Wednesday, June 24, 2015

Βρυξέλλες: Τέλος το Eurogroup - Νέα συνάντηση Τσίπρα με Γιούνκερ (SKAI)


Νέα συνάντηση θα έχουν σε λίγο ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της Κομισιόν προκειμένου να ξεπεραστεί το αδιέξοδο Ελλάδας - δανειστών. Σημειώνεται ότι το Eurogroup των Βρυξελλών που ολοκληρώθηκε νωρίτερα ήταν το συντομότερο όλων των εποχών. Η Ευρωομάδα θα συνεδριάσει την Πέμπτη στις 2μμ, ενώ έως τις 12 το πρωί (ώρα Ελλάδας) τα έγγραφα της συμφωνίας πρέπει να είναι έτοιμα. 


"Τελειώσαμε γι’ απόψε. Συνεχίζουμε αύριο στη 1 (2μμ)" σχολίασε στο Twitter ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ. 

"Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των πιστωτών και της ελληνικής κυβέρνησης θα συνεχιστούν και μετά το Eurogroup σε όλα τα επίπεδα", δήλωνε νωρίτερα έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος.

Η ίδια κυβερνητική πηγή υπογράμμισε ότι οι αντιπροτάσεις που κατέθεσαν οι θεσμοί επιβαρύνουν άδικα τους μισθωτούς και συνταξιούχους, καθιστώντας σαφές πως η Αθήνα δεν μπορεί να αποδεχτεί μια τέτοια προσέγγιση.


Την ίδια στιγμή, ανταποκριτές διεθνών μέσων ενημέρωσης μεταδίδουν πως υπάρχουν φήμες για νέα έκτακτη σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης την Παρασκευή, κάτι που ενδέχεται να αποφασιστεί από τον Ντόναλντ Τουσκ μετά την εν εξελίξει σύσκεψη του Eurogroup.

Παράλληλα, κυβερνητικοί κύκλοι επισήμαναν ότι "η αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης προσήλθε στη σημερινή διαπραγμάτευση με βάση το κείμενο της πρότασης, το οποίο οι θεσμοί είχαν αποδεχτεί ως βάση συζήτησης τη Δευτέρα".



No comments:

Post a Comment