Wednesday, April 27, 2016

Ανάδρομος Ερμής


Συντάκτης: Γιάννης Δαμέλλος
Προς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης: Σας παρακαλώ να λάβετε σοβαρά υπόψιν ότι από τις 28 Απριλίου ως τις 22 Μαΐου 2016, ο Ερμής ξεκινά τη φαινομενικά ανάδρομη πορεία του από την 23η μοίρα Ταύρου, στις 28 Απριλίου και ως τις 22 Μαΐου επανέρχεται σε ορθή φορά στην 14η μοίρα του ίδιου ζωδίου! Όπως εξηγούν οι αστρολόγοι κατά την διάρκεια αυτών των ανοιξιάτικων ημερών, πρέπει να δείξετε μεγάλη προσοχή στη διαχείριση των οικονομικών ζητημάτων και στην υπογραφή οικονομικών συμφωνητικών! Επίσης να αναμένετε αναβλητικότητα στις σοβαρές αποφάσεις αλλά και έντονο πείσμα στις επικοινωνίες! Σα να λέμε, όπως πέρσι, αλλά χειρότερα...



Γαμώ την ατυχία μου. Ο Τσίπρας ακριβώς δύο ημέρες πριν μπει ο ανάδρομος Ερμής ζήτησε έκτακτη σύνοδο κορυφής απαιτώντας την εφαρμογή των συμφωνηθέντων! 

Κι αυτο ενώ επικρατεί πλήρες αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με τους αγιογδύτες, και όλα θυμίζουν τις μέρες του περσινού καλοκαιριού. 

Όταν γύρισε πίσω με το ΟΧΙ στην κωλότσεπη, τη συμφωνία της 13ης Ιουλίου και το 3ο Μνημόνιο, που μεταμόρφωσαν τον ΣΥΡΙΖΑ σε ΠΑΣΟΚ και μας οδήγησαν σε πρόωρες εκλογές. 

Για όσους ποντάρουν ήδη στο αν επαναληφθεί η περσινή ιστορία, εγώ έχω ένα να πω: Πέρσι πήγε συντεταγμένη η Ριζοσπαστική Αριστερά, με όλα της τα στελέχη και το 62% των Ελλήνων στο πλευρό της και στο τέλος της διαπραγμάτευσης είχε χάσει έναν υπουργό Οικονομικών, τα μισά της στελέχη, την ταυτότητά της, την αξιοπιστία της στον λαό και τη μάχη. Η χώρα, ο πρωθυπουργός της και η Δημοκρατία στην Ευρώπη έπεσαν θύματα εκβιασμού. Και δεν κουνήθηκε φύλο. 

Φέτος ακόμα δεν μπήκε ο Ανάδρομος και ο λογαριασμός της αξιολόγησης αυξήθηκε κατά 70% σε σχέση με τα συμφωνηθέντα, οι αντίπαλοί μας έχουν ενιαίο μέτωπο, ενώ η κυβέρνηση έχει αρχίσει να μοιάζει με τον Ολυμπιακό των Πέτρινων Χρόνων. Κυριολεκτικά. 

Και για όσους αναρωτιούνται ακόμα αν οι δανειστές μάς κοροϊδεύουν ή οδηγούν τη χώρα με μαθηματική ακρίβεια στην έξοδο από το ευρώ, προσωπικά δεν πιστεύω σε ψευτοδιλήμματα οπότε λέω: Και τα δύο. 

Το αν μας κοροϊδεύουν ή όχι ουσιαστικά δεν θέλει ερώτημα. Μπορεί πέρυσι να δείξαμε οργισμένοι και αιφνιδιασμένοι, αλλά αν επαναληφθεί και φέτος το περσινό η Ιστορία θα μας αποκαλέσει στεγνά μαλάκες. 

Αλλά και το ότι μας οδηγούν εκτός Ευρώ, με αυτού του είδους την οικονομική πολιτική και δίχως κούρεμα, κι αυτό είναι σίγουρο. Εάν δεν αλλάξει η θεραπεία-σοκ, κάποια στιγμή, όταν βολεύει το Σόιμπλε, θα βρεθούμε εκτός Ευρωζώνης, έτσι κι αλλιώς. 

Το πρόβλημα με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό είναι ότι δεν κατανοούν πως ο Σόιμπλε δεν πρόκειται ποτέ να αφήσει την Αριστερά στην Ευρώπη να σηκώσει κεφάλι και να συσπειρωθεί ενάντια στις πολιτικές της λιτότητας. Ούτε καν ως εξέλιξη μιας δημοκρατικής διαδικασίας. Κι επειδή η Ισπανία και η Βρετανία δείχνουν να αντιδρούν στη λιτότητα... γι αυτό, το άρωμα μιας ακόμη προβοκάτσιας πλανιέται στους διαδρόμους των Βρυξελλών και του Βερολίνου... 

Λέτε ο Ανάδρομος Ερμής να βάλει το χεράκι του;

No comments:

Post a Comment