Monday, June 22, 2015

Δεμένο θα φέρει η Ζωή στη Βουλή τον Στουρνάρα (Reporter.gr)


Πηγή: Reporter.gr
Ακόμα και με βίαιη προσαγωγή απειλεί τον Γιάννη Στουρνάρα η Ζωή Κωνσταντοπούλου με αφορμή την άρνηση του να προσέλθει σήμερα, Δευτέρα, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που διερευνά εκ νέου το σκάνδαλο της SIEMENS.


Να σημειωθεί ότι ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας ενημέρωσε εγκαίρως τα μέλη της Επιτροπής ότι ενόψει των κρίσιμων διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες αδυνατεί να παραστεί, δηλώνοντας όμως την ίδια στιγμή πρόθυμος να ενημερώσει τους βουλευτές το χρονικό διάστημα από τις 6 έως 23 Ιουλίου.

Η κα Κωνσταντοπούλου εμφανώς ενοχλημένη από την απουσία του κ. Στουρνάρα στην Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα κληθεί εκ νέου την ερχόμενη Παρασκευή στην επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής και την άλλη εβδομάδα στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Και όπως εξήγησε, η κλήση του στην επιτροπή ΔΕΚΟ, αφορά στην παρέμβαση του κατά την ανακοίνωση της Έκθεσης Νομισματικής Πολιτικής την περασμένη εβδομάδα, την οποία κυβερνητικοί κύκλοι και η ίδια η Πρόεδρος θεώρησαν εξόχως πολιτικού χαρακτήρα.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος και Ραχήλ Μακρή συμφώνησαν με την πρόταση της Προέδρου της Βουλής. Μάλιστα η κυρία Μακρή επέμεινε ότι ο κ. Στουρνάρας θα έπρεπε να προσέλθει στην αυριανή συνεδρίαση, ενώ υπαινίχθηκε ότι όσοι διαφωνούν σχετίζονταν με τη SIEMENS. Ανάλογη θέση εξέφρασε πάντως, και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Μιχάλης Αρβανίτης.

Την ίδια στιγμή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης πήρε εκ νέου αποστάσεις από την προσέγγιση της αποδεχόμενος επί της ουσίας τις εξηγήσεις του κ. Στουρνάρα και εξηγώντας ότι το θέμα είναι επουσιώδες «για να στήσουμε καυγά»…

Και αποδοκίμασε εμμέσως την πρόταση της κυρίας Μακρή η οποία είχε ταχθεί υπέρ της άμεσης κλήσης του κ. Στουρνάρα υπενθυμίζοντας ότι στο παρελθόν είχαν διαφύγει στο εξωτερικό υπόδικοι που σχετίζονταν με το σκάνδαλό της SIEMENS.

No comments:

Post a Comment