Tuesday, April 5, 2016

Ορατότης μηδέν


Συντάκτης: The Greek Courier
Η Μέρκελ θα δει τη Λαγκάρντ μαζί με τον Τόμσεν που είδε το Σόιμπλε, αλλά κανείς απ' όλους αυτούς δεν είδε τις αποκαλύψεις των Wikileaks γιατί απλά δεν υφίστανται. Είναι αποκύημα της φαντασίας των τρομοκρατών της δημοσιογραφίας και προβοκάτσια του ΣΥΡΙΖΑ και ως τέτοιες δεν είναι υπαρκτές για τους Γερμανούς. Όταν το Wikileaks αποκάλυπτε τις παρακολουθήσεις της Μέρκελ από τους Αμερικανούς, τότε αποτελούσε σημείο αναφοράς για τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες, όμως ενόψει του νέου εκβιασμού της Ελλάδας, το δόγμα παραμένει ακλόνητο: Ορατότης Μηδέν.


Ο σχολιασμός των εκπροσώπων του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τις αποκαλύψεις των WikiLeaks, στις ερωτήσεις των συναδέλφων της Εφημερίδας των Συντακτών θύμιζε τα μυθιστορήματα του Κάφκα. 



Καταρχήν, προτού απαντήσει ο κ. , Μάρτιν Γέγκερ, τον λόγο πήρε ο πολιτικός του προϊστάμενος και εκπρόσωπος της καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, και με αυστηρό ύφος ανέφερε ότι «δεν συνηθίζουμε να σχολιάζουμε προϊόντα υποκλοπών και διαρροών του WikiLeaks».

Στη συνέχεια ο Μάρτιν Γέγκερ είπε ότι «για εμάς δεν είναι φυσιολογικό να γίνονται υποκλοπές εμπιστευτικών συνομιλιών και κατόπιν να δημοσιεύεται το περιεχόμενό τους, την ώρα μάλιστα που δίνουμε μάχη για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Απλά για εμάς οι συνομιλίες αυτές δεν υπάρχουν».

Και όσον αφορά στην ταμπακιέρα, σημείωσε, ότι το Βερολίνο δεν μεταβάλλει τις θέσεις του, δεν συζητά θέμα «κουρέματος» του ελληνικού χρέους και επιμένει πως το ΔΝΤ πρέπει να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα.



Σε ρυθμό... ΔΝΤ και η Κομισιόν

Η Τρόικα λοιπόν έχει αρχίσει να μοιάζει με τα τρία τυφλά ποντίκια που προσπαθούσαν να περάσουν απέναντι, αφού εντέλει και η Κομισιόν αντέδρασε με τον ίδιο τρόπο, υποβαθμίζοντας τις διαρροές. «Η Επιτροπή δεν σχολιάζει διαρροές» είπε κοφτά ο Μαργαρίτης Σχοινάς, αποθαρρύνοντας έτσι κάθε ενδεχόμενη ενοχλητική ερώτηση των διαπιστευμένων δημοσιογράφων.

Και επανέλαβε τα γνωστά: «Αυτό που θέλει η Επιτροπή είναι να ολοκληρωθεί επιτυχώς και όσο το δυνατόν συντομότερα η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Δουλεύουμε αφοσιωμένα, με καλή πίστη και πυρετωδώς, για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατόν και για την επίτευξη όλων των στόχων. Η Επιτροπή εργάζεται για να εφαρμοστεί πλήρως και πιστά η συμφωνία του Αυγούστου, βασισμένη σε μια δίκαιη αξιολόγηση με στόχο να βοηθηθεί η ελληνική οικονομία, προκειμένου να επιστρέψει σε βιώσιμη ανάπτυξη, σε σταθερά δημόσια οικονομικά και να ενισχυθούν η ανταγωνιστικότητα και η απασχόληση».


No comments:

Post a Comment