Friday, June 12, 2015

Η "ανώμαλη" προσγείωση του Superman


Συντάκτης: The Greek Courier
Μπορεί ο Ντομινίκ Στρος Καν να αθωώθηκε τελικά για την κατηγορία της εκ προθέσεως μαστροπείας αλλά ακόμη και η Μαρία Αντουανέτα θα κοκκίνιζε από την ντροπή της... αν βρισκόταν χθες στο γαλλικό δικαστήριο της Λιλ κατά την απολογία του πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και παρολίγον ενοίκου των Ηλυσίων Πεδίων. Ο προκάτοχος της καρέκλας της Κριστίν Λαγκάρντ παρουσίασε ενώπιον του δικαστηρίου το λόγο για τον οποίο συμμετείχε σε ερωτικά όργια, που θα συζητηθεί, θα σχολιαστεί και θα μείνει στην ιστορία.  Ούτε λίγο , ούτε πολύ δήλωσε πως συμμετείχε σε "συνεδρίες αναψυχής με ελευθεριάζουσες γυναίκες" για να... ψυχαγωγηθεί, όσο έσωζε τον κόσμο!


Οι δικαστές τον αθώωσαν βάσει αυτής του της δήλωσης:

«Όσο έσωζα τον κόσμο, είχα την ανάγκη να συμμετέχω σε συνεδρίες αναψυχής. Δεν γνώριζα ότι οι νεαρές γυναίκες που συμμετείχαν στα όργια ήταν πόρνες αλλά απλώς «ελευθεριάζουσες νέες». 


Εδώ και τρία χρόνια και πλέον μετά την έναρξη της πολύκροτης υπόθεσης Κάρλτον, ο 65χρονος πρώην ισχυρός άνδρας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατηγορούνταν ότι διοργάνωνε σεξουαλικά πάρτι με τη συμμετοχή εν γνώσει του ιερόδουλων σε αυτά, μεταξύ του 2008 έως 2011 στη Λίλλη τις Βρυξέλλες, το Παρίσι και την Ουάσινγκτον. Ακλόνητος στην αρχική υπερασπιστική του γραμμή υποστήριζε ότι δεν γνώριζε πως οι νεαρές γυναίκες που συμμετείχαν στα όργια ήταν πόρνες, επιχείρημα το οποίο έκανε δεκτό το δικαστήριο και τον απάλλαξε από την κατηγορία της μαστροπείας. Πάλι καλά που δεν τον αθωώσανε επειδή είχε Αλτσχάιμερ!

Αυτό που έσωσε τον Γάλλο Σούπερμαν ήταν οι δικηγόροι του και το γεγονός ότι οι καταθέσεις των επτά ιερόδουλων εις βάρος του Στρος-Καν ήταν αντικρουόμενες, ενώ ανεπαρκείς ήταν και οι αποδείξεις ότι εκείνος διοργάνωνε τα πάρτι.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ένας εκ των δικαστών:

«Δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε ως ηθικό αυτουργό κάποιον που αντάλλαξε 35 γραπτά μηνύματα σε μία περίοδο 22 μηνών».


Με την ανακοίνωση της απόφασης κλείνει η λεγόμενη υπόθεση Κάρλτον, η οποία πήρε το όνομα του ξενοδοχείου στη Λίλλη, όπου πραγματοποιήθηκαν ορισμένα από τα περίφημα πάρτι. Ο Στρος-Καν έχει παραδεχτεί ότι συμμετείχε και σε άλλες συναθροίσεις ανάλογου τύπου αλλού, επιμένοντας πάντα όμως ότι ήταν ιδιωτικές και πως δεν είχε ιδέα ότι οι γυναίκες ήταν πόρνες, καθώς δεν ήταν ο ίδιος που τα διοργάνωνε. Στην κατάθεσή του επίσης, υπογράμμισε ότι είχε κάθε δικαίωμα να έχει προσωπική ζωή και πως σε τελική ανάλυση ο λόγος που βρέθηκε κατηγορούμενος ήταν ο τρόπος που είχε επιλέξει να ζει. 


Ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ ήταν ο ισχυρότερος υποψήφιος στην κούρσα για την προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας, όταν οι αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τον προεκλογικό αγώνα μετά τις εις βάρος του κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση σε καμαριέρα, σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης, το 2011. Όμως κι άλλες γυναίκες έβγαλαν στην φόρα άπλυτά του. Η Γαλλίδα συγγραφέας Τριστάν Μπανόν, το 2007, τον κατηγόρησε ότι αποπειράθηκε να την βιάσει αλλά αρνήθηκε να τον καταγγείλει! Το 2008 διατηρούσε παράνομη σχέση με μια υπάλληλό του, την Πριόσκα Νάγκι.

Τώρα θα προσπαθήσει να αποκαταστήσει ξανά τη φήμη του, η οποία επλήγη ιδιαίτερα μετά τις ανατριχιαστικές αποκαλύψεις κατά τη διάρκεια της πρόσφατης δίκης. Ιερόδουλες είχαν καταθέσει τον Φεβρουάριο ότι ο Στρος-Καν τις είχε υποχρεώσει σε «ζωώδες» σεξ. 

ΥΓ Για σκεφτείτε όμως τι θα γινόταν στα Ηλύσια Πεδία αν ο Γάλλος Σούπερμαν εκλεγόταν Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας; Εδώ, με τις ερωτικές ζωές των Σαρκοζί και Ολάντ έκανε πάρτι ο Γαλλικός Τύπος και τα σκάνδαλά τους είναι ακόμα και σήμερα περισσότερα από τα νομοσχέδια που πέρασαν στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση. Φανταστείτε τι θα γινόταν στην αυλή του Μαρκησίου Στρος Καν... αν δεν άλλαζε η τύχη του σε μια στιγμή, εκείνο το βράδυ στο ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης.

No comments:

Post a Comment