Sunday, November 27, 2016

Πολιορκία και Θάνατος: Εκατοντάδες άμαχοι φεύγουν από το Χαλέπι και τη Μοσούλη για να γλιτώσουν


Συντάκτης: efsyn.gr
Περισσότεροι από 400 άμαχοι έφυγαν τη νύχτα από τις ανταρτοκρατούμενες συνοικίες του Χαλεπίου προς περιοχές τις οποίες ελέγχουν ο κυβερνητικές δυνάμεις, λίγο μετά την κατάληψη από τον στρατό της μεγαλύτερης συνοικίας που τελούσε υπό τον έλεγχο των ανταρτών, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οι μάχες συνεχίστηκαν ανάμεσα στις δυνάμεις του καθεστώτος και σε ομάδες των ανταρτών σε συνοικίες που γειτνιάζουν με τη Χαϊνταριγέ και τη Σαχούρ. Οι περιοχές αυτές επλήγησαν επίσης από πυρά όλμων που εκτόξευσαν οι δυνάμεις του καθεστώτος, πρόσθεσε το Παρατηρητήριο. Η απόγνωση των πολιορκημένων κατοίκων εντείνεται εξαιτίας των βομβαρδισμών του συριακού στρατού, που αυξάνουν τους θανάτους των αμάχων.

Κι άλλα παιδιά ανάμεσα στα θύματα

Ο Συριακός στρατός ανακαταλμβάνει το Ανατολικό Χαλέπι 
Δώδεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν, στην πλειοψηφία τους παιδιά, από την έκρηξη που έγινε σήμερα σε δρόμο της πόλης Αλ Ράι στα βόρεια της Συρίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο στην Τουρκία.

Η έκρηξη εκτιμάται ότι προκλήθηκε από επίθεση αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους. Η Αλ Ράι απέχει 2 χιλιομέτρα από την τουρκική επαρχία Κιλίς. Η ευρύτερη περιοχή εντός της Συρίας βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών που δρουν με τουρκική υποστήριξη, στο πλαίσιο της πολεμικής επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη», που διεξάγουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις από τον Αύγουστο.

Νέα θηριωδία στο Ιράκ: Τζιχαντιστές εκτέλεσαν δημοσίως 15 άτομα στη Μοσούλη

Tους οδήγησαν σε κεντρική πλατεία, όπου τους εκτέλεσαν εν ψυχρώ με μία σφαίρα στο πίσω μέρος του κεφαλιού

Ανατίναξαν άλλα πέντε σπίτια που χρησιμοποιούσαν ως κρατητήρια, εξαπέλυσαν «κύμα» βομβιστών αυτοκτονίας και σκότωσαν άλλους 16 πολίτες σε εφόδους στο βόρειο και ανατολικό τομέα

Στη δημόσια εκτέλεση 15 νεαρών ανδρών προχώρησαν σε κεντρική πλατεία της Μοσούλης οι τζιχαντιστές, μετά την απώλεια τουλάχιστον του 50% των εδαφών της πόλης που κρατούσαν υπό την κατοχή τους, από το στρατό του Ιράκ.

Οι διεθνείς τρομοκράτες εισέβαλαν στα σπίτια τους και αφού τους έδεσαν τα χέρια και τους κάλυψαν τα μάτια, τους οδήγησαν σε κεντρική πλατεία, όπου τους εκτέλεσαν εν ψυχρώ με μία σφαίρα στο πίσω μέρος του κεφαλιού. 

Η επέλαση του ιρακινού στρατού στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας συνεχίζεται.
Την Παρασκευή επίσης, ανατίναξαν πέντε σπίτια που χρησιμοποιούσαν ως κέντρα κράτησης και εξαπέλυσαν άλλες πέντε επιθέσεις με βομβιστές αυτοκτονίας στα βόρεια και στα ανατολικά της πόλης, οδηγώντας παγιδευμένα αυτοκίνητα εναντίον στόχων. Την ίδια μέρα πραγματοποίησαν εφόδους σε γειτονιές της Μοσούλης, σκοτώνοντας συνολικά άλλους 16 πολίτες. Η επέλαση του ιρακινού στρατού στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας συνεχίζεται. Στη μάχη αυτή συμμετέχουν πάνω από 70.000 στρατιώτες, ενώ υπάρχει υποστήριξη από την αμερικανική αεροπορία.

Επίθεση του ISIS με χημικά στη Συρία

O ISIS εκτόξευσε ρουκέτα στα βόρεια της Συρίας, η οποία προκάλεσε συμπτώματα έκθεσης σε «χημικό αέριο» σε 22 μαχητές που δρουν Συρία, σύμφωνα με τούρκικα μέσα ενημέρωσης.

Ο στόχος της επίθεσης, ήταν μαχητές που δρουν με την υποστήριξη της Τουρκίας και οι οποίοι πολιορκούν την πόλη Αλ-Μπαμπ, η οποία ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος. Η ανακατάληψη της πόλης αποτελεί ουσιαστικό αντικειμενικό σκοπό της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης. Οι ένοπλες δυνάμεις της γειτονικής χώρας δεν προσδιόρισαν την περιοχή στην οποία έγινε η επίθεση.

Τουρκικές αεροεπιδρομές κατά του ISIS στη Συρία

Τουρκικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν επιδρομές στις οποίες έπληξαν στόχους του ΙΚ στη Συρία, κοντά στην πόλη αλ Μπαμπ, όπου χθες σκοτώθηκαν τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες.

Η αλ Μπαμπ βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους και οι τέσσερις στρατιώτες -οι πρώτες απώλειες για τον τουρκικό στρατό- σημειώθηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες. Ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ προειδοποίησε ήδη από την Πέμπτη ότι η Τουρκία θα εκδικηθεί για τον θάνατο τριών στρατιωτών της από μια επιδρομή του συριακού στρατού. 

Επίσης, ένας ακόμη Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε σε συγκρούσεις με μαχητές του ΙΚ. Οι αεροπορικές επιδρομές, σύμφωνα με τον τουρκικό στρατό, πραγματοποιήθηκαν λίγο πριν τις 07:00 το πρωί της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας) και κατέστρεψαν κτίρια που πιστεύεται ότι χρησιμοποιεί το ΙΚ. 

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση είναι ακόμη αδιευκρίνιστος. Πρόκειται για επιδρομές έγιναν στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη», την οποία εξαπέλυσε η Άγκυρα τον Αύγουστο, ώστε να απωθήσει τους τζιχαντιστές και τους Κούρδους αντάρτες από τα σύνορά της.

No comments:

Post a Comment