Friday, July 10, 2015

Ντάισελμπλουμ: Απάντηση του Eurogroup ακόμα και εντός της ημέρας

Πηγή: imerisia.gr
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει ακόμα και εντός της ημέρας απάντηση του Eurogroup στην ελληνική πρόταση άφησε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ. 
Τηλεδιάσκεψη με θέμα την Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην οποία θα πάρουν μέρος ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ και η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.


Με σημερινές του δηλώσεις, ο επικεφαλής του Eurogroup τόνισε πως ενδέχεται και μέσα στην ημέρα να υπάρξει απάντηση του Eurogroup για την πρόταση που απέστειλε η ελληνική πλευρά, τονίζοντας: «Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, καθώς έχουμε να κάνουμε με μια μακροχρόνια συμφωνία. Πρέπει να εξετάσουμε όλες τις λεπτομέρειες της πρότασης και ίσως σήμερα υπάρξει αξιολόγησή της».
«Το γεγονός ότι η ελληνική πρόταση υποστηρίζεται και από τα άλλα κόμματα, αυξάνει το βαθμό αξιοπιστία της, επισήμανε πάντως ο Ντάισελμπλουμ.

Ολάντ: Σοβαρές και αξιόπιστες οι προτάσεις της Ελλάδας

«Οι προτάσεις της Ελλάδας είναι σοβαρές και αξιόπιστες» διεμήνυσε το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ. «Οι επόμενες ώρες θα είναι αρκετά σημαντικές», είπε ο κ. Ολάντ, προσθέτοντας ότι «ακόμα δεν έχει αποφασιστεί τίποτα», αφού οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης θα μελετήσουν το πλάνο το Σάββατο, μια μέρα πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής.

No comments:

Post a Comment