Wednesday, April 6, 2022

Περισσότερα από 100.000 άτομα μετακόμισαν στη Βρετανική Κολομβία το 2021, καταρρίπτοντας ρεκόρ 60 ετών


C
TV News Vancouver Island

Τοντ Κόιν

Περισσότεροι άνθρωποι μετακόμισαν στη Βρετανική Κολομβία πέρυσι από οποιαδήποτε άλλη στιγμή τα τελευταία 60 χρόνια, σύμφωνα με νέα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από τη Στατιστική Υπηρεσία του Καναδά και την επαρχιακή κυβέρνηση.

Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που μετακόμισαν στη Βρετανική Κολομβία από άλλη επαρχία, περιοχή ή χώρα, μείον τον αριθμό των ατόμων που έφυγαν έφτασε τις 100.797 το 2021, το υψηλότερο ετήσιο σύνολο από το 1961, σύμφωνα με την επαρχία. 

«Οι άνθρωποι έρχονται στη Βρετανική Κολομβία σε αριθμούς ρεκόρ γιατί γνωρίζουν ότι επενδύοντας σε ανθρώπους, χτίζουμε μια ισχυρότερη επαρχία όπου οι οικογένειές τους θα έχουν ένα ασφαλές μέλλον», δήλωσε ο πρωθυπουργός John Horgan σε δήλωση την Τετάρτη.

«Καλωσορίζουμε αυτούς τους νεοφερμένους με ανοιχτές αγκάλες και είμαστε αποφασισμένοι να προσφέρουμε τις υπηρεσίες και τη στέγαση που χρειάζονται για να υποστηρίξουμε αυτήν την ανάπτυξη ρεκόρ», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Περίπου 33.656 άτομα μετακόμισαν στη Βρετανική Κολομβία πέρυσι από άλλες περιοχές του Καναδά, σημειώνοντας το υψηλότερο ρεκόρ που έχει καταγραφεί από το 1994 και το υψηλότερο σύνολο μετανάστευσης από επαρχία σε επαρχία στον Καναδά το 2021, σύμφωνα με την επαρχία.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε περισσότερους από 100.000 ανθρώπους που επέλεξαν να κάνουν τη Βρετανική Κολομβία το νέο τους σπίτι το 2021», δήλωσε ο B.C. 

Ο υπουργός Εργασίας Ravi Kahlon δήλωσε:

«Αυτό που προσελκύει αριθμούς ρεκόρ νεοφερμένων είναι ένα σημαντικό μέρος της δουλειάς μας για να βοηθήσουμε στην αντιμετώπιση της έλλειψης εργατικού δυναμικού, καθώς αυτοί οι νέοι εργαζόμενοι θα μας βοηθήσουν να καλύψουμε τις θέσεις εργασίας του αύριο, να προωθήσουμε την καινοτομία και να υποστηρίξουμε την κοινωνική πολιτική μας», είπε.

Η Βρετανική Κολομβία ήταν δεύτερη μετά το Οντάριο στην προσέλκυση νέων κατοίκων από το εξωτερικό το 2021, καταγράφοντας 67.171 νεοφερμένους από άλλες χώρες.

No comments:

Post a Comment