Monday, April 4, 2016

Η διεθνής του λαϊκισμού (και η διεθνής της διαπλοκής)


Η διεθνής του λαϊκισμού 
Συντάκτης: Δημήτρης Τρίμης
Μα τι επικοινωνιακά κόλπα για τον αποπροσανατολισμό του λαού, είναι αυτά. Πώς δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ των ανικάνων και άπλυτων συνωμότησε με τόσα κέντρα παρακολουθήσεων της κίνησης κεφαλαίων;  

Και πώς συνέστησε ολόκληρη λαϊκιστική εκστρατεία παραβιάζοντας προσωπικά δεδομένα τόσων διεθνών προσωπικοτήτων, με στόχο να απειλήσει την ελεύθερη επιχειρηματικότητα και την ιδιοκτησία αφορολόγητου πλούτου; 
Θίγονται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο Τσίπρας μας έκανε Βόρεια Κορέα, να παραιτηθεί. Να γίνει κυβέρνηση εθνικής ενότητας με επικεφαλής έναν καλό τραπεζίτη.

Δύο ερωτήματα και δύο διαπιστώσεις


Συντάκτης: Ισαάκ Καριπίδης
«Δεν είναι ξεκάθαρο ποιος παγίδευσε και άφησε να διαρρεύσει η συνομιλία μεταξύ του κ. Τόμσεν, που βρισκόταν στην Ουάσινγκτον, και της επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα Ντέλιας Βελκουλέσκου, που βρισκόταν μαζί με άλλο αξιωματούχο του ΔΝΤ σε δωμάτιο του ξενοδοχείου “Χίλτον” στην Αθήνα». Αυτό υπογραμμίζει δημοσίευμα της ευρωπαϊκής έκδοσης της «Wall Street Journal». Αυτή είναι και η μεγάλη απορία των βρετανικών μέσων ενημέρωσης σχετικά με τη διαρροή της συνομιλίας Τόμσεν – Βελκουλέσκου.

Αν και κανείς ευθέως δεν παίρνει θέση, παρ' όλα αυτά πολλά ΜΜΕ αφήνουν να εννοηθεί ότι η υποκλοπή της συνομιλίας και η παράδοσή της στην ιστοσελίδα WikiLeaks έγινε από την Ελλάδα. Χαρακτηριστικό είναι δημοσίευμα της FT το οποίο τονίζει πως πολλοί παρατηρητές στην Αθήνα «υποψιάζονται ότι μπορεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να είναι πίσω από τη διαρροή».

Μάλιστα φιλοξενούν και σχετική δήλωση του πρώην μέλους του ΔΝΤ Μιράντας Ξαφά, η οποία σημειώνει πως «η αντίδραση της κυβέρνησης δείχνει ότι προσπαθεί να κατασκευάσει μια κρίση, για να κάνει το Ταμείο να αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα, ελπίζοντας ότι θα πετύχει μια συμφωνία με την Ε.Ε. με ευνοϊκότερους όρους».

Το δεύτερο ερώτημα που απασχολεί τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης είναι ποιος ωφελείται από την αποκάλυψη. Σε αυτό όλοι συμφωνούν, δίνοντας μια ξεκάθαρη απάντηση, ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι η μεγάλη κερδισμένη. Οχι τόσο γιατί αποδεικνύεται η στάση του ΔΝΤ, αυτή ήταν γνωστή ούτως ή άλλως, αλλά κυρίως γιατί η κυβέρνηση Τσίπρα, όπως λένε, βρήκε την ευκαιρία να αναδείξει για ακόμη μια φορά τον ρόλο του Ταμείου και να «πετάξει την μπάλα στην εξέδρα».

«Η ελπίδα του ΔΝΤ να ασκήσει πίεση στη Γερμανία για να αντιμετωπίσει τα δύσκολα μαθηματικά του ελληνικού προγράμματος δεν είναι καινούργια. Ούτε και η απροθυμία των υπαλλήλων του Ταμείου να συνεχίσουν να δανείζουν στην Ελλάδα, αν η συμφωνία του προγράμματος διάσωσης δεν έχει αποτέλεσμα, είναι καινούργια. Αλλά η ελληνική κυβέρνηση άδραξε την ευκαιρία από τη διαρροή της συνομιλίας για να υποστηρίξει τη θέση της, πως το ΔΝΤ είναι το βασικό εμπόδιο για να ολοκληρωθεί η παρούσα αξιολόγηση…», επισημαίνει η «Wall Street Journal».

Τέλος, τα βρετανικά μέσα κάνουν και δύο διαπιστώσεις. Πρώτον, επισημαίνουν πως η αξιολόγηση θα πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα, διαφορετικά όπως χαρακτηριστικά λένε «ένα νέο δράμα» περιμένει την Ελλάδα καθώς η χώρα θα πρέπει να αποπληρώσει μεγάλα δάνεια που λήγουν τον Ιούλιο. Δεύτερον τονίζουν πως ενώ η Γερμανία δεν είναι υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, όπως επιθυμεί το ΔΝΤ, παρ' όλα αυτά θέλει το Ταμείο να συνεχίσει να συμμετέχει για την αξιοπιστία του προγράμματος.

(και η διεθνής της διαπλοκής)

ΣΥΡΙΖΑ: «Σε πόσες λίστες τελικά βρίσκεται το όνομα του Σταύρου Παπασταύρου;»


Συντάκτης: efsyn.gr
Με περιπαικτικό τρόπο σχολιάζει η Κουμουνδούρου το γεγονός πως στα «Panama Pappers» φιγουράρει και το όνομα του Σταύρου Παπασταύρου. «Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως ο Σταύρος Παπασταύρου, έχει διεθνή εμβέλεια», σημειώνουν.

Με τίτλους τύπου: «Πέφτει η κυβέρνηση υπό το βάρος των συγκλονιστικών αποκαλύψεων!» και «Δρομολογούνται ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις από τα αποκαλυπτικά ντοκουμέντα που συγκλονίζουν την κοινή γνώμη!» ξεκινά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, εξηγώντας πως «αυτοί θα ήταν κάποιοι από τους τίτλους στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων στην περίπτωση που το όνομα οποιουδήποτε στελέχους ή μέλους του ΣΥΡΙΖΑ εμφανιζόταν να εμπλέκεται σε κάποια από τις γνωστές λίστες υπόπτων για φοροδιαφυγή ή κατόχων οφσορ εταιρειών».

Και συμπληρώνουν, συνδέοντας το θέμα με τον σύμβουλο του Αντ. Σαμαρά: «Σήμερα όμως, που το όνομα του Σταύρου Παπασταύρου, στελέχους του ΔΝΤ και στενού συνεργάτη του τέως πρωθυπουργού, εμφανίζεται στη λίστα των περίφημων “Panama Papers”, είναι απλώς Δευτέρα και δεν κουνιέται... φύλλο».

Στην Κουμουνδούρου αναγνωρίζουν πως «ο Σταύρος Παπασταύρου, έχει διεθνή εμβέλεια, καθώς το όνομά του εμφανίζεται, και μάλιστα 3 φορές, στη λίστα των περίφημων ''Panama Papers''» και εξηγούν πως «μετά την εμπλοκή του στη λίστα Λαγκάρντ, οι νέες αποκαλύψεις σχετικά με το πολυπλόκαμο δίκτυο των οφσόρ εταιρειών με έδρα τον Παναμά φέρουν τον Στ. Παπασταύρου να μετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο 3 εταιρειών που εδρεύουν στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής».

Στο ίδιο ύφος, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ συγχαίρει τον κ. Παπασταύρου «για την ευρύτατη γκάμα των... επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων, που εκτείνονται, σύμφωνα με τα στοιχεία από τη λίστα Λαγκάρντ και αυτή των “Panama Papers”, τόσο στον Ατλαντικό όσο και στον Ειρηνικό Ωκεανό!»

Συγχαρητήρια δίνουν επίσης και στον νυν πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυρ. Μητσοτάκη, «για την απουσία οποιαδήποτε απάντησης στα επανειλημμένα ερωτήματα που του έχουμε θέσει-μεταξύ άλλων- για τον κ. Παπασταύρου».


No comments:

Post a Comment