Tuesday, June 30, 2015

Ο Αλέξης φοράει τη γραβάτα


Συντάκτης: Λάκης Μπέλλος

♦ Σας είχα πει. Θα αργήσει αυτή η συμφωνία. Πρέπει να γίνει η απαραίτητη δραματοποίηση πρώτα για να χωνευτεί. Και θα ειδοποιηθείτε πρώτοι.
♦ Τώρα που υπάρχει σκοτάδι, λοιπόν, σας λέω κατηγορηματικά ότι είμαστε κοντά στο να φορέσει τη γραβάτα ο Τσίπρας, σκασμένος στα γέλια μπροστά στην ευτυχισμένη Μέρκελ που μας έσωσε.
♦ Προβλέπω ότι αυτό θα γίνει την Τετάρτη ή όποια άλλη μέρα γίνει μέσα στη βδομάδα σύνοδος κορυφής και μην ακούτε για δημοψήφισμα. Θα ματαιωθεί 100%.
♦ Μετά από αυτήν τη φοβερή και συγκλονιστική πολιτική ανάλυση (δοξάστε με!), να δούμε τα επιμέρους μικρά θέματα που προκλήθηκαν.


♦ Δεν έγινε και τίποτα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάντα εναντίον των τραπεζών και τις έκλεισε.
♦ Από το πρωί ορμάνε στις κλειστές τράπεζες για τις συντάξεις οι γέροι και οι γριές. Είναι το λεγόμενο «Γριέξιτ».
♦ Χθες το βράδυ σε βόρεια και νότια προάστια έγιναν οργιώδη πάρτι από τα μέλη της λίστας Λαγκάρντ. Εβλεπαν μπροστά οι άνθρωποι.
♦ Σήμερα προβλέπεται να ορμήξουμε για καμιά κονσέρβα στον Βασιλόπουλο, τον Μαρινόπουλο, τον Βερόπουλο, τον Θανόπουλο. Ολοι λήγουν σε -πούλο. Γιατί θα πάρουμε τον πούλο. Αλλά θα τον πάρουμε με αξιοπρέπεια.
♦ Επειτα, δεν έκλεισαν οι τράπεζες, με τη σημασία της λέξης. Είναι τραπεζική αργία. Αν ενώναμε τη μία βδομάδα αργία τώρα συν την αργία του Αγίου Πνεύματος, θα είχαμε 10 μέρες αργία και βάλε.
♦ Πάμε εκδρομή, λοιπόν. Ας δούμε την κατάσταση σαν δώρο. Γι' αυτό οι απίστευτες ουρές τη νύχτα στα βενζινάδικα.
♦ Τα μισά ήταν, όπως κατήγγειλε ο Γιώργης Βαρεμένος, αυτοκίνητα του ΣΚΑΪ και του Μέγκα και μίλησε για σχέδιο «Σοκ και δέος». Μπορεί όμως να είναι σχέδιο «Στοκ και δέος».
♦ Σε ένα βενζινάδικο πήγε και η Πρωτοψάλτη που είχε κάνει μεγάλο σουξέ με το «Βενζινάδικο».
Γι' αυτό δεν θέλω μεγάλο μισθό. Αν παίρνεις 3.000 τον μήνα, πρέπει να πας 60 φορές τον μήνα να τα βγάλεις.
♦ Ευτυχώς που έχουμε τον Αντώνη και γελάμε λίγο. Ζήτησε από τον Παυλόπουλο να μην υπογράψει τις δύο πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που χρειάζονται για το δημοψήφισμα. Ποιος; Ο άνθρωπος που τα εφηύρε.
♦ Περιττό να πούμε ότι ο Παυλόπουλος έμεινε ακίνητος με το θράσος Σαμαρά και παραμένει έτσι ώς αυτήν τη στιγμή.
♦ Ο Αντώνης ζήτησε να μην υπογραφούν οι ΠΝΠ γιατί μέσα σε μόνο τρεις μέρες ο Τσίπρας έχει πάρει φόρα - βγάζει τουλάχιστον τρεις ΠΝΠ και απειλεί να τον ξεπεράσει.
Χθες το βράδυ προσευχόμουν να μη μου πέσει το τζόκερ γιατί δεν θα μπορούσα να το εισπράξω.
♦ Προτιμούσα να ήμουν πρώτος στην ουρά στο βενζινάδικο, παρά να είμαι ο μοναδικός υπερτυχερός.
♦ Με αυτή την κατάσταση 3.000 άτομα βρήκαν δουλειά. Κρατάνε θέσεις στην ουρά για οπαδούς του «Μένουμε Ελλάδα».
♦ Ο Βαρουφάκης γράφει το νέο του βιβλίο: «Από την αποθέωση, στη ροχάλα στο Σύνταγμα».
♦ Κούγκι έγινε η Κίνα. Ανοιξε με πτώση 4,5% το χρηματιστήριο.
♦ Το επόμενο Γιούρογκρουπ θα είναι πραγματικά κρίσιμο. Θα γίνει μαζί με τη σύνοδο κορυφής όπου στο τέλος ο Αλέξης θα φορέσει τελικά τη γραβάτα της συμφωνίας. Διαδώστε.

No comments:

Post a Comment