Sunday, December 18, 2016

Μαχητές της Αλ Κάιντα πυρπόλησαν λεωφορεία για την απομάκρυνση τραυματιών από το Χαλέπι


Συντάκτης: Γιάννης Δαμέλλος
Μετά την πλήρη αποτυχία της εξωτερικής πολιτικής του Ομπάμα και της Χίλαρι στη Συρία και την κατάληψη του Χαλεπιού από τους Σιίτες και τους Αλαουίτες, η πίκρα και η οργή που επικρατεί στις τάξεις των Σουνιτών τζιχαντιστών, αλ Καιντιστών και λοιπών Καταριανών και Ουαχαμπίμπιδων Σαουδαράβων πρακτόρων ξέσπασε πάνω στους τραυματίες που περιμένουν να μεταφερθούν από το Ανατολικό Χαλέπι σε ελεγχόμενες από το καθεστώς περιοχές. Οι τρομοκράτες που αποτελούν τον βασικό κορμό του Ελεύθερου Συριακού Στρατού -που επρόκειτο δήθεν να απελευθερώσει τη Συρία από το δικτάτορα Άσαντ- πυρπόλησαν αρκετά λεωφορεία που θα χρησιμοποιούνταν για την απομάκρυνση άρρωστων και τραυματισμένων ανθρώπων από τα περικυκλωμένα σιιτικά χωριά, Αλ Φούα και Κεφράγια στην επαρχία Ιντλίμπ, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και την κρατική συριακή τηλεόραση. Πάντως, Ρωσία και Γαλλία ανακοίνωσαν πως επιτεύχθηκε συμφωνία για ανάπτυξη παρατηρητών στο Χαλέπι, προκειμένου να εποπτεύσουν την επιχείρηση απομάκρυνσης των αμάχων και των ανταρτών, καθώς και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.


Δημοσιογράφοι γράφουν στο Twitter ότι τα λεωφορεία χτυπήθηκαν από τζιχαντιστές της οργάνωσης Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ, δηλαδή της πρώην Αλ Νούσρα, του κυρίως βραχίονα της Αλ Κάιντα στη Συρία. Άλλοι μιντιακοί ακτιβιστές κατηγορούν για την επίθεση τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες. Βεβαίως Τούρκοι και τζιχαντιστές συνεργάζονται στη Συρία.

Εντούτοις, ορισμένα λεωφορεία, όπως και οχήματα του Ερυθρού Σταυρού, κατάφεραν να φτάσουν στις εισόδους των χωριών. 

Οι δυνάμεις που πολεμούν υπέρ του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ απαιτούν την εκκένωση των δύο χωριών προκειμένου εκείνες στη συνέχεια να επιτρέψουν την απομάκρυνση των τζιχαντιστών που έχουν απομείνει στο νοτιοανατολικό Χαλέπι. 

Αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο, οι τζιχαντιστές είναι σίγουρο πως θα έχουν την τύχη που είχαν οι Ναζί στο Στάλιγκραντ. Ή θα τους ξετρυπώσουν από τα λαγούμια τους οι Συριακές ειδικές δυνάμεις, όπως συνέβη με τους Γάλλους ΝΑΤΟΪΚΟΥΣ που συνελήφθησαν χθες στο Ανατολικό Χαλέπι και θα τους κρατήσουν αιχμάλωτους ή θα τους εκτελέσουν με βάναυσο τρόπο όπως συνηθίζουν να κάνουν άλλωστε και οι φανατικοί του Ισλαμικού κράτους σε Σιίτες και Κούρδους στον Ιερό εμφύλιο πόλεμο που ξεκίνησαν στη Συρία η Χίλαρι και ο Μπαράκ το 2011. 

Όσον αφορα στις δημοκρατικές ευαισθησίες ενός εμφυλίου πολέμου, και τον επιδεικνυόμενο ανθρωπισμό που δεν χαρακτηρίζει καμμία πλευρά, όπως είπε πρόσφατα και ένας Ρώσος διπλωμάτης καλό θα ήταν όλοι αυτοί οι φιλελεύθεροι Δυτικοί, Γιάνκηδες, Γάλλοι, Άγγλοι και Γερμανοί να σταματήσουν να υποδύονται τις Μητέρες Τερέζες γιατί τους ισχυρισμούς τους αναιρούν τα βιογραφικά τους. 

Παρατηρητές στο Χαλέπι για την επιχείρηση εκκένωσης


Συντάκτης: efsyn.gr
Ρωσία και Γαλλία ανακοίνωσαν πως επιτεύχθηκε συμφωνία για ανάπτυξη παρατηρητών στο Χαλέπι της Συρίας, προκειμένου να εποπτεύσουν την επιχείρηση απομάκρυνσης των αμάχων και των ανταρτών, καθώς και την παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας. Τη σχετική απόφαση αναμένεται να ψηφίσει το πρωί της Δευτέρας, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. 

Νωρίτερα, την Κυριακή, είχε αναβληθεί -μέχρι νεοτέρας- η επιχείρηση απομάκρυνσης των αμάχων στο Χαλέπι και στα δύο σιιτικά χωριά της επαρχίας Ιντλέμπ, εξαιτίας αιφνιδιαστικής επίθεσης ενόπλων κατά των λεωφορείων που είχαν σταλεί για να συμμετάσχουν στην εκκένωση των περιοχών.

Ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ραμί Αμπντελραχμάν δήλωσε πως η επιχείρηση αναβλήθηκε «εξαιτίας της έλλειψης εγγυήσεων για την ασφάλεια όσων μεταφερθούν», συμπληρώνοντας πως ένας από τους οδηγούς έχασε τη ζωή του.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περίπου 40.000 άμαχοι και 1.500 έως 5.000 αντάρτες παραμένουν στον τελευταίο θύλακα της πόλης του Χαλεπίου.


No comments:

Post a Comment