Thursday, July 9, 2015

Γεοπολιτικό swap μεταξύ Ελλάδας και Πόρτο Ρίκο πρότεινε ο Σόιμπλε στους Αμερικανούς!!! Dream on Wolfgang!


The Greek Courier
Λες και του πέφτει λόγος για το τί θα κάνει η Ελλάδα για την Ελλάδα και όχι πλέον για την Ευρώπη, μιας κι ο ίδιος τορπίλισε τη διαδικασία πριν καν κατατεθούν οι ύστατες προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης που τόσο μισεί... ο κύριος Σόιμπλε ξεπέρασε ακόμα και τον ίδιο τον εαυτό του σε συνέδριο της Bundesbank στην Φρανκφούρτη, αποκαλύπτοντας ότι πρόσφατα είπε στον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου ότι η Ευρώπη (του;) θα ήταν έτοιμη να δεχθεί το Πουέρτο Ρίκο στην Ευρωζώνη, εάν οι ΗΠΑ δέχονταν την Ελλάδα στην περιοχή του δολαρίου. Ο Λιου «νόμιζε ότι αστειευόμουν» τόνισε στο τραπεζικό ακροατήριό του για τον αμερικανό ομόλογό του. Μπα, απλά επιβεβαίωσες ό,τι του έλεγαν οι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις που κρυφάκουγε όλα αυτά τα χρόνια. Ότι είσαι παράφρων. Dream on, Wolfgang.

 

Κύριε Σόιμπλε, του προσέφερες μια χώρα που δεν κατέχεις - και ακόμα της χρωστάς αποζημιώσεις από την τελευταία φορά που προσπάθησες- ως αντάλλαγμα με μια χώρα που πάλι δεν κατέχεις και πιστεύεις ότι δε θα νόμιζε ότι του έκανες πλάκα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση όμως δεν είναι φυλακή των λαων και των πολιτισμών της. Η Ελλάδα -και το δημοψήφιμα το κατέστησε απόλυτα σαφές- ανήκει στους Έλληνες. Το μόνο θετικό από όλη αυτή την παραφροσύνη που καμμία σχέση δεν έχει με την πολιτισμένη Ευρώπη που ακόμα οραματίζονται πολλοί, είναι ότι αποκαλύφθηκαν σε υψηλότατο επίπεδο οι διαθέσεις των γερμανών τραπεζιτών απέναντι στη Δημοκρατία, οπότε μάλλον στην Ουάσιγκτον συνειδητοποιούν πλέον ότι η Γερμανία βλέπει την Ελλάδα - και κάθε "Ελλάδα"- ως κομμάτι του Lebensraum της, ένα γεοπολιτικό τσιφλίκι της και όχι ως ένα κυρίαρχο κράτος ή έναν οικονομικό εταίρο σε έναν έντιμο συμβιβασμό. Τώρα είναι η Ελλάδα, αύριο η Ιταλία, μετά η Ισπανία, η Πορτογαλία... 

Δεν προκαλεί έκπληξη πλέον ότι την ύστατη στιγμή, ο υποκριτής Σόιμπλε - όπως άλλοτε ο Μέττερνιχ - έσπευσε να διαλύσει κάθε προσπάθεια έντιμου συμβιβασμού με τον ελληνικό λαό παραδεχόμενος αφενός ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, πλην όμως επισημαίνοντας ότι οι κανόνες της Ευρωζώνης δεν επιτρέπουν το κούρεμά του. 


Για την κυβέρνηση αρκέστηκε να πει ότι δεν κάνανε τίποτε. Αναφερόμενος στον έλεγχο της κίνησης κεφαλαίων που έχει επιβληθεί στις ελληνικές τράπεζες, επισήμανε ότι είναι άγνωστο πότε θα αρθεί. «Μπορεί να διαρκέσει αρκετό καιρό», δήλωσε και πρόσθεσε ότι «δεν μπορούμε να μεταφέρουμε το ρίσκο μιας κυβέρνησης στην κοινότητα», τονίζοντας ότι οι τραπεζικοί κίνδυνοι πρέπει να απομονωθούν από τους κυρίαρχους κινδύνους.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις παραινέσεις των Αμερικανών αξιωματούχων να προχωρήσει η Ευρωζώνη σε διαγραφή του ελληνικού χρέους, όπως έγινε με το γερμανικό χρέος το 1953, ο κ. Σόιμπλε υποστήριξε ότι οι δύο περιπτώσεις δεν είναι συγκρίσιμες και χαρακτήρισε την σύγκριση παραπλανητική, καθώς «η κατάσταση τότε δεν αφορούσε την συμμετοχή σε μια νομισματική ένωση». Οι Αμερικανοί δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει νομισματική ένωση - τόνισε ο κ. Σόιμπλε. 

Υ.Γ. Αναρωτιέται πλέον κανείς για ποιο λόγο τους στέλνουμε καν πρόταση... αφού η αναδιάρθρωση του χρέους δεν αποτελεί σημείο συζήτησης. Όποιος συμβιβασμός κι αν γίνει πέραν τούτου, θα είναι μη βιώσιμος. Αν τα μέτρα που ζητηθούν είναι μάλιστα όσο επώδυνα τα περιγράφει ο Σόμιπλε, πραγματικά, υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι θα περάσουν στη Βουλή; Με το 61% του ελληνικού λαού να τα απορρίπτει;




No comments:

Post a Comment