Monday, March 7, 2022

Ο πρώην γενικός εισαγγελέας Μπιλ Μπαρ ισχυρίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ «εκτροχιάσθηκε» μετά τις εκλογές του 2020












Magazine

Jen Juneau 

Ο Μπιλ Μπαρ μιλάει για την παραίτησή του από τη θέση του γενικού εισαγγελέα καθώς η θητεία του Ντόναλντ Τραμπ τελείωνε και αντιμετωπίζει νέες συγκρούσεις με τον πρώην πρόεδρο.

Πριν από την κυκλοφορία των απομνημονευμάτων του One Damn Thing After Another, ο Barr μίλησε με τη Savannah Guthrie σε μια συνέντευξη που προβλήθηκε κατά τη διάρκεια του επεισοδίου της Δευτέρας στην εκπομπή Today. Στο επίμαχο τμήμα, τον ρώτησε για μια καυστική επιστολή «τριών σελίδων, ενιαίου διαστήματος» που έστειλε ο Τραμπ, 75 ετών, στο NBC σχετικά με τον Μπαρ μετά από προηγούμενη συνέντευξη του πρώην γενικού εισαγγελέα στον Λέστερ Χολτ.

Ο Γκάθρι είπε ότι η επιστολή περιελάμβανε "κυρίως προσωπικές προσβολές", με τον Μπαρ, 71 ετών, να της λέει: "Είναι τυπικό της πορείας του. Ο πρόεδρος είναι ένας άνθρωπος που, όταν του λένε κάτι που δεν θέλει να ακούσει, πετάει αμέσως μια έκρηξη οργής και επιτίθεται στο άτομο προσωπικά. Έτσι σκέφτηκα ότι το γράμμα ήταν παιδικό».

Ο Μπαρ, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του ως γενικός εισαγγελέας τον Δεκέμβριο του 2020 μετά την ήττα του Τραμπ από τον Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές, είπε στον 50χρονο Γκάθρι ότι «ήταν αρκετά ικανοποιημένος με» την κυβέρνηση του Τραμπ «μέχρι τις εκλογές» τον Νοέμβριο.

«Υποστήριξα τις πολιτικές του», είπε ο Μπαρ για τον Τραμπ. «Ήταν πάντα σκληρός να δουλέψεις μαζί του και αντιστεκόταν στις συμβουλές, αλλά συνήθως μπορούσες να κρατήσεις τα πράγματα σε καλό δρόμο».

«Αλλά μετά τις εκλογές», είπε ο επί χρόνια δικηγόρος, ο Τραμπ "εκτροχιάσθηκε".

«Δεν άκουγε κανέναν εκτός από μια μικρή παρέα συκοφαντών που του έλεγαν αυτό που ήθελε να ακούσει», ισχυρίστηκε ο Μπαρ. «Και νομίζω ότι έκανε μεγάλη ζημιά μετά τις εκλογές, τόσο με την ιδέα ότι οι εκλογές κλάπηκαν όσο και με τη συγκέντρωση αυτής της ομάδας στο Καπιτώλιο, όπου ο ξεκάθαρος σκοπός ήταν να εκφοβίσει τον αντιπρόεδρο και το Κογκρέσο».

Υποστηρίζει επίσης ότι «δεν υπήρξε κλοπή των εκλογών μέσω νοθείας», παρά τα όσα συνεχίζει να ισχυρίζεται ο Τραμπ.

«Οι ψήφοι αντικατοπτρίζουν την απόφαση του λαού», είπε. "Μπορείς να πεις ό,τι θέλεις για τους όρους του ανταγωνισμού και το παιχνίδι του συστήματος — και υπήρχαν ορισμένα πράγματα που πρέπει να εξεταστούν, όπως οι πληρωμές στο Facebook. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι εκλογές κλάπηκαν ή ότι αυτές οι ψήφοι ήταν άκυρες. Απλώς δεν υπήρχε καμία απόδειξη γι' αυτό».

Ο Μπαρ πρόσθεσε ότι οι ιδέες ότι τις εκλογές «έκλεψε» ο Μπάιντεν, 79 ετών, «ήταν απλώς ψεύτικες» και είπε ότι τις εξέτασε χωρίς αποτέλεσμα – κάτι που φέρεται να έκανε τον Τραμπ «μανιασμένο από οργή», αφότου ο Μπαρ του είπε ότι οι προτάσεις του ήταν "σκατά."

Μιλώντας στο Today, ο Μπαρ είπε επίσης ότι σχεδιάζει να «υποστηρίξει κάποιον άλλον για τον υποψήφιο» εάν ο Τραμπ επιλέξει να είναι υποψήφιος ξανά το 2024.

Ο Μπαρ, ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ψηφίσει υπέρ του Τραμπ εάν ο πρώην πρόεδρος κερδίσει την υποψηφιότητα των Ρεπουμπλικάνων στο μέλλον.

«Είναι δύσκολο να γνωρίζω ποια θα είναι τα γεγονότα τρία χρόνια μετά, αλλά από τώρα είναι δύσκολο για μένα να διανοηθώ ότι δεν θα ψήφιζα τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων», είπε ο Μπαρ στον Γκάθρι.

Όσο για το ότι το βιβλίο του θεωρείται από ορισμένους, όπως το έθεσε ο Γκάθρι, μια «ρεβιζιονιστική ιστορία με δικηγορικό ταλέντο», ο Μπαρ είπε, «Οι άνθρωποι που με γνωρίζουν ξέρουν ότι δεν με νοιάζει πραγματικά τι σκέφτονται οι άνθρωποι για μένα».

«Αυτός είναι ένας από τους λόγους που με έπεισαν να αναλάβω τη δουλειά του γενικού εισαγγελέα — γιατί δεν έψαχνα για τίποτα», πρόσθεσε. "Δεν έχω μελλοντική καριέρα, είμαι συνταξιούχος. Και ένιωσα ότι θα μπορούσα απλώς να τους αποκαλώ όπως τους βλέπω. Όποιος προσπαθεί να κερδίσει την έγκριση των άλλων θα συμβιβαστεί πολύ γρήγορα."

Το One Damn Thing After Another θα κυκλοφορήσει την Τρίτη.

No comments:

Post a Comment