Sunday, March 4, 2018

Ισόβιο Πρόεδρο ονειρεύεται για τις ΗΠΑ ο Τραμπ...


Συντάκτης Γιάννης Δαμέλλος - The Greek Courier
Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ, μπορει στο μέλλον να αποκτήσουν ισόβιο Πρόεδρο, όπως συνέβη και στην Κίνα με τον Xi Jinping, ενώ σήμερα  βάλθηκε να τρελάνει και τη σύζυγό του, αφού στο δείπνο των δημοσιογράφων αστειεύτηκε ότι μπορεί να είναι η επόμενη που θα εγκαταλείψει τον Λευκό Οίκο. 


Καταρχάς, το Σαββατοκύριακο, μιλώντας εμπρός σε ένα θερμό κοινό οικονομικών χορηγών του, σε γεύμα στο κτήμα του στη Νότια Φλόριδα, ο Τραμπ αποκάλεσε "υπέροχο που η Κίνα απέκτησε ισόβιο Πρόεδρο" προσθέτοντας ότι "μια μέρα ίσως και η χώρα του να κάνει το ίδιο". Τα σχόλια του όπως αναμενόταν έσπειραν για μια ακόμη φορά την απόγνωση σε όσους τον θεωρούν υποστηρικτή του ολοκληρωτισμού στον πλανήτη και παντελώς ανίκανο να αντιπροσωπεύσει το πολιτικό σύστημα που υπηρετεί.

Αλλά εκείνος, με τους δικτάτορες, το χαβά του. Και κατα το δοκούν. Την μια βδομάδα "πυροβολάει" το Βορειοκορεάτη δικτάτορα, για να πουλήσει όπλα στους Νότιους, και την επόμενη γλύφει τον Κινέζο για να του πουλήσει αυτοκίνητα. Ούτε που του καίγεται καρφίτσα αν κι οι δύο ασιάτες ομόλογοί του χρησιμοποιούν τον εθνικισμό, την εξουσία του Κόμματος και την προσωπολατρεία για να κυβερνούν ισόβια, χωρίς αντιπολίτευση και με φιμωμένο το Ιντερνετ τις χώρες τους. Αν ο Τραμπ μπορούσε να εφαρμόσει κι αυτός έναν παρόμοιο ολοκληρωτισμό στις ΗΠΑ, θα το έκανε ευχαρίστως αλλά δυστυχώς γι αυτόν στη χώρα του ακόμα λειτουργούν τα Checks and balances και ο Πρόεδρος έχει ακόμα περιορισμένη εξουσία.

Πάντως, το κοινό των χορηγών του Λευκού Οίκου ανταποκρίθηκε με γέλια και χειροκροτήματα στο αβαντάρισμα του ολοκληρωτισμού, ενώ οι δημοσιογράφοι είχαν μείνει "ξανά" κόκκαλο!!! Γενικά ήταν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα που θα έλεγε κι ο Ντίνος ο Ηλιόπουλος. Ο εκκολαπτόμενος αυτοκράτορας ήταν σε μεγάλα κέφια παρά το χάος που επικρατεί στο Λευκό Οίκο και τις συνεχείς παραιτήσεις συνεργατών του.

Και δεν σταμάτησε εκεί. Χθες βράδυ στο δείπνο των δημοσιογράφων Gridiron δεν σταμάτησε να αστειεύεται, να πετάει ατάκες για παλιούς και νέους συνεργάτες, ενώ δεν άφησε απέξω ούτε τον Στιβ Μπάνον αφού γελώντας δήλωσε ότι οι διαρροές του ήταν περισσότερες κι από εκείνες του Τιτανικού. Όμως αυτό που εντυπωσίασε τους δημοσιογράφους ήταν η τρελή πλακίτσα που έκανε στη Μελάνια, γεγονός που κατέγραψε και ο φακός του αγαπημένου του CNN.

Τάδε έφη Τραμπ:

"Αυτή ήταν μια πολύ ήσυχη εβδομάδα στο Λευκό Οίκο. Φεύγει πολύς κόσμος τελευταία. Πραγματικά είναι εντυπωσιακό και αναζωογονητικό γιατί όλοι θέλουμε να έρθουν νέα πρόσωπα και ιδέες. Οπότε μ' αρέσουν οι ανατροπές. Μ' αρέσει το χάος. Είναι πραγματικά καλό... Η ερώτηση βέβαια που όλοι ρωτούν είναι ποιος θα είναι ο επόμενος που θα φύγει, ο Στιβ Μίλερ ή η Μελάνια;"

Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα φύγεις κι εσύ Ντόναλντ. Αν βέβαια οι Δημοκρατικοί ξαναγίνουν κόμμα και στματήσουν να είναι παράρτημα της Γκόλντμαν ζακς...

No comments:

Post a Comment