Saturday, May 14, 2016

Εδώ κόφτης, εκεί κόφτης, πού 'ναι ο κόφτης; (Η συνέντευξη του πρωθυπουργού στον Real FM)


Συντάκτης: Γιάννης Δαμέλλος / Πληροφορίες: Η Εφημερίδα των Συντακτών
Ο Τσίπρας έχει κέφια. Σήμερα δήλωσε πως ο κόφτης δαπανών δεν θα ενεργοποιηθεί τουλάχιστον για τρία χρόνια. Μόλις το άκουσε αυτό ο Μητσοτάκης τον αποκάλεσε ένα ψευδόμενο και επικίνδυνο πρωθυπουργό. Όμως δεν έχει δίκιο. Ο Αλέξης απλά του κάνει πλάκα. Προφανώς εννούσε ότι ο κόφτης θα μπει σε λειτουργία όταν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι πια στην κυβέρνηση. 

Η συνέντευξη (πάρτε το μπλε χάπι και απολαύστε τη)
Μιλώντας στην εφημερίδα Real News ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάστηκε αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας υποστηρίζοντας πως «με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης κλείνει ένας κύκλος και η Ελλάδα μπαίνει σε νέα εποχή». Μάλιστα διαβεβαίωσε ότι «μετά την αξιολόγηση, τα δημοσιονομικά μέτρα θα λάβουν τέλος» επισημαίνοντας ότι «ο μηχανισμός δεν θα ενεργοποιηθεί» σίγουρα για τα επόμενα τρία χρόνια, αλλά και για το 2019, αφού μέχρι τον Μάιο του 2019 η Ελλάδα θα έχει αναπτύξει την οικονομία της κατά επτά περίπου μονάδες».

ΠΑΥΣΗ. Μέσα σε τρεις προτάσεις υποσχέθηκε τη σωτηρία μας και ακόμη δεν έχει καν 24 του μήνα! 

Χαρακτήρισε εξάλλου τη θεσμοθέτηση του κόφτη αντί της άμεσης νομοθέτησης προληπτικών μέτρων 3,6 δισ. που απαιτούσε το ΔΝΤ, μια εξαιρετικά ευφυή κίνηση στη σκακιέρα της διαπραγμάτευσης και πρόσθεσε ότι «σε καμία περίπτωση δεν περιλαμβάνει απολύσεις στο δημόσιο». 

ΠΑΥΣΗ. Περιλαμβάνει όμως την Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή του Αντρέα εις το αντίθετο, δηλ. προς τα κάτω.

Επίσης επισήμανε ότι «αν πετύχουμε αυτό που επιδιώκουμε για το χρέος στις 24 Μαΐου, το 2017 θα επιστρέψουμε στις αγορές και ίσως πολύ νωρίτερα από τη λήξη του προγράμματος, (Αύγουστος 2018) θα έχουμε βγει οριστικά από τα μνημόνια».

ΠΑΥΣΗ. Αυτό είναι που λέμε Υποθετικός Θρίαμβος. Το "υποθετικός" από το υπόθετο.

Τώρα, ερωτηθείς για πιθανό ανασχηματισμό ομολόγησε ότι "με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης ανοίγει ένας νέος κύκλος και η Ελλάδα μπαίνει σε νέα εποχή. 

ΠΑΥΣΗ. Μήπως όταν λέει αλλαγή εποχής εννοεί το Νέο Κύμα μετανάστευσης των έσω προς τα έξω και των έξω προς τα έσω;

Έχουμε λοιπόν τη δυνατότητα» είπε χαρακτηριστικά «σε συνθήκες ομαλότητας και σταθερότητας να κάνουμε τομές, να σπάσουμε κατεστημένα δεκαετιών και να βάλουμε τις βάσεις για να γίνει η Ελλάδα μια πραγματικά ευρωπαΐκή χώρα. Έχει έρθει η ώρα». Εντούτοις σχετικά με το ενδεχόμενο διεύρυνσης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας με τη συμμετοχή και άλλων δυνάμεων, ο Αλ. Τσίπρας εξέφρασεε καταρχάς τη βεβαιότητα ότι η κυβερνητική πλειοψηφία είναι ισχυρή και επαρκής, τόνισε όμως ότι αν οι δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας επιλέξουν να ανοίξουν έναν γόνιμο διάλογο, «θα καλωσορίζαμε το γεγονός».

ΠΑΥΣΗ. Αν θυμάμαι καλά ο ΣΥΡΙΖΑ = ΠΑΣΟΚ συν ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ μείον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ίσον ΞΑΝΑ ΠΑΣΟΚ
Ωστόσο, σημειώνει, «δείχνουν προσηλωμένοι στο άρμα του παλιού συστήματος» και επιλέγουν να είναι στήριγμα στον κ. Μητσοτάκη. Όσο συνεχίζουν αυτό τον δρόμο, αναφέρει ο κ. Τσίπρας, συνειδητά υπονομεύουν τα περιθώρια για συγκλίσεις.

Μιλώντας για τον πρόεδρο της ΝΔ ο πρωθυπουργός είπε ότι «διάλεξε να πολιτευθεί με τρόπο τυχοδιωκτικό, πόνταρε τα πάντα στην αποτυχία της αξιολόγησης. Πόνταρε δηλαδή τα πάντα στη διαιώνιση της αβεβαιότητας και της αστάθειας στη χώρα. Ευτυχώς για τον τόπο, δεν του βγήκε».
Επίσης, ο πρωθυπουργός, σε άλλο σημείο τη συνέντευξης, ανέφερε ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος βρίσκεται ήδη σε διαβούλευση και σύντομα θα αποτελέσει νόμο του κράτους, ενώ εκτίμησε ότι η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό δεν θα ανατραπεί. Σχολιάζοντας τέλος, τις προκλήσεις της γείτονος χώρας στο Αιγαίο τόνισε ότι «απαντάμε με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα» προσθέτοντας πως «η Τουρκία, πρέπει να καταλάβει ότι η ένταση δεν συμφέρει ούτε εκείνη, αλλά ούτε την ευρύτερη περιοχή.

«Ο κ. Τσίπρας παραμένει ένας ψευδόμενος και επικίνδυνος πρωθυπουργός»


Το πρόβλημα με τη ΝΔ (και τη χώρα) είναι ότι πρόκειται περί ηλιθίων και ανιστόρητων τύπων που δεν έχουν καμία σχέση ούτε με την πραγματικότητα. Με τέτοια αντιπολίτευση είναι απόλυτα φυσικό στο ΣΥΡΙΖΑ κάνουν πάρτι με τη ΝΔ. Μπορεί να λένε ό,τι μαλακία τους κατέβει στην Κουμουνδούρου (και τελευταία έχουν σπάσει τα κοντέρ) και μετά να γελάνε σα χάνοι με τους σχολιασμούς της Συγγρού. Για να καταλάβετε για τί μαλακίες μιλάμε, αυτό απάντησε η ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνέντευξη του πρωθυπουργού:

«Ο κ. Τσίπρας έχει το θράσος να κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία και τις άλλες φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις 

ΠΑΥΣΗ. (βλέπε εγχώρια τσιράκια του Σόιμπλε) 

ότι αρνούνται τη συναίνεση, όταν ήταν εκείνες που έδωσαν χέρι βοηθείας στην πατρίδα 

ΠΑΥΣΗ. (με τα Capital controls) 

για να μην πέσει στο παρά ένα στο γκρεμό της χρεοκοπίας και του "grexit" 

ΠΑΥΣΗ. (του εκβιασμού δηλαδή που επινόησε ο Σόιμπλε για να ξεφορτωθεί τον ΣΥΡΙΖΑ)

όπου ο ίδιος ο κ. Τσίπρας την είχε σύρει μαζί με τον κ. Γιάνη Βαρουφάκη. 

Με όλα αυτά, ο κ. Τσίπρας επιβεβαιώνει ότι παραμένει απόλυτα εγκλωβισμένος στην αυταπάτη των ψεμάτων του 

ΠΑΥΣΗ. (όποιος έχει αυταπάτες για τα ψέμματά του, να ρωτήσει τον κ. Παπασταύρου)

Really?

Οι γλύφτες των τραπεζιτών, οι λάτρες των φορολογικών παραδείσων, οι νονοί της διαπλοκής, οι άνθρωποι της SIEMENS, οι Χριστοφοράκοι, τα Λαμπρακομπόμπολα που θα έπρεπε να βρίσκονται όλοι στη φυλακή και να γυαλίζουν τα κάγκελά της τώρα ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ.

ΠΙΣΩ ΕΧΕΙ Η ΑΧΛΑΔΑ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΒΡΩΜΟΛΑΜΟΓΙΑ...

Δε μπορεί. Κάποια στιγμή ο υπναράς ο Έλληνας θα ξυπνήσει και θα σας πάρει όλους με τις πέτρες.



No comments:

Post a Comment