Thursday, April 5, 2018

Ανάπτυξη εθνοφρουράς στα σύνορα με Μεξικό αποφάσισε ο Τραμπ


Συντάκτης: efsyn.gr
Συνεχίζοντας τις ενέργειές του που προκαλούν έντονες αντιδράσεις τόσο στο εσωτερικό των ΗΠΑ όσο και διεθνώς, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα στην ανάπτυξη εθνοφρουράς στα σύνορα της χώρας του με το Μεξικό. Την είδηση έδωσε η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Κίρστεν Νίλσεν, δηλώνοντας ότι ο πρόεδρος Τραμπ θα υπογράψει τις επόμενες ώρες την απόφαση με την οποία θα διατάζει την ανάπτυξη της εθνοφρουράς «για να βοηθήσει στην προστασία των συνόρων» με το Μεξικό.


Όπως είπε η Νίλσεν, «ο πρόεδρος έδωσε οδηγίες στο υπουργείο Άμυνας και το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας να συνεργαστούν με τους κυβερνήτες για την ανάπτυξη της εθνοφρουράς στα νοτιοδυτικά σύνορα», για να βοηθήσουν την ομοσπονδιακή υπηρεσία φρούρησης των Συνόρων.

Παράλληλα, η υπουργός διευκρίνισε ότι τα μέλη της εθνοφρουράς θα έχουν υποστηρικτικό ρόλο στις επιχειρήσεις των συνοριοφυλάκων και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ προωθεί νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης. 

Σημειώνεται ότι πρόσφατα ο Τραμπ είχε ανακοινώσει την απόφασή του να χρησιμοποιήσει τον αμερικανικό στρατό για να προστατέψει τα σύνορα με το Μεξικό, έως ότου χτιστεί το τείχος και υπάρξει «πλήρης ασφάλεια». Όπως είχε δηλώσει, «θα κάνουμε πράγματα με τον στρατό. Θα προστατεύσουμε τα σύνορά μας με τις ένοπλες δυνάμεις μας...».

No comments:

Post a Comment