Saturday, April 23, 2016

Φθηνές δόσεις ΝΑΙ, απεξάρτηση ΟΧΙ ακόμα κι αν ο χρήστης δείχνει σημάδια ανάκαμψης


Συντάκτης: Γιάννης Δαμέλλος
Εθισμένους στην φθηνή εξάρτηση των δόσεων του Κουαρτέτου μας θέλει το Βερολίνο, και οι εγχώριοι κυβερνήτες μας τρέχουν να ικανοποιήσουν τις προσταγές του με νέα προληπτικά μέτρα. Σαν εκείνα που έβαλαν την ταφόπλακα στο κοινωνικό κράτος στην Ελλάδα και ενδεχομένως να αποτελούν και μελλοντικές θεραπείες-σοκ στην Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων.

Ας κοιτάξει ο πρωθυπουργός τις επιπτώσεις όλων αυτών των θεραπειών-σοκ, στην Υγεία, την Εκπαίδευση, την Ασφάλιση και τις Υπηρεσίες του Κράτους στη ζωή των Ελλήνων πολιτών. 

Γιατροί και νοσηλευτές εξυπηρετούν χιλιάδες αρρώστους τα Σαββατοκύριακα αφιλοκερδώς. Βάζουν από την τσέπη τους λεφτά για να αγοραστεί το χαρτί τουαλέτας των νοσοκομείων και τι κάνει το ΚΡΑΤΟΣ; Το ΚΡΑΤΟΣ ληστεύει τα ασφαλιστικά τους ταμεία για να χρηματοδοτήσει την πληρωμή ενός ατέρμονου χρέους. 

Τρέχουν πανικόβλητοι οι καθηγητές να κλείσουν τις τρύπες στο πρόγραμμα Εκπαίδευσης, σε μια χώρα που τους έχει περισσότερη ανάγκη απ' οποιοδήποτε άλλο κλάδο την παρούσα χρονική στιγμή, και βγαίνει το Υπουργείο και τους ζητάει να διδάξουν και μαθήματα εκτός αντικειμένου τους. Και θα το κάνουν, μέχρι μια μέρα συνειδητοποιήσουν ότι ο κοινωνικός συμβιβασμός που υπέγραψαν κάποτε θέλει πλέον αναθεώρηση.

Η σύνταξη έκλεισε στα 350 ευρώ που δε φτάνουν ούτε για το μηνιαίο λογαριασμό της ΔΕΗ συν πέντε φραπέδες στο συνοικιακό καφενείο. Κι αν θυμάμαι καλά, ήταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός που έλεγε κάποτε ότι από αυτή τη σύνταξη ζει πλέον μια ολόκληρη οικογένεια...Είμαι λαϊκιστής που το υπενθυμίζω; 

Το χειρότερο όμως είναι ότι η κυβέρνηση διευκολύνει τη δημιουργία ενός κράτους-εχθρού του Πολίτη, ενός αυταρχικού και Καφκαϊκού κράτους που ο μόνος σκοπός του θα είναι να αποζυμά τον λαό με χρονομετρική ακρίβεια και να τον δέρνει αν αντιδράει. 

Και οι δικαιολογίες έχουν αρχίσει να στερεύουν...

Ότι και καλά φτιάχνουμε ευρωπαϊκό μέτωπο κατά της λιτότητας...

Πώς ακριβώς θα πάει ο πρωθυπουργός να κάνει την ευρωπαϊκή του μάχη ενάντια στην γερμανική οικονομικη θεολογία, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, αν στην ίδια του τη χώρα την εφαρμόζει, πλέον και προληπτικά, κατά του ίδιου του του λαού; 

Ας μην κοροϊδευόμαστε.

Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα και καμιά εξουσιοδότηση να ψηφίσει νέο πακέτο με μέτρα ύψους 9 δις και πάνω. Τελεί υπό καθεστώς εκβιασμού εδώ και ένα χρόνο και από την πρώτη μέρα ο Αλέξης Τσίπρας θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί. 

Ποτέ δεν είναι αργά. 


No comments:

Post a Comment