Sunday, March 5, 2017

Ο Καραγκιόζης δικτάτορας, τα πίτουρα και η κότα


Συντάκτης: Γιάννης Δαμέλλος
Ο ψυχοπαθής Πρόεδρος της γείτονος, από την ημέρα που οι Ρώσοι του έσωσαν το τομάρι, επιδίδεται σε ένα πόλεμο προσβολών εναντίον όσων υποψιάζεται ότι επιβουλεύονται την καρέκλα του, συμπεριλαμβανομένης και της πρώην προστάτιδός του, της Άγκελα Μέρκελ. Προφανώς θεωρεί ότι στο κλαμπ των δικτατόρων, η αξία του έχει διπλασιαστεί, και η αλήθεια είναι ότι η εκλογή του άλλου ψυχάκια, του Τραμπ στις ΗΠΑ, επιδεινώνει την παρανοϊκή του διάθεση. Στο τελευταίο διπλωματικό επεισόδιο με τους Γερμανούς,  ο εκ Μογγολίας ορμώμενος αρχικαραγκιόζης του Μαρμαρά, κατηγόρησε το Βερολίνο ότι διατηρεί τις ναζιστικές πρακτικές του παρελθόντος "απαγορεύοντας τις προεκλογικές εμφανίσεις Τούρκων πολιτικών στη Γερμανία"... Κι ενώ υπάρχουν πολλοί άλλοι που μπορούν να υβρίζουν τη στάση των Γερμανών απέναντι στην Δημοκρατία στην Ευρώπη, ημών συμπεριλαμβανομένων, εκείνος, που επωφελήθηκε από τη στάση των Γερμανών για να αγκυλωθεί στην εξουσία, είναι καλύτερο να το βουλώσει. 


Ο δικτάτορας της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκβιάζει το Βερολίνο να επιτρέψει τις προεκλογικές του εκστρατείες σε γερμανικό έδαφος και ταυτόχρονα στρέφει την προσοχή των συμπατριωτών του σε όλους εκείνους τους εξωτερικούς εχθρούς που δήθεν τους επιβουλεύονται. 

Έτσι στο ίδιο τσουβάλι βάζει τώρα Γερμανούς και Ολλανδούς που απαγόρεψαν τις πολιτικές συγκεντρώσεις Τούρκων γύρω από το Προεδρικό δημοψήφισμα. Προς αυτούς κουνά τη συμφωνία για το Προσφυγικό και απειλεί να εξαπολύσει τα σμήνη των Σύρων προσφύγων προς τη Δύση.

Την ίδια ώρα, στο Αιγαίο παραβιάζει καθημερινά τον εναέριο μας χώρο, έχει εισβάλει στη Συρία και σκοτώνει Κούρδους, χτίζει τείχος αλά Τραμπ μήκους 290 χλμ σε ξένο αχυρώνα και όλα αυτά για να μη ασχολούνται οι συμπατριώτες του με τα πογκρόμ που επιβάλλει στους πολιτικούς του αντιπαλους. 

Και δεν σταματάει να ρίχνει λάδι στη φωτιά καθημερινά. 

Τα πίτουρα και η κότα


Την άλλη μερα επιτέθηκε εκ νέου στην κυβέρνηση του Βερολίνου αναφορικά με τις απαγορεύσεις προεκλογικών εμφανίσεων πολιτικών από την Τουρκία στη Γερμανία, λέγοντας: «Γερμανία, δεν έχεις καμία σχέση με την δημοκρατία και θα πρέπει να γνωρίζεις ότι οι σημερινές σου ενέργειες δεν διαφέρουν πολύ από εκείνες της ναζιστικής περιόδου. Όταν το λέμε αυτό ενοχλούνται. Γιατί ενοχλείστε;», είπε ο Ερντογάν σε πολιτική συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη.

Μετά πήρε σειρά ο Χατζατζάρης ο Τσαβούσογλου που επέκρινε την απαγόρευση των γερμανικών αλλά και των ολλανδικών αρχών για τη διεξαγωγή τέτοιου είδους συγκεντρώσεων χαρακτηρίζοντάς τις αντιδημοκρατικές κι επισήμανε ότι η Τουρκία θα συνεχίζει να διοργανώνει προεκλογικές εκδηλώσεις έως το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου που προβλέπει την ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου.

Κι ενώ αναμένεται η απάντηση του Βερολίνου, μιλώντας προς τη Deutsche Welle η καθηγήτρια Πολιτικής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βασιλείας Μπιλγκίν Αγιάτα εξέφρασε την πεποίθησή της  «ότι θα υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση με το Βερολίνο, ειδικά όταν η Τουρκία προσπαθήσει και πάλι να ασκήσει πιέσεις στα συμφραζόμενα της προσφυγικής συμφωνίας». 

Η Αγιάτα τόνισε ότι "η κατάσταση είναι σήμερα αρκετά πιο σύνθετη για τη γερμανική κυβέρνηση, γιατί ήταν εκείνη που ανέλαβε το πολιτικό ρίσκο να συνεργαστεί στενά με μια όλο και πιο αυταρχική Τουρκία και γιατί ήταν άλλωστε και εκείνη που πίεσε περισσότερο για την προσφυγική συμφωνία. Συνεπώς η ίδια ευθύνεται για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται."


No comments:

Post a Comment