Wednesday, July 1, 2015

Αμετάβλητος ο ELA - Οι τελευταίες εξελίξεις μετά το Eurogroup - Καθημερινή


Συντάκτης: Καθημερινή
Μια ώρα διήρκεσε η συνεδρίαση του Eurogroup, με τον επικεφαλής του, Γερούν Ντάισελμπλουμ, να τονίζει ότι διακόπτονται οι συνομιλίες με την Αθήνα μέχρι το δημοψήφισμα της Κυριακής. Παράλληλα, αμετάβλητο διατήρησε τον ELA προς τις ελληνικές τράπεζες η ΕΚΤ, ενώ το εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ θα εξετάσει το αίτημα παράτασης πληρωμής μετά την αθέτηση πληρωμής της Ελλάδας προς τον θεσμό.


Δήλωση Γ. Ντάισελμπλουμ
«Η βασική απόφαση που πάρθηκε ήταν πως δεδομένης της πολιτικής κατάστασης, της απόρριψης των προηγούμενων προτάσεων, του δημοψηφίσματος και της καμπάνιας υπέρ του «όχι» από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης δεν υπάρχει έδαφος ώστε να συνεχίσουν οι συζητήσεις τις επόμενες μέρες, ούτε σε επίπεδο Eurogroup, ούτε ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και τους θεσμούς πάνω σε προτάσεις ή χρηματοοικονομικές διευθετήσεις. Τώρα απλά θα περιμένουμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup  Γ. Ντάισελμπλουμ μετά την τηλεδιάσκεψη.

Δήλωση Γ. Βαρουφάκη μετά το Eurogroup
«Οι Ευρωπαίοι είπαν ότι η ελληνική πρόταση είναι στη σωστή κατεύθυνση, αλλά ζητούν περισσότερα στοιχεία ως προς το δημοσιονομικό αποτέλεσμα της πρότασης», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης του Eurogroup. 

Δήλωση Γ. Βαρουφάκη στην ΕΡΤ
«Το δικό μας όχι είναι υπέρ του ευρώ», ανέφερε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ το βράδυ της Τετάρτης ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.
«Kαταθέσαμε νέες προτάσεις πάνω στις δικές τους προτάσεις», επισήμανε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση λέει «όχι» στο μεταρρυθμιστικό πακέτο επειδή δεν εντάσσεται σε ένα πλαίσιο γενικότερης χρηματοδότησης και δεν είναι βιώσιμο. 
«Το Eurogroup είναι μία εξελισσόμενη διαδικασία συζήτησης και συνεχούς διαπραγμάτευσης», πρόσθεσε ο κ. Βαρουφάκης.

Διαψεύδει το Μαξίμου ακύρωση του δημοψηφίσματος
Διαψεύδουν κυβερνητικές πηγές δημοσίευμα που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα και κάνει λόγο για πρόθεση της κυβέρνησης να ακυρώσει το δημοσίευμα της 5ης Ιουλίου. Στην ίδια ανάρτηση αναφέρεται ότι για τον σκοπό αυτό ο κ. Τσίπρας πρόκειται να μεταβεί σήμερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ωστόσο η συγκεκριμένη πληροφορία «διαψεύδεται, ως απολύτως ανακριβής». Η φημολογία σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να ακυρώσει το δημοψήφισμα εντάθηκε μετά την ανακοίνωση για επερχόμενη δήλωση του Αλ. Τσίπρα αλλά και τη δημοσιοποίηση της επιστολής του πρωθυπουργού προς τον κ. Γιούνκερ.


No comments:

Post a Comment