Thursday, July 9, 2015

Λαφαζάνης: «Επιδιώκουμε άμεσα συμφωνία - "Όχι" σε τρίτο μνημόνιο χωρίς προοπτική»


Συντάκτης: Βασίλης Γεώργας
Ήξεις αφήξεις η στάση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη για τη συμφωνία που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με τους δανειστές.


«Εδώ που φτάσαμε οι επιλογές είναι δύσκολες» παραδέχθηκε νωρίτερα μιλώντας σε ενεργειακό συνέδριο για το φυσικό αέριο που γίνεται στην Αθήνα, και ενώ τόνισε ότι «επιδίωξη της Ελλάδας είναι να επιτύχει άμεσα μια συμφωνία με τους θεσμούς», σχολίασε πως «δεν θέλουμε στα δύο πρώτα μνημόνια να προστεθεί άλλο ένα τρίτο σκληρής λιτότητας χωρίς να δίνεται προοπτική στον τόπο για διέξοδο από τη σημερινή κρίση».

Ο ίδιος έστειλε το μήνυμα του τόσο στο εσωτερικό όσο και προς τους δανειστές, τονίζοντας από τη μια ότι «το όχι του ελληνικού λαού δεν θα μετατραπεί σε ταπεινωτικό ναι» και λέγοντας από την άλλη ότι η Ελλάδα δεν τελεί υπό ομηρία από κανένα και «είναι εκτός τόπου και χρόνου» όσοι θεωρούν ότι η χώρα και ο ελληνικός λαός έχουν ως μοναδική επιλογή να συνυπογράψουν τη θανατική τους καταδίκη. 

Ο υπουργός υπογράμμισε πως η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε ομηρεία, ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο και έτοιμη να αποδεχθεί τετελεσμένα, αλλά διαθέτει πολλές επιλογές, ενώ χαρακτήρισε ως βαρύτατη εγκληματική πράξη την καθήλωση του ΕLA που οδήγησε σε αναγκαστικό κλείσιμο τις τράπεζες.

Επανέλαβε ότι κανένας λαός σε ειρηνική περίοδο δεν υπέστη τόσα μαρτύρια και δεν δέχτηκε τόσους εκβιασμούς και τελεσίγραφα από τους λεγόμενους εταίρους του όσο ο ελληνικός λαός τα τελευταία πέντε χρόνια.

Τέλος, εξέπεμψε μήνυμα ελπίδας ότι «η Ελλάδα μπορεί να κερδίσει και αυτή τη μεγάλη άνιση μάχη όπως τόσες άλλες που έδωσε με ηρωισμό στο παρελθόν και τις κέρδισε».

No comments:

Post a Comment