Sunday, May 15, 2022

«Είδα ειδεχθή εγκλήματα που διέπραξε το Ταγμα του Αζόφ», αφηγείται ο Γάλλος στρατιωτικός Adrien Bocquet


Μετάφραση: Γιάννης Δαμέλλος


Το βίντεο που παρακολουθείτε έχουν ήδη παρακολουθήσει 900,000 άτομα στον κόσμο και το ανεβάζω γιατί όλα τα συστημικά μέσα στον πλανήτη που για δικούς τους λόγους υποστηρίζουν το αφήγημα των ΗΠΑ για την Ουκρανία δεν έχουν τολμήσει να δείξουν. Όλοι όσοι με γνωρίζουν, γνωρίζουν επίσης πως μάχομαι για να αναδειχθεί η αλήθεια και όπως σε κάθε πόλεμο, η αλήθεια είναι το πρώτο θύμα του. Αφήνω λοιπόν εσάς να ερμηνεύσετε τα λεγόμενα του Γάλλου στρατιωτικού Αντριάν Μποκέ στον Γάλλολιβανέζο δημοσιογράφο André Bercoff του ραδιοφωνικού σταθμού Sud Radio σχετικά με την εμπειρία του από τα πεδία μάχης στο Ουκρανικό Μέτωπο, τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε ο ουκρανικός στρατός όπως και τις επιχειρήσεις διαστρέβλωσης της πραγματικότητας στη Μπούτσα, από Αμερικάνους και Ουκρανούς που είχαν σκοπό να δημιουργήσουν την εντύπωση στην κοινή γνώμη ότι ο Ρωσικός στρατός διαπράττει εγκλήματα πολέμου. 

Έχοντας βρεθεί σε ανθρωπιστική αποστολή στην Ουκρανία, ο εθελοντής και πρώην Γάλλος στρατιωτικός Adrien Bocquet, μοιράστηκε τις εντυπώσεις του για το πώς οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας διαπράττουν «εγκλήματα» που διαφέρουν από ό,τι μας σερβίρει η ΕΡΤ, το Πρώτο Θέμα, το iefimerida, η Καθημερινή, το ΣΚΑΙ, ο ΑΝΤ1 και όλα τα Μητσοτακιά φερέφωνα της ηγεμονίας στην Ελλάδα. Την «τηλεοπτική έκδοση» της πραγματικότητας δηλαδή.

Ο Μποκέ υποστηρίζει ότι είδε Ουκρανούς στρατιώτες να πυροβολούν στα γόνατα αιχμαλώτους Ρώσους στρατιώτες και τους αξιωματικούς στο κεφάλι. Μεταφράζω όπως τα ακούω από το βίντεο και τα γαλλικά μου είναι πολύ καλά. "Τους έφερναν ανά τέσσερεις και τους κατέβαζαν από τα καμιόνια. Ρωτούσαν ποιοι είναι αξιωματικοί κι όσοι έκαναν ένα βήμα μπροστά τους πυροβολούσαν στο κεφάλι, τους υπόλοιπους στα γόνατα".

Σύμφωνα με τον ίδιο, "Αμερικανοί οπερατέρ ανέλαβαν να κατασκευάσουν τις δραματοποιήσεις των δήθεν εγκλημάτων πολέμου των Ρώσων όπως στην πόλη Bucha, όπου τα σώματα των νεκρών μεταφέρθηκαν από άλλα μέρη και τοποθετήθηκαν σκόπιμα έτσι ώστε τα γυρίσματα να δείχνουν όσο το δυνατόν σοκαριστικά".

Ο Μποκέ ισχυρίσθηκε επίσης ότι όλα τα κατεστραμμένα πολιτικά κτίρια, που το Κίεβο χαρακτηρισε ως στόχους των βομβαρδισμών του άμαχου πληθυσμού από τους Ρώσους, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά το αποτέλεσμα αποτυχημένων βομβαρδισμών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Επίσης υποστήριξε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας κρύβουν πυρομαχικά τη νύχτα σε κτίρια κατοικιών όπου υπάρχουν άνθρωποι - χρησιμοποιώντας τους ανθρώπους ως ασπίδα.

"Όταν επέστρεψα στη Γαλλία από την Ουκρανία, σοκαρίστηκα. Τα τηλεοπτικά κανάλια προσκαλούν ανθρώπους που δεν έχουν πάει εκεί και δεν γνωρίζουν τίποτα για το τι συμβαίνει εκεί τώρα", είπε ο Μπόκε στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό. "Ωστόσο, μιλούν για αυτά τα γεγονότα. Είναι παράξενο που υπάρχει μια άβυσσος, ανάμεσα σε αυτά που λένε από την οθόνη της τηλεόρασης και σε αυτά που είδα με τα μάτια μου", πρόσθεσε. "Αυτοί οι άνθρωποι όχι μόνο δεν κρύβουν τις απόψεις τους, αλλά διαφημίζουν ανοιχτά τους Νεοναζί. Δούλεψα με αυτούς τους ανθρώπους και τους αντιμετώπισα. Λένε ανοιχτά ότι είναι έτοιμοι να καταστρέψουν μαύρους και Εβραίους. Με συγκλονίζει ότι η Ευρώπη προμηθεύει όπλα στους νεοναζί », είπε στον Μπερκόφ. Σύμφωνα με τον Μποκέ, οι μαχητές του Αζόφ με «τις νεοναζιστικές ρίγες» και τα σύμβολα των ανδρών των SS είναι παντού στην Ουκρανία". 

Παραδέχθηκε επίσης ότι «όντας εκεί, δεν μπορούσε να κάνει τίποτα άλλο από το να βλέπει και να γυρίζει βίντεο» και υπόσχεται. «Έχω αυτό το βίντεο και θα το χρησιμοποιήσω ως απόδειξη των εγκλημάτων της Ουκρανίας», πρόσθεσε.

No comments:

Post a Comment