Friday, April 1, 2016

Βαρουφάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την ίδια τύχη με το ΠΑΣΟΚ


Πηγή: Newsbomb.gr
Σκληρή κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ άσκησε ο πρώην υπουργός Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στον Economist. Ο κ. Βαρουφάκης παρουσίασε το κυβερνών κόμμα ως το «νέο ΠΑΣΟΚ» και προέβλεψε ότι από το 40% θα επιστρέψει στο 4%. 


Όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «μετατοπιστεί στο χώρο που άφησε κενό το ΠΑΣΟΚ» προσθέτοντας ότι έχει συναινέσει σε μια μη εφαρμόσιμη δημοσιονομική πολιτική. «Όποια κυβέρνηση συναινεί σε αυτή την πολιτική, εξαφανίζεται από τον χάρτη» τόνισε. Μάλιστα σημείωσε ότι δεν μπορεί να προβλέψει με τι θα αντικατασταθεί. Είπε επίσης ότι η χώρα χρεοκόπησε από το 2010 και από τότε εφαρμόζεται «πρόγραμμα παράτασης».

Η τελευταία δημοσκόπηση


Με 8% προηγείται στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που έγινε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, η Νέα Δημοκρατία έχει μεγάλο προβάδισμα και στην παράσταση νίκης.
Με βάση τα ευρήματα της έρευνας, η Νέα Δημοκρατία, είναι πρώτο κόμμα με 24,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 16,5%. Στην τρίτη θέση βρίσκονται ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή με 6,5%. Ακολουθούν με 4% η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η Ένωση Κεντρώων. Εκτός Βουλής μένουν ΑΝΕΛ και Ποτάμι με 2,5%. «Αρνητική» είναι η εικόνα και στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ: Οι 7 στους 10 δεν είναι ικανοποιημένοι από την κυβερνητική πολιτική.


No comments:

Post a Comment