Monday, September 28, 2015

Γιατί γελάτε; Αν μπορεί ο Τραμπ, μπορεί και ο Γεωργιάδης ...

Για τη χάρη του, τυπώσαμε και νέο 25ευρω στην Ελλάδα,με τη μούρη του φάτσα-κάρτα, για να μην κάνουμε ψιλά όταν πληρώνουμε την είσοδο στα δημόσια νοσοκομεία...

Πηγή: The Greek Courier
Μη γελάτε... (γιατί θα σας υπενθυμίσω το άλλο ανέκδοτο με τον αριστερό πρωθυπουργό που έλεγε ότι θα σκίσει τα μνημόνια...) Εδώ ολόκληρος Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να κατέβει με τους Ρεπουμπλικανούς για την αμερικανική Προεδρία, δε θα δοκιμάσει την τύχη του στη Νουδούλα ο ακροδεξιός πρώην πωλητής βιβλίων, σύζυγος της ταλαντούχας τηλεπερσόνας Ευγενίας Μανωλίδου; Ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης, βρίσκεται σε διαδικασία συλλογής των απαιτούμενων υπογραφών και θα είναι τελικά αυτός που θα εκπροσωπήσει τη δεξιά πλατφόρμα στη μάχη ηγεσίας αντί του κ. Μάκη Βορίδη, ο οποίος φέρετο ως ο πιθανότερος μέχρι πρόσφατα υποψήφιος της συγκεκριμένης τάσης. Στα παρασκηνιακά πηγαδάκια πάντως κυκλοφορεί ένα ανέκδοτο: ότι για να πειστεί ο Βορίδης να κάνει πίσω, ο Γεωργιάδης του υποσχέθηκε μια ολοκαίνουργια Encyclopedia Galactica και 5 εισιτήρια για το Μέγαρο Μουσικής...


Όχι αυτό δεν είναι συνηθισμένο κομμάτι, όπως δεν είναι και και η υποψηφιότητά του Γεωργιάδη για την προεδρία της ΝΔ μια συνηθισμένη υποψηφιότητα. Καλά, είναι δυνατόν να βγαίνουν μέσα μαζικής ενημέρωσης και να υποστηρίζουν ότι ο Γεωργιάδης είναι ο μόνος που μπορεί να κοιτάξει τον Τσίπρα στα μάτια; Εδώ δεν μπορεί να κοιτάξει τη γυναίκα του... και θέλει να γίνει και πρωθυπουργός;
Αλλά βέβαια, απελπισμένοι οι Δεξιοί, θα κάνουν οτιδήποτε για να επιστρέψουν στην εξουσία. Ευτυχώς για τους αντιπάλους τους, πάντως, αφού μάλλον καλό θα κάνει στην Αριστερά η υποψηφιότητά του...
Πλάκα-πλάκα πάντως, βλέποντας τον ανταγωνισμό έτσι όπως διαμορφώνεται (Τζιτζικώστας, Μητσοτάκης, Τατούλης, Μεϊμαράκης) κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ο Άδωνις να κερδίσει το κόμμα. Η πλειοψηφία των φηφοφόρων που έχει απομείνει στη ΝΔ κατρακυλάει έτσι κι αλλιώς προς την άκρα δεξιά. 
Ο σοβαρότερος ίσως των υποψηφίων, ο Πέτρος Τατούλης δεν είναι αυτό που αποκαλούμε παραδοσιακός δεξιός, αλλά είναι ο τιμιότερος όλων των άλλων. 

Η περίπτωση Μεϊμαράκη

Ο Βαγγέλης ο Μεϊμαράκης είναι αρκετά συμπαθής, αλλά δεν έχει δείξει και μεγάλη διάθεση να διεκδικήσει το κόμμα. Σε συνομιλία με δημοσιογράφους για το ενδεχόμενο μιας δικής του υποψηφιότητας ανέφερε χαρακτηριστικα: «Η απόφαση είναι δική μου. Θα την ανακοινώσω όποτε κρίνω. Σέβομαι τη γνώμη όλων. Συζητάω με ολους. Αλλά δεν θα μου επιβάλει κανείς και καμιά τίποτα και ό,τι γινει δεν θα είναι προϊόν παρασκηνιακής συνεννόησης. Αν πάρω απόφαση θα την πάρω με πολιτικά κριτήρια για να αλλάξω τη ΝΔ, να είμαι καιρό και όχι για να κάνω τον τοποτηρητή».
Όπως μάλιστα αναφέρουν οι πηγές μας, από το περιβάλλον Μεϊμαράκη, εκφράζεται δυσαρέσκεια και για τον κ. Ανδρέα Παπαμιμίκο και υπενθυμίζουν ότι ποτέ δεν είχαν και τις καλύτερες σχέσεις. Στον κ. Παπαμιμίκο αποδίδεται ευθεία εμπλοκή στην υποψηφιότητα Τζιτζικώστα, κάτι που δεν συνάδει όπως λένε με τη θέση του επικεφαλής της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής.
Συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά από ερώτηση σχετικά με όσα αναφέρουν από το περιβάλλον του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για τον γραμματέα της ΝΔ έλεγαν τα εξής: «Οι κινήσεις του κ. Παπαμιμίκου υπέρ του κ. Τζιτζικώστα έχουν υποπέσει και στη δική μας προσοχή και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει απόλυτο δίκιο καθώς αυτό είναι απολύτως απαράδεκτο».
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες από στενούς συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη, ο Πρόεδρος της ΝΔ επρόκειτο να ανακοινώσει, ακόμη και σήμερα, την υποψηφιότητά του για την ηγεσία, μετά από κύκλο επαφών που, όπως και ο ίδιος αναγνώρισε, είχε με κορυφαία στελέχη του κόμματος. Σύμφωνα με το σχεδιασμό, ο κ. Μεϊμαράκης θα έχει κύκλο συναντήσεων και με τους πρώην Πρωθυπουργούς κ. Κων. Μητσοτάκη, Κ. Καραμανλή και Αντ. Σαμαρά.

Οι εκλογές στη ΝΔ

Στο παρασκήνιο βρίσκεται σε εξέλιξη μία σκληρή μάχη εξασφάλισης των 50 υπογραφών από μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., που απαιτούνται προκειμένου να είναι έγκυρη μία υποψηφιότητα. Σε κάθε περίπτωση, η πιθανότητα να υπάρξει μεγαλύτερος αριθμός υποψηφίων είναι εξαιρετικά περιορισμένη, εφόσον οριστικοποιηθεί η υποψηφιότητα Μεϊμαράκη. Και τούτο διότι εφόσον τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής που θα στοιχιθούν πίσω από τον Πρόεδρο της ΝΔ προσεγγίσουν τον αριθμό 200, και μάλιστα χωρίς τους βουλευτές, δεν θα απομένει ικανός αριθμός υπογραφών προκειμένου να στηριχθούν άλλες υποψηφιότητες πλην των προαναφερόμενων.
Υπενθυμίζεται ότι προκειμένου να είναι έγκυρη μια υποψηφιότητα θα πρέπει να συνοδεύεται από τις υπογραφές 50 μελών της Πολ. Επιτροπής της Ν.Δ. ή εναλλακτικά του 1/10 από τα 4.680 μέλη του προηγούμενου Συνεδρίου του κόμματος. Η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων είναι η 18:00 απογευματινή της Παρασκευής 2 Οκτωβρίου, αν και κάποιοι εκ των υποψηφίων θα καταθέσουν νωρίτερα. Η επίσημη ανακήρυξη των υποψηφίων, μετά την εξέταση ενδεχόμενων ενστάσεων, θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Δευτέρας 5 Νοεμβρίου και αμέσως μετά η κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Ν.Δ. θα συνεδριάσει εκ νέου, αυτή τη φορά και με τη συμμετοχή εκπροσώπων των διεκδικητών, προκειμένου να ορίσει την ημερομηνία των εκλογών. 

No comments:

Post a Comment