Saturday, June 27, 2015

«Ρήξη» Σαπέν με τον πρόεδρο του Eurogroup - efsyn.gr


Συντάκτης: efsyn.gr
Σε διαφορετικό μήκος κύματος σε σχέση με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας. Διάθεση εξεύρεσης λύσης από το Παρίσι που είναι έτοιμο να μεσολαβήσει ανά πάσα στιγμή για να βρεθεί μια συμφωνία στις διαπραγματεύσεις.


Ο Μισέλ Σαπέν δήλωσε λίγο μετά το πέρας των εργασιών του Συμβουλίου της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες πως «η Γαλλία είναι διατεθειμένη να μεσολαβήσει ανά πάσα στιγμή για να βρεθεί μια συμφωνία στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα».

Αυτό που συνέβη σήμερα δεν είναι η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, δήλωσε ο γάλλος υπουργός οικονομικών, τονίζοντας ότι η Γαλλία εξακολουθεί να επιμένει ότι πρέπει να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Σημείωσε πάντως ότι πολλά θα εξαρτηθούν και από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, το οποίο ωστόσο δημιουργεί μια προβληματική κατάσταση σε σχέση με την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

Είπε, επίσης, ότι είτε πριν είτε μετά την ερχόμενη Τρίτη πρέπει να επαναρχίσουν οι διαβουλεύσεις με την Ελλάδα.

Σε ο,τι αφορά ενδεχόμενα προβλήματα στον ελληνικό τραπεζικό τομέα, ο Μ. Σαπέν είπε ότι οποία και αν είναι αυτά, δεν οδηγούν στην έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Τέλος, δήλωσε με νόημα πως «η Γαλλία είναι έτοιμη να δώσει λύση πριν και μετά την 30η Ιουνίου...».

Οι δηλώσεις Σαπέν έρχονται σε πλήρη αντίθεση με όσα είχε αναφέρει νωρίτερα ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ που εμφανίσθηκε ιδιαίτερα επιθετικός και χωρίς καμία διάθεση συνεννόησης.   

No comments:

Post a Comment