Wednesday, June 29, 2022

Μόνο Φαινομενικά Πραγματικό




















Borys Kit
Senior Film Writer

Ο Philip K. Dick, ο συγγραφέας του οποίου τα έργα έχουν γίνει σενάρια σε δημοφιλείς ταινίες όπως το Blade Runner και το Total Recall, καθώς και η σειρά The Man in the High Castle, αποκτά μια νέα κινηματογραφική βιογραφία.

Ο Jon Shestack είναι ο παραγωγός του Only Apparently Real, που είναι βασισμένο εν μέρει σε μια βιογραφία γραμμένη από τον Paul Williams, τον άλλοτε λογοτεχνικό εκτελεστή της περιουσίας του Dick και φίλο του συγγραφέα. Ο Michael Richter, ένας πρώην δικηγόρος που έγινε συγγραφέας, έγραψε το σενάριο και είναι επίσης παραγωγός.

Ο Ντικ, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 53 ετών το 1982, ήταν αγαπημένος των μαζών της πνευματικής επιστημονικής φαντασίας χάρη στα έργα του που είχαν στοιχεία παράνοιας και εξερεύνησαν τη φύση της πραγματικότητας και της αντίληψης. 

Ενώ κέρδισε ένα βραβείο Hugo και προτάθηκε πολλές φορές για τα βραβεία Nebula (και οι δύο σημαντικές λογοτεχνικές αναγνωρίσεις στον κόσμο της επιστημονικής φαντασίας και της φαντασίας) ήταν μόνο μετά το θάνατό του που η εκτίμηση και η δημοτικότητά του ανέβηκαν στα ύψη και εισήλθαν στο mainstream, χάρη στις προσαρμογές των έργων του σε ταινίες του Χόλιγουντ. .

Η ίδια του η ζωή ήταν εξίσου συναρπαστική με τη δουλειά του, γεμάτη χρήση ναρκωτικών και παραισθήσεις, μια απόπειρα αυτοκτονίας και επιστολές στο FBI, παραφυσικές εμπειρίες ενώ πίστευε ότι ζούσε παράλληλες ζωές σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους, μία στο παρόν και την άλλη στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.



Το Μόνο Φαινομενικά Πραγματικό επικεντρώνεται σε μια διάρρηξη στο σπίτι του Ντικ που έγινε στις αρχές της δεκαετίας του '70. Ήταν στη μέση του τέταρτου διαζυγίου του, προσπαθώντας να εγκαταλείψει τις αμφεταμίνες, μπλοκαρισμένος συγγραφικά και πιθανώς με την πεποίθηση ότι τον κατασκόπευε η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Στη συνέχεια λεηλάτησαν το σπίτι του, του άνοιξαν το χρηματοκιβώτιο  και έκλεψαν τα χειρόγραφά του. Αλλά και πάλι, ίσως να μην ήταν έτσι και ίσως να μην υπήρξε ποτέ διάρρηξη.

«Η ζωή του ήταν εξίσου σουρεαλιστική με τα βιβλία του», λέει ο Shestack. «Ήταν ένα λειτουργικό άτομο υψηλού επιπέδου και ποτέ δεν ξέρεις, ακόμη και όταν διαβάζεις τα ημερολόγιά του, τι είναι πραγματικό και τι όχι».



Η ιστορία πραγματεύεται επίσης αυτό που ο ίδιος ο Ντικ περιέγραψε ως ένα τραγικό θέμα που διαπέρασε τη ζωή του: τον θάνατο στη βρεφική ηλικία της δίδυμης αδερφής του, Τζέιν, και την αναπαράστασή του ξανά και ξανά. Ο Ντικ απέδωσε πολλά από τα ψυχολογικά του ζητήματα και τις προκλήσεις της προσωπικής του ζωής στο θάνατό της

Οι παραγωγοί βρίσκονται σε ένα κυνήγι σκηνοθέτη με το σχέδιο να ξεκινήσουν τα γυρίσματα αυτό το φθινόπωρο στο Σαν Ραφαέλ της Καλιφόρνια, όπου ζούσε ο Ντικ όταν έγινε η διάρρηξη.

No comments:

Post a Comment