Thursday, June 25, 2015

Οι τελευταίες μέρες της ενωμένης Ευρώπης - Γράμμα στον πρωθυπουργό


Κείμενο: Γιάννης Δαμέλλος
Αλέξη Τσίπρα σκέψου καλά. Θες να μείνεις σ' αυτή την Ευρώπη και να συνεχίσεις να συζητάς με όλα αυτά τα πολιτικά σκουπίδια που το μόνο όραμα που έχουν είναι να φυγαδεύουν κεφάλαια σε άγνωστα νησιά του Ατλαντικού ενώ καταπιέζουν τον κοσμάκη με μέτρα λιτότητας; Είναι αυτό που σου λέει η συνείδησή σου να κάνεις; Ή μήπως οφείλεις να αλλάξεις ρότα πριν είναι πολύ αργά για όλους μας;


Θέλεις να συναναστρέφεσαι με όλα αυτά τα καθάρματα, τη Λαγκάρντ, το Γιουνκέρ και το κακό συναπάντημα και να βρωμίζεις τον αέρα που αναπνέις με τα χνώτα τους; Η αιφνίδια μεταβολή της στάσης του ΔΝΤ να αρνηθεί ήδη συμφωνημένα ισοδύναμα μέτρα, γιατί έριχναν το βάρος στα υψηλότερα οικονομικά στρώματα δε σου λέει κάτι; Πιστεύεις ακόμα ότι μπορείς να δημιουργήσεις σύνθεση μέσα από την αποσύνθεση; Πιστεύεις ότι θα μπορέσεις να μπεις σ' αυτό το ομιχλώδες συνάφι της διαπλοκής που κρύβεται πίσω από μια ακόμη πιο ολιγαρχική γραφειοκρατία και να το αλλάξεις από τα μέσα; Αν δεν ξέρεις ήδη τι σημαίνει Ευρώπη, ρώτα τον Παπαδημούλη. Θα σου εξηγήσει αναλυτικά.
Είναι πλέον προφανές ότι, αν και προσπάθησες αρκετά, ρίχνοντας και το επίπεδό σου στο δικό τους, να συνδιαλαγείς για να σώσεις τον ελληνικό λαό, αυτά τα καθάρματα ο μόνος στόχος που έχουν είναι να σε βγάλουν από τη μέση ακόμη κι αν χρειαστεί να το παραδεχτούν δημοσίως και δίχως τις μάσκες που φορούσαν όλο αυτό τον καιρό.
Έχουν μαζέψει τώρα τα εγχώρια λαμόγια τους στις Βρυξέλλες για να τους κάνουν φροντιστήρια και προεοιμάζουν άλλο ένα βελούδινο πραξικόπημα. 
Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουν την Αριστερά να στεριώσει στην Ευρώπη και αυτό θα συμβεί μόνο όταν οι λαοί πάρουν τις τύχες στα χέρια τους. Αυτό μπορεί να πάρει λίγο καιρό ακόμα, αλλά πρέπει να περιμένεις πρώτα να ωριμάσουν τα κοινωνικά κινήματα στη Νότια Ευρώπη και αυτό τον καιρό, προτεραιότητά σου φαίνεται πως είναι να αποφύγεις μια χρεοκοπία, μολονότι η χώρα έχει ήδη χρεοκοπήσει. 

Κύριε Τσίπρα, πήγαινε σε εκλογές με τελεσίγραφο: Λύση βάσει της βούλησης των Ελλήνων ή έξοδος από το Ευρώ. και μη αποπληρωμή του χρέους.
Δείξε τους για ακόμη μια φορά ότι δεν μπορούν να παίζουν με τη λαϊκή εντολή κι αν δεν το καταλάβουν και τότε, φύγε από την Ένωση προσωρινά, μην τους πληρώσεις τίποτα και σώσε τον λαό σου από το επωνείδιστο χρέος που τον καταπιέζει. Αν το ένστικτο των Ελλήνων ακόμη λειτουργεί θα καταλάβουν ότι, για να ζήσουν λιγάκι καλύτερα μετά από 20 χρόνια, θα πρέπει να είναι ραγιάδες για 20 χρόνια. Αν προτιμούν αυτό από μια τριετία προσαρμογής στη δραχμη και την ελευθερία τους από το κοινό νόμισμα, τότε άσε τους εκείνους να το αποφασίσουν την ώρα που θα ψηφίζουν.

Έως σήμερα, έπραξες το καθήκον σου προς την ασθμαίνουσα ελληνική κοινωνία (και συ και ο ΣΥΡΙΖΑ) και ο νοήμων ελληνικός λαός θα το θυμάται για πάντα. Εμείς που σε ψηφίσαμε, σου λέμε τώρα: Μη φοβάσαι την αλλαγή. Πήγαινε να πάρεις τη λαϊκή εντολή, πες στον λαό την αλήθεια και αυτός θα σε καταλάβει. Κι άφησε εμάς να διαχειριστούμε την επόμενη μέρα ενός Grexit, Δεν είμαστε πλέον τρεις κι ο κούκος, έχουμε μπροστάρη πια την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Κανένα Λαμπρακομπόμπολο δε θα μας σταματήσει. Κανένας προδότης Σαμαράς ή Βενιζέλος. Η επέλαση του νεοφιλελευθερισμού δεν θα περάσει. Θα τη σταματήσουμε εμείς στο δρόμο, στη δουλειά μας, μέσα στην καθημερινότητά μας. 

Και μαζί θα φτιάζουμε έναν καλύτερο τόπο κι ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας, Αλέξη.

Γιάννης Δαμέλλος

No comments:

Post a Comment