης κατατίθεται κατά του Combs από την Adria English. Το περιοδικό VIBE και η Penske Media Corporation αναφέρονται επίσης στη μήνυση.

10 Σεπτεμβρίου 2024 - Εκδικάζεται ερήμην απόφαση υπέρ του Derrick Lee Cardello-Smith έναντι 100 εκατομμυρίων δολαρίων μετά την αποτυχία του Combs να εμφανιστεί στο δικαστήριο.

11 Σεπτεμβρίου 2024 - Η δέκατη μήνυση επίθεσης κατατίθεται κατά του Combs από την Dawn Richard. Η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός ισχυρίζεται ότι ο Combs την κακοποίησε συναισθηματικά, σωματικά και σεξουαλικά και ότι τον είδε να επιτίθεται στην Ventura σε πολλές περιπτώσεις.

Η Ρίτσαρντ ζητά αποζημίωση για απώλεια εισοδήματος, μισθούς, ιδιοκτησία της έκδοσης τραγουδιών καθώς και ταλαιπωρία, όπως μετατραυματικό στρες, αϋπνία, αναιμία και άγχος. Η αγωγή της Richard ζητά αποζημίωση ύψους 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων σε απλήρωτους μισθούς και δικαιώματα, περισσότερα από 350.000 δολάρια για παραστάσεις περιοδειών στις ΗΠΑ και τουλάχιστον 1,5 εκατομμύρια δολάρια για την προώθηση των επιχειρήσεων του Combs.

16 Σεπτεμβρίου 2024 - Ο Sean Combs συλλαμβάνεται από ομοσπονδιακούς πράκτορες έξω από ένα ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης.

Σε απάντηση στη σύλληψη, ο δικηγόρος του Combs, Marc Agnifilo, δήλωσε: «Είμαστε απογοητευμένοι με την απόφαση να συνεχίσουμε αυτό που πιστεύουμε ότι είναι μια άδικη δίωξη του κ. Combs από το Γραφείο του Εισαγγελέα των ΗΠΑ». Ο Agnifilo χαρακτηρίζει τον Combs ως icon, ένα ζωτικό μέλος της κοινότητας και προσθέτει "Είναι ένα ατελές άτομο, αλλά δεν είναι εγκληματίας. Προς τιμή του, ο κ. Combs δεν ήταν παρά συνεργάσιμος με αυτήν την έρευνα και μετακόμισε οικειοθελώς στη Νέα Υόρκη την περασμένη εβδομάδα εν αναμονή αυτών των κατηγοριών».

17 Σεπτεμβρίου 2024 - Το ομοσπονδιακό κατηγορητήριο ανακοινώνεται και αποκαλύπτεται ότι ο Combs κατηγορείται για τρεις κατηγορίες: συνωμοσία εκβιασμού, σεξουαλική διακίνηση και διαπολιτειακή μεταφορά με στόχο την πορνεία. Το κατηγορητήριο ισχυρίζεται ότι ο μεγιστάνας χρησιμοποίησε τη μουσική και την επιχειρηματική του αυτοκρατορία ως προκάλυψη για να επιδοθεί στην προώθηση της παράνομης σεξουαλικής δραστηριότητας.

Ο Combs δηλώνει αθώος για όλες τις κατηγορίες. Του αρνούνται εγγύηση και διατάσσεται να περιμένει τη δίκη σε ένα κέντρο κράτησης του Μπρούκλιν.

Ο εισαγγελέας Marc Agnifilo ασκεί έφεση κατά της απόφασης, υποστηρίζοντας ότι ο Combs δεν αποτελεί κίνδυνο για το κοινό. Έχει παραδώσει το διαβατήριό του, συμφώνησε να τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό, να καταθέσει εγγύηση 50 εκατομμυρίων δολαρίων και θα συμφωνούσε επίσης σε εβδομαδιαίες εξετάσεις ναρκωτικών.

Οι εισαγγελείς, από την άλλη πλευρά, ισχυρίστηκαν ότι ο Combs δεν είναι μόνο κίνδυνος διαφυγής, αλλά και αναξιόπιστος κίνδυνος για το κοινό, ειδικά τους μάρτυρες και τα θύματα που σχετίζονται με αυτήν την υπόθεση. Οι εισαγγελείς ισχυρίστηκαν ότι είχαν αποδείξεις ότι ο Combs μπλοκάρει πρώην υπαλλήλους, όπως την τραγουδίστρια των Dirty Money, Καλένα Χάρπερ, με τηλεφωνήματα τους μήνες πριν από τη σύλληψή του σε μια προσπάθεια να τους πείσει να μην μιλήσουν ή να συγκεντρώσει υποστήριξη.

20 Σεπτεμβρίου 2024 - Η ερημοδικία των 100 εκατομμυρίων δολαρίων που χορηγήθηκε στον Derrick Lee Cardello-Smith ακυρώνεται αφού διαπιστώθηκε ότι η αγωγή δεν επιδόθηκε σωστά. Ένας δικαστής έκρινε ότι η μήνυση, η οποία ταχυδρομήθηκε σε ένα σπίτι του Combs στο Λος Άντζελες, έγινε σύμφωνα με τους δικαστικούς κανόνες.

24 Σεπτεμβρίου 2024 - Η ενδέκατη αγωγή επίθεσης κατατίθεται κατά του Combs από τη Thalia Graves. Μήνυσε τους Combs, Sherman και οκτώ εταιρείες του Combs βάσει του νόμου για την προστασία κατά της βίας με κίνητρα φύλου.

27 Σεπτεμβρίου 2024 - Η δωδέκατη μήνυση επίθεσης κατατίθεται κατά του Combs από ένα θύμα που δεν κατονομάζεται. Ο ενάγων ζητά απροσδιόριστη, τιμωρητική αποζημίωση από τον Combs and Bad Boy Enterprises με το ποσό που θα καθοριστεί σε δίκη.

No comments:

Post a Comment